Tremac Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Zasadniczo to sie nie znam ale jak pasoje to brac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Blachy zamówione, jeszcze nad fruilkami się zastanawiam. "Dziś dostane podkład!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Nudzi ci się . Z czego będzie podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Brak funduszy? Blach jak na złomie, zastanawiasz się na friulami, chyba nie jest tak źle Nie wkręcaj nas więcej, że to ostatni model, bo prawie uwierzyłem rób tego Beciaka, potem Tygrysa, Pantere, dwójkę, trójkę i ciesz nasze oczy. I tak w kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Nudzi ci się . Z czego będzie podkład? Z Surfejsera 1000. Brak funduszy?Blach jak na złomie, zastanawiasz się na friulami, chyba nie jest tak źle Nie wkręcaj nas więcej, że to ostatni model, bo prawie uwierzyłem rób tego Beciaka, potem Tygrysa, Pantere, dwójkę, trójkę i ciesz nasze oczy. I tak w kółko Raczej nie. Dostałem 200zł to sobie kupiłem to i owo. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Maluj Waść Kurcze, ja jakoś nie mogę się przełamać i wydać 100 zł na Friule, jakoś mi szkoda Poza tym gdyby w domu się dowiedzieli i le kosztuje jeden model to jużi tak dawno bym wisiał, wiecie za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Maluj Waść Kurcze, ja jakoś nie mogę się przełamać i wydać 100 zł na Friule, jakoś mi szkoda Poza tym gdyby w domu się dowiedzieli i le kosztuje jeden model to jużi tak dawno bym wisiał, wiecie za co Niby tak ale nigdy ich nie miałem na swoim modelu i jakoś mam ochotę je na którymś założyć. Dostał podkład, jak widać jedna strona została wyszlifowana pod błotniki, druga jeszcze nie. Trzeba także wyszlifować wieżę oraz trochę szpachli na kadłubie. Poprawiłem trochę mocowania wydechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Co do piękności konstrukcji to mam trochę mieszane uczucia ale praca ładnie ci idzie , co do blaszek to E.T ma fajne produkty i nie mocno jeszcze kieszeń łomoczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Friulki fajna sprawa, aczkolwiek droga. Dopóki da rade będę je montował. Malowałeś surfacerem? Jak rozcienczałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Co do piękności konstrukcji to mam trochę mieszane uczucia ale praca ładnie ci idzie , co do blaszek to E.T ma fajne produkty i nie mocno jeszcze kieszeń łomoczą Mnie konstrukcja sie bardzo podoba. A dziękuje ale nie dorasta do pięt Twojemu Józkowi. Co do blach to szkoda, że nie można ich kupić w Polsce, muszę na nie troche teraz poczekać. Friulki fajna sprawa, aczkolwiek droga. Dopóki da rade będę je montował. Malowałeś surfacerem? Jak rozcienczałeś? To fakt świetna sprawa. Powiem Ci szczerze, jak wiekszość farb czyli na oko używając Leveling thinnera z Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 A jak to na oko wygląda - tak +/-. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 A jak to na oko wygląda - tak +/-. mocno ,bardzo mocno rozcieńcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 A jak będzie za rzadko to dodaj krople farby i znowu sprawdź, i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Niedługo skończę KW to razem z Lee będzie na czym testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Niedługo skończę KW to razem z Lee będzie na czym testować. Przetestuj szczególnie na błotnikach KW-2. Na blaszki przyjdzie mi czekać 2 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Baza wyprowadzona, czekamy na blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Nie lepiej było lepić blachy prosto na plastik? Z podkładem mi łatwo odchodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Nie lepiej było lepić blachy prosto na plastik? Z podkładem mi łatwo odchodziły. Robiłem tak i nie miałem z tym problemu, zresztą Surfacer to też pewnego rodzaju szpachla. W tym modelu było trochę szlifowania i wolałem sie upewnić niż potem blachy zdzierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekBydg Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Konrad, czasem nie kupuj do niego friuli. Te zestawowe bardzo dobre są i można zastosować taki oto myk: Można pomalować wszystko zlożone, pobrudzić wannę i na końcu założyć koła sklejone razem z gąsienicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 To Twoje dzieło? Jest świetny! Pokazuj Waść warsztat albo galerie. O gąsienice się nie martwię u mnie będzie bez. Czyli trakcja kołowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Konrad fajnie Ci wychodzi, wybacz że dopiero teraz o blaszkach, ale ET ma chyba Sahara Hobby, a jak nie ma to dzwoń tam śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Nie ma sprawy, blaszki już i tak w drodze. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 No to tylko zasiadam i po nartkach patrzę i nadrabiam braki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2013 No to tylko zasiadam i po nartkach patrzę i nadrabiam braki. Zapraszam! Mam problem z dwoma zakładkami w modelu. Jak widać Tamiya umieściła to po linii prostej. A w planach wygląda to tak. I teraz pytanie co to za zaślepki i jak je umieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 http://www.google.pl/imgres?start=95&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&tbo=d&rls=org.mozilla:pl:official&channel=rcs&biw=1366&bih=632&tbm=isch&tbnid=VWN_9GNonuLWHM:&imgrefurl=http://www.the-blueprints.com/blueprints/tanks/russiantanks/36894/view/bt-7_obr_37/&docid=aKA8Xf8W8m5YhM&imgurl=http://www.the-blueprints.com/blueprints-depot/tanks/russiantanks/bt-7-obr37.png&w=1267&h=764&ei=ejIJUdKtHcrZtAbg94HoDg&zoom=1&ved=1t:3588,r:0,s:100,i:4&iact=rc&dur=957&sig=100687326404270798983&page=6&tbnh=174&tbnw=289&ndsp=20&tx=139&ty=120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi