copycat Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Wiesz ja też tak to sobie tłumaczę, inni palą ja na hobby wydaję. Tyle, że za te same pieniądze mam szafę pełną modeli, a nie jeden jak mi się po drodze nie znudzi. Kiedyś zbieraliśmy encyklopedię i zamiast spodziewanych odcinków, ciągle dodawali jakieś pierdoły, żeby kasę nabijać. Naciąłem się na tego typu wydawnictwach i niesmak pozostał. Jeśli zdajesz sobie sprawę ile Cię te odcinki wyniosą to ok, ale jest cała masa ludzi "O fajna Warszawa, jedyne 4,99.""Dycha trudno""25 zeta, jak dalej będzie drożało to nie kupuję""Mam już 20 odcinków to brnę dalej" Tyle że po 20 odcinku nie każdy zda sobie sprawę, że za te pieniądze by miał kilka modeli. No jestem uprzedzony i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Tyle, że za te same pieniądze mam szafę pełną modeli, a nie jeden jak mi się po drodze nie znudzi...Naciąłem się na tego typu wydawnictwach i niesmak pozostał. Nikt nie lubi byc rolowany, ale...dA twierdzi, że nigdy nie przerwał prenumeraty, a równoległe wydawanie w Rosji zabezpiecza w jakimś sensie. Szafę pełną modeli już mam, więc teraz pora na coś odmiennego. Ja nie mam do tej pory żadnych złych doświadczeń z tego typu "naciągaczami". Zdaję sobie w zupełności sprawę, że ten model nie będzie wart nawet połowy tego co za niego zapłacę, pewnie nawet za 500-700 złotych nikt nie będzie chciał go kupic, ale chcę go miec. Ferrari, albo porsche by mi zwisał, a garbuska mnie ucieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Każdy kocha tak jak chce--- tak kiedyś śpiewał Rysiek . Jak już wspominałem , kiedy poniosło mnie z tym Titanic-iem , a potem kolego który był we Włoszech i śledził włoskie wydanie , i powiedział mi że za pieniądze wydane na ten model mógłbym sobie kupić dobrej klasy motolotnię bez silnika to już nie żałowałem że pozbyłem się tego cze.go nie mogłem dokończyć. A poza tym jest już w naszej skali http://allegro.pl/pobieda-gaz-m20-nowosc-yat-ming-1-24-24214-cr-i2957341263.html http://allegro.pl/pobieda-gaz-m20-nowosc-yat-ming-1-24-24214-bg-i2957341296.html http://allegro.pl/pobieda-gaz-m20-nowosc-yat-ming-1-24-24215-wh-i2957362961.html Nie powiem że nie korzystam z wydawnictw dA. Zbieram KA.PRL. ale nie jestem uwiązany do zestawu. Teraz to ja wybieram co chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysiowy Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Nasze autka z PRL miały zawsze ten klimat i chyba dlatego skusiłem się na ten model oraz skala jego. Zaś narzekałbym tylko na cenę bo nie będzie to idealny model. Kupowałem dwa razy 1 numer bo biorą pierwszy nie zauważyłem wyraźnej skazy na klapie. I dlatego prenumerata będzie tutaj lepszym rozwiązaniem bo jak coś nie będzie pasowało to bez problemów można wymienić, no i zawsze jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Około 12 przesyłki ceny za jeden numer będą wynosiły około 50zł (tak jak było no. ze Spitfire'em). Skąd to wiesz? Na stronie dA nie ma niczego co by wskazywało na taką podwyżkę w przypadku modelu Spitfire. Numer kosztował 24,90 w prenumeracie. Spitfire, Monster Car itp. Przy około 20 przesyłce chyba nawet 70zł wychodziło, mimo że miało być 24zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Ostatnia to bardziej 224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziktrans Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Ja pierdziele za 2460zł to mam jakieś ok 15 modeli ciężarówek !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Dziktrans a jak przeliczysz to na pudełka zapałek, będziesz miał jeszcze bardziej imponującą liczbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysiowy Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 coś warte uwagi http://warszawam-20.blogspot.com/2013/01/rozkad-czesci-modelu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 coś warte uwagi l Widać, że masz entuzjazm A może masz też możliwość dotarcia do starych roczników "Motoru" z 1951-52 i poszukanie zdjęć warszawki? To co proponuje DA jest chyba oparte na egzemplarzu odrestaurowanym w ostatnich latach i być może różni się trochę od oryginału. Widziałem np.felgi na M20 (być może późniejszych roczników), gdzie tylko wewnętrzna część była w kolorze karoserii, a brzeg biały, lub kremowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 za ok 2500 to można warszawę 224 w skali 1:! kupić. zastanawia mnie czy nie taniej po przeliczeniu kupić od ruskich model M20 i przerobić na warszawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 za ok 2500 to można warszawę 224 w skali 1:! kupić. Egz. w dobrym stanie nie schodzą tak tanio. zastanawia mnie czy nie taniej po przeliczeniu kupić od ruskich model M20 i przerobić na warszawę Sprawdzałem ceny w Rosji i są b.podobne. Dolicz przesyłkę i masz jeszcze droższą imprezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 czyli nie opłaca się import szkoda bo 2,5K to jak dla mnie za wysoka cena. Szkoda że Mliltary Wheels nie robi troszkę lepszej Pobiedy/Warszawy w 1:72. Pozostaje czekać na coś 1:24/25 lub 1:35 albo przerabiać chińskiego die-casta. Cierpliwie czekam na rozwój kolekcji - chętnie zobaczył bym na żywo ukończoną Wawe z DeAgostini. Mój ojciec miał kiedyś z 5 sztuk ale 223/224 w skali 1:1. Do dziś nie została żadna :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 :- chętnie zobaczył bym na żywo ukończoną Wawe z DeAgostini. Mój ojciec miał kiedyś z 5 sztuk ale 223/224 w skali 1:1. Do dziś nie została żadna :( Zobaczysz na pewno na forum. Moją, albo sysiowego. Ja swoją na pewno przemaluję. Jesny beż, szary, niebieski...Jeszcze szukam kolorowych zdjęć z epoki. Jak mi się zdaje, przynajmniej do 1957 roku nie było żadnych istotnych zmian w wyglądzie. Jest pole do działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 za ok 2500 to można warszawę 224 w skali 1:! kupić. Egz. w dobrym stanie nie schodzą tak tanio. Nawet padliny wyjęte prosto ze stodoły do kapitalki zaczynają się średnio od 10000zł;- a szkoda, bo to kuszący temat do podłubania w skali 1:1 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 czyli nie opłaca się import szkoda bo 2,5K to jak dla mnie za wysoka cena. Szkoda że Mliltary Wheels nie robi troszkę lepszej Pobiedy/Warszawy w 1:72. Pozostaje czekać na coś 1:24/25 lub 1:35 albo przerabiać chińskiego die-casta. http://allegro.pl/pobieda-gaz-m20-nowosc-yat-ming-1-24-24214-cr-i2957341263.html http://allegro.pl/pobieda-gaz-m20-nowosc-yat-ming-1-24-24214-bg-i2957341296.html http://allegro.pl/pobieda-gaz-m20-nowosc-yat-ming-1-24-24215-wh-i2957362961.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 za ok 2500 to można warszawę 224 w skali 1:! kupić.zastanawia mnie czy nie taniej po przeliczeniu kupić od ruskich model M20 i przerobić na warszawę Obyś się nie zdziwił. Najmniej za 4000 złotych i to zupełny szrot do kapitalnego remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziktrans Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Dziktrans a jak przeliczysz to na pudełka zapałek, będziesz miał jeszcze bardziej imponującą liczbę Yyyyy-8200 - malutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzechu Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Witam składam tom Warszawe mam już 60 numerów i coś się stało bo do dzisiaj powinienem otrzymać numery od 61 do 64 i nic pisałem do nich i otrzymałem wiadomość ze numery są w trakcie przygotowań . Coś mi sie zdaje że tej Warszawy nie złożymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzechu Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Czy ktoś już otrzymał numery od 61 do 64 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Sprawdź dyskusję na forum warszawam20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Czy ktoś już otrzymał numery od 61 do 64 ? W zeszłym tygodniu otrzymałem nr 60 i 61. W następnych numerach mają być elementy nadwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzechu Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Czy ktoś już otrzymał numery od 61 do 64 ? W zeszłym tygodniu otrzymałem nr 60 i 61. W następnych numerach mają być elementy nadwozia A ja jeszcze nie dostałem i obawiam sie czy dostane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Chłopie, nie cykaj, trochę mają opóźnienia to już się zamartwiasz. Będą,, za dwa tygodnie zacznij się martwić. Bo ci gwarantuję zawał przed czterdziestką Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzechu Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 No wiedziałem ze zbyt piękne aby było prawdziwe teraz numery będziemy kupować pewnie w kioskach pocztom za mało zarobili a kupując w kiosku pewnie jakieś straty odzyskają więcej razy nic nie będe od nich kupował zrobiłem to raz i ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi