Rhayader Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Tamiya wraz z zestawem LionRoar Kiedyś wkleiłem już część pokładów, co znacząco utrudni mi teraz zmianę plastikowych uchwytów na kadłubie na druciane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2013 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2013 Świetny temacik - ta wersja zawsze mi się podobała. Będę zerkał z ciekawością, szczególnie, że w planach mam ten sam okręcik w skali "lilipuciej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilge Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Hej.Posiadam ten sam zestaw i te same dodatki.Chętnie obejrzę sobie Twój warsztat i nie ukrywam że będę się na nim w jakimś stopniu wzorował bo jestem kompletny nowicjusz jeśli chodzi o okręty.Do tej pory zrobiłem tylko Udałoja II i też podpatrywałem Twoje zmagania z "Pantelejewem"Nie powiem,pomogły tylko szkoda że zatrzymałeś się w połowie drogi.Będę częstym gościem. Pozdrawiam, Arek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Wysyp japońskich okrętów powoduje, że mam coraz większą ochotę na ponowne (nie wiem już które) przeczytanie Burzy Na Pacyfiku Będę zaglądał. Nie mam miejsca na takie modele w domu, więc pozostaje popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 I ja jestem posiadaczem IJN MOGAMI tylko bez blach, niestety na dzień dzisiejszy nie są do kupienia. Będę z uwagą śledził twoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 Marcin Rogoza, vilge, r.kalkowski Dołączajcie, będzie nam razem raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Chętnie tylko od jakiś 3 miesięcy totalnie brak czasu na modelowanie, najpierw zakup a teraz wykończenie mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2013 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2013 Marcin Rogoza, vilge, r.kalkowski Dołączajcie, będzie nam razem raźniej Chętnie bym to zrobił ale jeszcze owego modelu (1/700) nie mam na składzie... Ale z pewnością się pojawi... Oby wcześniej nim ty skończysz swój bój z tym okręcikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Maestro jadziem z koksem! I pomyśleć że jakiś czas temu mogłem go mieć za "psie pieniądze".... No to oby kleju i weny tworzenia nie zabrakło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 Chętnie bym to zrobił ale jeszcze owego modelu (1/700) nie mam na składzie... Noo, skoro nie masz modelu, jesteś usprawiedliwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilge Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Rhayader napisał(a): Marcin Rogoza, vilge, r.kalkowski Dołączajcie, będzie nam razem raźniej Byłoby super bo na pewno wiele bym się od Ciebie nauczył.Niestety, zacząłem robić "Yukikaze" także z blachami Lion Roara. Po prostu zainspirowany pracą kol.Sottera postanowiłem zacząć pracę z tak wielką ilością blach na czymś mniejszym.(w założeniu łatwiejszym) Pozdrawiam, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Stycznia 2013 Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2013 postanowiłem zacząć pracę z tak wielką ilością blach na czymś mniejszym.(w założeniu łatwiejszym) Jeśli masz na myśli większą skalę (mniejszy model) to nic bardziej mylnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 No taaaaaki warsztat to ja rozumiem. Unikalny już zestaw - bardzo jestem ciekawy postępu prac. Samoloty z zestawu? Tamiya dała przezroczysty plastik na samolocikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Tamiya dała przezroczysty plastik na samolocikach?Nie, normalny szary, ale to bez znaczenia, przecież były malowane , a kabinę i tak odetnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Jeszcze tylko czarny pasek na górze i komin gotowy Znacie jakieś opracowanie gdzie będą pokazane szczegóły tego typu okrętów? Znowu mam tylko całościowe ujęcia sylwetki, a chciałbym np. podejrzeć jak faktycznie wyglądał taki komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Zerknij tu. Ok. 150 str. rysunków (rzutów perspektywicznych detali oraz fragmentów całości). Myślę, że powinno wystarczyć do budowy - wersja "półlotniskowa" też jest ujęta. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kujas Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 niesamowity okręt !!!! Już widzę jakie wyjdzie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Już widzę jakie wyjdzie cudo Taaa...ja nie widzę nawet światełka w tunelu... Zerknij tu. Zerknąłem na cenę chyba jednak nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Super warsztat Masz stałego kibica, brak czasu nie pozwala zająć się moimi zabawkami ale Mogami Air.... nie przegapię. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 I ja jestem posiadaczem IJN MOGAMI tylko bez blach, niestety na dzień dzisiejszy nie są do kupienia. Będę z uwagą śledził twoje poczynania. W Polsce rzeczywiście są nie do kupienia ale za granicą można zamówić cena ok. 430 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 I ja jestem posiadaczem IJN MOGAMI tylko bez blach, niestety na dzień dzisiejszy nie są do kupienia. Będę z uwagą śledził twoje poczynania. W Polsce rzeczywiście są nie do kupienia ale za granicą można zamówić cena ok. 430 zł. Do Mogami air nie da sie kupić nigdzie. Może wyjątkowo na ebayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Napisałem do znajomego sklepu w którym zestaw przynajmniej teoretycznie jest dostępny. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Blachy ???? Chętnie bym je nabył drogą kupna. Chyba prędzej kupie Ise. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Niestety do chwili obecnej nie otrzymałem odpowiedzi ale poniżej podaje ewentualnym zainteresowanym adres sklepu: http://www.importhobby.com/sku61371_lion_roar_ls350010_1_350_ijn_aircraft_carrying_cru Tak na wstępie ostrzegam, że jest to specyficzny sklep. Uzyskanie odpowiedzi na wiadomość przeważnie graniczy z cudem. Zamawiałem raz trochę nerwów mnie to kosztowało bo zerowy kontakt ale przesyłka dotarła więc w sumie mogę polecić. Na szczęście płaci się poprzez PayPal tak więc mamy teoretycznie zapewnioną ochronę względem zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2013 Rozpocząłem walkę z pokładem lotniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi