Skocz do zawartości

Sherman 1:72 UM - NAJNUDNIEJSZY POJAZD ŚWIATA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i przedstawiam mojego Shermana, a reszta jak w tytule.

Miłego komentowania, Marcin

2940_rd.jpg?lm=1360676964

2940_rd.jpg?lm=1360676986

2940_rd.jpg?lm=1360677007

2940_rd.jpg?lm=1360677024

2940_rd.jpg?lm=1360677052

2940_rd.jpg?lm=1360677090

2940_rd.jpg?lm=1360677109

2940_rd.jpg?lm=1360677136

2940_rd.jpg?lm=1360677160

Napisano

Ogólnie to bardzo mi się podoba. Jedynie uwaga do tych rdawych zacieków - jak dla mnie to troszkę za duże.

Napisano

Ściorany konkretnie, tak jak lubię Model fajnie się prezentuje, może poza tymi rdzawymi zaciekami. Szkoda, że nie pokusiłeś się na odwzorowanie faktury odlewu.

Napisano

Gdyby nie tytuł, nie powiedziałbym, że to skala 1:72. Brawo za zabrudzenia!

Napisano

Bardzo mi się podobają zabrudzenia, szczególnie rdzawe zacieki (może rzeczywiście za duże, ale bardzo fajnie zrobione) i te jaśniejsze pola dobrze widoczne na 4 zdjęciu od końca

Napisano

Dziękuję za miłe słowa i uwagi. Pozdrawiam, Marcin

• 3 months later...
Napisano
Gdyby nie tytuł, nie powiedziałbym, że to skala 1:72.

A powiedziałbyś, że to UM się prezentuje?? Bo ja nie

Napisano

Nad zaciekami się napracowałeś, ale ta rdza jest niestety nie realna. Spędziłem kawał mojego żywota przy gąsienicowych stworzeniach w 1:1 i aby osiągnąć taką ilość rdzy to pojazd powinien stać z rok czasu na jakichś kwaśnych deszczach. Nie ujmuje to jednak faktu, że warsztat zacny.

Napisano

Faktycznie nie wygląda na UM i to w 72. Gratuluję. Pewnie na żywo jest jeszcze lepszy. Rzeczywiście oddaje wiernie porzucony w lesie przed trzydziestu latu pojazd choć nie jestem pewien czy aby o to do końca chodziło.

Napisano

Brawo, brawo wycisnąłeś z tego zestawu wszystko co było możliwe. Mnie będzie czekać przeprawa z tym modelem stanowi on podstawę do M32

Napisano

Starałem się bardzo.

Niestety nie dotarłem do końca - km, narzędzia i inne:(

Ale dziękuję za cenne uwagi i kwaśne deszcze - teraz już wiem trochę więcej...

Pozdrawiam,

Marcin

Napisano

Mi też się bardzo podoba. Od razu wyobraziłem sobie, że jest to jeden z wozów pozostawionych na jednej z wysp Pacyfiku. Późne lata 50-te. Fajna robota.

Napisano

Dzięki!

Planuję zbudować Shermana w 1:48 z okolic Pacyfiku...