Jump to content

Bf-109E-1 Eduard 1/48

Leszek.Sz.
 Share

Recommended Posts

Pierwszy model w tej skali, zestaw przyjemny w montażu. Okopcenia nie wyszły tak jak chciałem, fotki mało wyraziste, wyszły bardzo mglisto. Dorobiłem przewody hamulcowe i dodałem metalowe lufy MG. Po za tym prosto z pudełka.

Pozdr

IMG_2322.jpg

IMG_2321.jpg

IMG_2319.jpg

IMG_2317.jpg

IMG_2316.jpg

IMG_2308.jpg

IMG_2304.jpg

IMG_2303.jpg

IMG_2302.jpg

IMG_2301.jpg

IMG_2299.jpg

IMG_2298.jpg

IMG_2326.jpg

Leszku ten "Knoor" z 3 fotki, to w jakiej skali i gdzie go można kupić? też bym się na niego skusił

A teraz na poważnie: Bardzo ładny "Emilek", choć faktycznie zdjęcia ciut "przymglone". Powodzenia w dalszych projektach.

Pozdrawiam.....Sławek

Model wygląda efektownie. Okopcenia z rur wyszły fajnie, te spod kadłubowej chłodnicy całkiem mi się nie podobają.

Zdradź patent na wykonanie spirali na antenie radia, niby wiem co i jak ale warto dopytać u źródła

ISO było na 100, przysłona 22 czas 2-5 sek. Słabe swiatło, jak będzie jasno to zrobię jeszcze jedno zdjęcie bo faktycznie zupełnie nie odzwierciedlaja one tego co jest w rzeczywistości. Antena to drucik sprężynkai to nawinięta spirala i ściśnięta na drucie. Tylko że taki patent był chyba w FW-190, tu to troche taka fantazja.

Zdjęcia faktycznie mogłyby być lepsze, ale Messer naprawdę wart uwagi, tym bardziej że Leszek nie za często sięga po tematykę drugowojenną (kajarzę tylko Hurricane IIc w 1/72). W każdym razie moim zdaniem debiut w nowej skali jak najbardziej udany. Czekam na Spitfire!

Photobucket gdzie chowasz fotki ma proste narzędzia do ich korekty. Mistrzem takich zabiegów nie jestem, ale pozwoliłem sobie trochę pogrzebać:

th_IMG_2346.jpg

...czy teraz bardziej podobny?

Jeżeli sobie nie życzysz takich operacji to usunę zdjęcie.

Ale dobrze, że dałeś nowe fotki. Te pierwsze wzbudzały pewien niepokój (okopcenia sprawiały wrażenie jakby aerograf pluł). Teraz widać że jest ok z dobrymi oczekiwaniami na przyszłość. Tym bardziej, że bieżący temat jest mi bardzo bliski...

Czyżby rozbrat z odkurzaczami i powrót do prawdziwych samolotów?

Na razie tak, dokończę eR-a, Iskrę i Su-22Um i to będzie koniec 1/72 i zamknięcie mojej kolekcji tematycznej. Impulsem do zmiany tematu a przy okazji skali była gra IL-2 Sturmovik. Rzeczywiście prawdziwe samoloty -bez rakiet, radaru, tylko człowiek i jego umiejętności.