tadeusz6514 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2013 Wreszcie znalazłem drut kolczasty i mam wymiary średnisa drutu 2.5mm razy dwa druty , długość zwoju kolców 14.5 mm odległość między początkami kolców 122mm , jest to dokładnie pięć zwojów drutu . Czyli na każdęm piątym zwoju są kolce . To co znalazłem to nie jest nowy drut może mieć z 60 lub więcej lat .Był znaleziony przed Uniejowem koło rzeki Warty .Może być z czasów wojny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 przy tej skali to sobie za bardzo tym głowy nie zaprzątaj, ile było zwojów, bo łatwo nie dorwiesz idealnego drutu "bazowego" w skali - 0,04mm mi wychodzi z przeliczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2013 Mam nawet cieńszy ,ale problem jest ze zrobieniem zwojów z kolcami jest za mało sztywny i ciężko jet go wiązać .W sklepie widziałem taki drut jaki mi jest potrzebny właśnie do mojej skali , jak nie wykonam samemu to po prostu kupię i będę miał problem z głowy.Choć to nie będzie już to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 W opisanej przeze mnie metodzie niczego się nie wiąże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2013 Wiem -już doszedłem jak wykonać drut kolczasty .Mam drucik o średnicy 0.035 to właśnie taki jaki jest potrzebny 40 cm zrobiłem w ciągu 10 min. Przy ostatnim druciku którego robiłem 4 h to spory wyczyn ,podziękować Ci muszę za pomysł z tą ramką DZIĘKUJĘ a reszte to już moja praca i chyba dość prosty sposób na robienie kolcy w odpowiedniej odległości i z odpowiednią szybkością , i jeszcze drut jest podwójny tak jak w prawdziwym drucie , chętnie podzielę się z Tobą moim wynalazkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Zapodaj fotki, bom ciekaw, czy mój instruktaż "werbalny" daje jakieś wyniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Na razie muszę odpocząć od wykonywania drutu kolczastego gdyż się pokułem i nie mogę patrzeć na to co zrobiłem , jeszcze raz muszę przemyśleć jak to zrobić , po prostu ten drucik który mam jest zbyt cięki może trzeba pomyśleć na temat żyłki jest owiele mocniejsza . I jeszczę muszę odpocząć od tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Żyłka wędkarska się nie nadaje. Ca jej nie łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 I jest zbyt elastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2013 Wymiar drutu który powinienem zastosować to 0,o38 i jak wykożystałem taki drut to był zbyt giętki i za słaby , przy większym wygląda to zbyt wyzywająco (uwag na temat drutu były by nie do zniesienia ) - muszę szukać coś innego albo muszę go kupić choć dość drogo kosztuje .A ja nie lubię się poddawać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2013 Model jest wykończony , jeśli są jakieś uwagi to proszę pisać , jeśli będę mógł to poprawię . W kabinie jest papier by wnętrze nie zostało pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Mam mieszane odczucia- na pewno na plus sam wkład pracy w onitowanie 7TP. Za szczeliny obserwacyjne i podział blach wież. Ale wielkość tych nitów...za duże,stanowczo za duże. Mam nadzieję że chociaż zamarkujesz mocowania na siekierce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Śrubunek kiepski, a malowanie wygląda jak byś je wykonał za pomocą kredek świecowych. Co się stało z osłoną km'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 1 Lutego 2013 Autor Share Napisano 1 Lutego 2013 Na kaemach są pokrowce jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 Kurde sam temat zacny ale te nity z proporcji z 6 cm średnicy mają o malowaniu ech zrób coś z ta kaszką strasznie psuję to efekt ,nawierć otwory w żółwiach, dotnij do końca zęby na kole napędowym pod gąskami tyle na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 Kaszkę spróbuj usuwać szczoteczką do zębów pod bieżącą wodą. Miałem to w Spicie ale to było 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 5 Marca 2013 Autor Share Napisano 5 Marca 2013 -- część figurekjeszcze nie pomalowanych i jeszcze trzeba poprawić ich wygląd, oraz fakkturę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 pierwsze próby ustawienia wszystkich elemętów na dioramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 jeże z zasiekami i czołgiem ale bez figurek żołnierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 nie przejmuj się, On już tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 nie przejmuj się, On już tak ma Kto i co ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 Została tylko ramka , jestem świadomy że żołnierzyki zepsuły całą moją pracę , ale nie mam czasu się bawić i na tym skończę . Ocena mojej pracy będzie druzgocząca , choć model i dioram wyszły dobrze , a nad tym nad czym pracowałem najdłużej spaprałem śpiewająco - może kiedyś poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 ostatnie zdjęcia przed galerią tymi zdjęciami zamykam swój warsztat z tym tematem . Reszta to milczenie , oraz ocena klubowiczów a może nie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Moim zdaniem można by pomalować KM-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 22 Marca 2013 Autor Share Napisano 22 Marca 2013 Kaemy są pomalowane a to co widać to pokrowce tak jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi