donalyah00 Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 I jeszcze małe uzupełnienie w temacie białych linii na proj.941. Parę fotek z Russian Submarines: Guardians of the Motherland autorstwa Wayne'a Freya. Ktoś się na forum pytał kiedyś czy warto: ksiażka została wydana na gazetowym papierze co reprodukcję zdjęć czyni porównywalną z dawną prasą. Co do zawartości - obfotografowane zostały podłodki proj.705, 941, 971 i 1710. Nie żałuję ani jednego centa z wydanych pieniędzy, poniżej mała próbka (pierwsza fotka to montaż trzech ilustracji z książki): Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Wydzielilem fotki pr.1710 (NATO - Beluga) do nowego tematu: viewtopic.php?p=224702#224702 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 I jeszcze małe uzupełnienie w temacie białych linii .... Czyli się nie myliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 dzięki za pomoc, bardzo przydatne w malowaniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Odkurzę temat, bo wciąż, w kółko oglądam "Krasnyj Oktiabr" Ktoś wie jak się ma stan krążowników na dzień dzisiejszy ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Klik Klik Klik Źródło Balancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Mam pytanie czy spód kadłuba był tylko w kolorze czerwonym czy też był malowany na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Mam pytanie czy spód kadłuba był tylko w kolorze czerwonym czy też był malowany na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam, ubrdało mi się zrobić tajfuna w trakcie utylizacji... chciałem go przeciąć w 1-2 miejscach i pokazać granice kadłubów sztywnych... macie może coś co by się przydało? Z góry dziękuję, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 chciałem go przeciąć w 1-2 miejscach i pokazać granice kadłubów sztywnych... macie może coś co by się przydało? piła byłaby dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 piła byłaby dobra... Piła w skali 1/700?! A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 Odświeżam temat bo chyba nie warto zakładać nowego żeby się bałagan nie zrobił.... Kilka fotek z wycieczki po jednostce projektu 941 (Акула) - już wycofanym ze służby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 muszę podzielić na kilka postów bo się nie chcą załączać razem zapraszam pod pokład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 Widzę, że odrabiałeś lekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 ostatnia część... jak widać wyposażenie socjalno-bytowe podobne jak w Antiejach (p.949A) - basen tylko ciut większy źródło: http://englishrussia.com/2009/04/14/worlds-biggest-submarine/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 Chodzi mi po głowie ten maluch, dlatego chcę spytać o Wasze opinie o model HB w 1/350. Alanger trudno dostępny, a na fotkach nowszy model ładnie wygląda. Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 giberes - sprawa jest prosta: z ostatnio wydanych modeli tej jednostki w 1:350 HB mogę szczerze polecić bo wyszedł najlepiej. Chociaż nie brak drobnych błędów - np. po dokładnych pomiarach okazało się że kiosk lekko nie trzyma wymiarów i jest kilka mm przesunięty w stosunku do planów (pytanie tylko do których, bo z tym też różnie bywa ). Natomiast MikroMira radze odpuścić. Za taką kasę wykonanie dość liche i uszczegółowienie mocno ubogie. Alangera nie miałem w rękach to trudno mi coś powiedzieć na jego temat, chociaż z doświadczenia wiem że te modele "sowietów" sprzed 2005 roku są robione "mocno na oko" a część podwodna to już bardzo swobodna impresja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Dzięki za odpowiedź. Zasadniczo kleję samoloty, ale ten okręt tak mi się podoba, że chcę mieć jego podobiznę, dlatego nieistotne są dla mnie drobne niezgodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 No i nabyłem HB. Aż byłem zaskoczony wielkością pudełka, ale maszynka ładnie zrobiona . Dzięki temu tematowi będę miał też sporo materiałów, żeby jakichś baboli na zewnątrz dużych nie narobić. Dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi