Robert Ostrowski Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Witam Jak w tytule ,reaktywacja ,model sklejony ok 10 lat temu doczeka sie dzieki Tomkowi ,nowego życia "Zestaw" Tamki ,gasiennice zestawowe gumisie ,metalowa lina eureki i antena Abera. Obciąłem przednie błotniki ,starej farby nie zmywałem tylko lekko przeszlifowana a jutro czarny podkład . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Tak sobie patrzę na tego "sołdata" i dochodzę do wniosku, że szkoda rzucać na pancerz tych skrzyń. On ma tak ładną linię kadłuba, że poprostu szkoda. Może co najwyżej zrobić je bez przyklejania? I tak oparte o kadłub nie spadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Kolejny recykling na forum, popieram! Ale kadłub to bym próbował zmyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2013 Ale kadłub to bym próbował zmyć... po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 A jaka to skala?? Mniemam, że 1/35. Czekam na malunki. Masz już jakiś koncept? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2013 Masz już jakiś koncept? Ma być na rusko zielono Sry za foty ale w domu niestety nie mam ku temu warunków ,wrzucam bardziej pogladowo użyte kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Klasyka i proza życia frontu wschodniego. Prawda jest taka, że różnica pomiędzy wschodem, a zachodem była gigantyczna. Na zachodzie usystematyzowane i precyzyjne oznakowania jednostek, barwy i emblematy pułków szwadronów i plutonów w szwadronie etc, etc..... Na wschodzie jednolicie zielono lub biało. Czasem element szybkiej identyfikacji dla lotnictwa, czasem pean na cześć jedynie słusznego wodza i tyle. Oznakowania wcale nie były obligatoryjne. Zatem ten typ kamuflażu nie powala nie oszałamia ale jest najzwyczajniej w świecia standardem jak najbardziej na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Ma być na rusko zielono i to jest to co tygryski lubią najbardziej Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Koledzy i rzecz tu chyba najważniejsza? Jest to zabytkowa Tamka dziś już praktycznie nie do dostania, a co najważniejsze dla lubiących nie tylko modelarstwo ale i historię przedtawiająca rzadką wersję z tłoczoną wieżą produkcji URALMASZ-u! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Cóż, może nie budowa od początku ale w twoim wykonaniu zawsze warto popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2013 Cóż, może nie budowa od początku ale w twoim wykonaniu zawsze warto popatrzeć. Krzysiu mylisz sie taki traf ,ze ja go kiedys tam zbudowałem i trafił teraz do mnie na "odnowę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Nie pamiętam w jakich okolicznościach ale ten produkt Roberta trafił w moje ręce wiele lat temu. Po wypadku "obraziłem" się na cały świat i kolekcja modeli została zlikwidowana. Przezornie jadnak nie wszystko poszło w obce ręce jako prezenty. Kilka rzeczy pieczołowicie spakowanych wylądowało w piwnicy tak jak ta trzydziestkaczwórka. Najzwyczajniej w świecie zapomniałem i o niej i o całej reszcie. W tym roku przy okazji jesiennych porządków została odkryta na nowo. Wierzcie mi to kawał dobrej i precyzyjnej roboty w wykonaniu Roberta, ale w standardzie z przed ok 10 lat. Czyli pędzel, suchy pędzel i pastele. Dlatego należy mu się doprowadzenie do współczesnych standardów i to właśnie zleciłem Robertowi. Malowanie jest dla mnie niestety w moim przypadku pracą zbyt precyzyjną i niestety sobie nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Chodziło mi o to że ten warsztat jest prowadzony od etapu malowania a nie budowy. Wcześniej zdaje się pisałeś że go skleiłeś jakieś 10 latek wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Lubię takie zmartwychwstania. Powodzenie przy robocie, widzę że nie źle idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 sido,obicia ,dark łosz Miga,zacieki AK i próbuje z pigmentami choc za bardzo nie mam pomysłu /ciężko sie robi foty przy takim połysku / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Nie wiem jak to zrobiłeś że zmienił ci się kolor z zielonego na ten co teraz, ale efekt jest fantastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Czapeczka z głowy Panie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 jest zielony ,tylko nie mogłem ogarnąć balansu bieli w aparacie głupiało cały czas i ustawiłem na 5500K i mimo wszystko nie ten kolor choc zblizony ,jest bardziej zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Różnica w kolorach zdjęć kolosalna. Na tamtych było dziwnie te są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Ostatni kolor zdecydowanie lepszy. A gdzie drugi wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 akcja reaktywacja - to lubię, no może nie do końca ale pochwalam już miałem pisać co to za straszny kolor ale w następnej sesji okazało się że jest całkiem inny, lepszy teraz malunek wygląda fajnie ale trochę szkoda że nie pomęczyłeś dłużej samego plastiku mam na myśli jakąś fakturkę na wieży i może wymianę siatki osłony transmisji... no nic, czekam na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Piękny!!! Nie zepsuj go matowym lakierem . Użył bym satyny i matu punktowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 viewtopic.php?f=68&t=36389 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi