Leszek.Sz. Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Pierwszy model w tej skali, zestaw przyjemny w montażu. Okopcenia nie wyszły tak jak chciałem, fotki mało wyraziste, wyszły bardzo mglisto. Dorobiłem przewody hamulcowe i dodałem metalowe lufy MG. Po za tym prosto z pudełka. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Leszku ten "Knoor" z 3 fotki, to w jakiej skali i gdzie go można kupić? też bym się na niego skusił A teraz na poważnie: Bardzo ładny "Emilek", choć faktycznie zdjęcia ciut "przymglone". Powodzenia w dalszych projektach. Pozdrawiam.....Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Mi się baardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Model wygląda efektownie. Okopcenia z rur wyszły fajnie, te spod kadłubowej chłodnicy całkiem mi się nie podobają. Zdradź patent na wykonanie spirali na antenie radia, niby wiem co i jak ale warto dopytać u źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Leszek zanim podejme sie oceny pierwszego Twojego modelu w 48 ,mam prosbe ,zrób zdjęcia na białym tle i mam wrazenie że za mocno podkręciłeś ISO w aparacie bo ziarno straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 ISO było na 100, przysłona 22 czas 2-5 sek. Słabe swiatło, jak będzie jasno to zrobię jeszcze jedno zdjęcie bo faktycznie zupełnie nie odzwierciedlaja one tego co jest w rzeczywistości. Antena to drucik sprężynkai to nawinięta spirala i ściśnięta na drucie. Tylko że taki patent był chyba w FW-190, tu to troche taka fantazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Zdjęcia faktycznie mogłyby być lepsze, ale Messer naprawdę wart uwagi, tym bardziej że Leszek nie za często sięga po tematykę drugowojenną (kajarzę tylko Hurricane IIc w 1/72). W każdym razie moim zdaniem debiut w nowej skali jak najbardziej udany. Czekam na Spitfire! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 Na życzenie lepsze fotki, więcej nie wycisnę takim oświetleniu jakim dysponuję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Photobucket gdzie chowasz fotki ma proste narzędzia do ich korekty. Mistrzem takich zabiegów nie jestem, ale pozwoliłem sobie trochę pogrzebać: ...czy teraz bardziej podobny? Jeżeli sobie nie życzysz takich operacji to usunę zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 Marek d - Tyż fajnie, jak uda mi się zrobić fotki z których jestem zadowolony to już nie majstruje w edytorze. Te z pierwszego postu były kiepskie i moje mieszanie w edycji jeszcze je pogorszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Ale dobrze, że dałeś nowe fotki. Te pierwsze wzbudzały pewien niepokój (okopcenia sprawiały wrażenie jakby aerograf pluł). Teraz widać że jest ok z dobrymi oczekiwaniami na przyszłość. Tym bardziej, że bieżący temat jest mi bardzo bliski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Gratuluję Leszek, bardzo ładna maszynka Czyżby rozbrat z odkurzaczami i powrót do prawdziwych samolotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Czyżby rozbrat z odkurzaczami i powrót do prawdziwych samolotów? Na razie tak, dokończę eR-a, Iskrę i Su-22Um i to będzie koniec 1/72 i zamknięcie mojej kolekcji tematycznej. Impulsem do zmiany tematu a przy okazji skali była gra IL-2 Sturmovik. Rzeczywiście prawdziwe samoloty -bez rakiet, radaru, tylko człowiek i jego umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi