Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 ad 1 ,szajding przed metalikiem ,ale przesadziłem a nakładaniem bazy bo juz swiatło było nie teges ad2.jak najbardziej ,choc mozna kłaśc bezposrednio na SM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 panele przyciemnione mieszanka SM01 i Iron /zwykły metalik/ plus część kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Fajnie wychodzi Ciekawie wyglądają te szachownice bez białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Fajnie się zapowiada! A zróżnicowanie blach bardzo podnosi odbiór modelu. Z tym, że wszystkie przyciemnienia są takie... symetryczne. W prawdziwym samolocie też tak jest, że dokładnie te same panele po różnych stronach się odróżniają? Wydaje mi się, że jest w tym trochę przypadkowości, ale na rurach słabo się znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Dajesz:) Będziesz dodawał pitotke z Mastera czy zestawowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 Darek tutaj jest troche o poszyciu F 13 viewtopic.php?f=63&t=15055&start=990 Manas rurka bedzie zestawowa ,nie dam za kawałek drutu ponad 2 dychy Panowie mam pytanie czy kleic te napisy z Trampka jak leci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Rozumiem, choc te akurat kawałki drutu naprawdę robią różnice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 Rozumiem, choc te akurat kawałki drutu naprawdę robią różnice:) Nie wątpie ,ale sie nie spinam i nie czuję wewnetrznej potrzeby instalowanie tak drogiej rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Ty tu rządzisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Robert, idzie super, z przyjemnością podglądam postępy. Przyznam, że nie oglądałem jak wygląda zestawowa rurka, ale może jednak trochę lansu z mastera? Fajnie się zapowiada! A zróżnicowanie blach bardzo podnosi odbiór modelu. Z tym, że wszystkie przyciemnienia są takie... symetryczne. W prawdziwym samolocie też tak jest, że dokładnie te same panele po różnych stronach się odróżniają? Wydaje mi się, że jest w tym trochę przypadkowości, ale na rurach słabo się znam... Raczej nie przypadkowość, pewne podobieństwa występowały w kilku egzemplarzach w tych samych miejscach. Myślę, że Robert to uśrednił i zaakcentował faktycznie tam gdzie częśto przebarwienia występowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Super . Chylę czoła Robercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Fajnie się zapowiada! A zróżnicowanie blach bardzo podnosi odbiór modelu. Z tym, że wszystkie przyciemnienia są takie... symetryczne. W prawdziwym samolocie też tak jest, że dokładnie te same panele po różnych stronach się odróżniają? Wydaje mi się, że jest w tym trochę przypadkowości, ale na rurach słabo się znam... Zróżnicowanie wynika z użycia różnego rodzaju stopów, nie ma tam żadnej przypadkowości. Samoloty fabryczne pokrywane były lakierem bezbarwnym, dlatego ta różnica była widoczna. Natomiast po remontach, malowane zwykłą srebrną farbą były do bólu jednolite, o czym wielu modelarzy zapomina bo tak wygląda ładniej... Robercie, wygląda to bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Zróżnicowanie wynika z użycia różnego rodzaju stopów, nie ma tam żadnej przypadkowości. Serio? Jesteś pewien, że blachy poszycia wykonywano z różnych stopów? Wątpie, ale jak wyżej napisałem nie jest to moja dziedzina. Na inny odcień ma często wpływ kierunek walcowania blachy i dość przypadkowe ukierunkowanie tegoż arkusza na poszyciu. Stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Robert podlinkował, więc może zacytuję (dla leniwych ) Pokrycie skrzydła góra-dół i tabelka materiałów poszczególnych paneli pokrycia. Skrzydło z klapą Fowlera ,czyli F,F-13,PF U,i US. I kończmy off-top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Cześć, malowanie ładne, a zróżnicowanie paneli jak najbardziej zasadne - zdjęcia z MiniRepliki 45 wskazują, że 1217 występował - przynajmniej na początku - w takim nieco "amerykańskim" błysku. Działając z niskich pobudek dodam tylko, że można było odpuścić przyciemnienie steru. Nie znajduję ani w monografii 4+ ani w MR fotki, która by mogła to potwierdzić. Co nie zmienia mojej opinii o ładnym dotychczasowym malowaniu Fajnego smaczku dodaje szachownica bez białych pól. PS. A jak godzisz złote myśli z podpisu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Miguś wygląda świetnie. Robert co to za zielone ustrojstwo, wygląda na przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Robert co to za zielone ustrojstwo, wygląda na przydatne. To koszyczek na amunicje 9mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Fajny ten MiG, cieszy oko Robert. To koszyczek na amunicje 9mm 9x19 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Robert co to za zielone ustrojstwo, wygląda na przydatne. To koszyczek na amunicje 9mm Dzięks Faktycznie przydatne nie tylko do modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Ładnie grają Panie Janeczku. Bravissimo Maestro! Mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 9x 20 (5x4) to widac Nic nie widać 9x19 vs. 9x18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Jak dobrze pamietam to od Makarowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 tak Adam od starenkiego Czaka /sa jeszcze w służbie / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jak1m Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 konkretna robota pozdrawiam grzechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 PS. A jak godzisz złote myśli z podpisu? jakos sie jeszcze nie pogryzły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi