Dumo Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 Plandeka zostaję pudełkowa, jest na prawdę dobra i nie ma sensu robić nowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 Blaszkowanie i przewodowanie zakończone, zostało poprawić kierownice przykleić drugi błotnik i kilka małych duperelków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Października 2013 Autor Share Napisano 5 Października 2013 Buda trafiła do lakierni, jeszcze dzisiaj modulacja i szczegóły: Pierwsza warstwa modulacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Października 2013 Autor Share Napisano 5 Października 2013 Highlights'y zrobione, sory za marną jakość zdjęć, jakoś mi dzisiaj aparat świruję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Października 2013 Autor Share Napisano 6 Października 2013 Nareszcie wyszły mi porządne zdjęcie bez przekłamanych kolorów, modulacja skończona, szczegóły i wstępne obicia gotowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Klasa, fajnie delikatnie. Miło się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Fajnie, ale nie przesadź z obiciami. Tak jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Października 2013 Autor Share Napisano 6 Października 2013 Dzięki, więcej obić już nie planuję, jadę z koksem dalej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Października 2013 Autor Share Napisano 6 Października 2013 Dużo zabawy dobierania kolorów ale nareszcie uzyskałem upragniony kolor jutro tylko zostanie zrobić rozjaśnienia na rantach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 Bazowe malowanie kabiny, paki i plandeki gotowe, zostaje dokończyć budowę ramy malowanko i jedziemy z płukankami itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Fajnie ten zielony zmodulowałeś. Osobiście bardziej mi się podoba bez plandeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Faktycznie bez plandeki lepiej się prezentuje. Obicia jak najbardziej na tak Rafale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 Plandeka jest nakładana to problemu nie ma, a klient chcę z. Jutro jak będzie czas zrobię ostre przecierki na pace, coś podobnego jak w moim ostatnim RSO. Dzieki za doping pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Października 2013 Autor Share Napisano 10 Października 2013 Zrobione przecierki na pace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Przetrzyj też burty od wewnątrz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Października 2013 Autor Share Napisano 18 Października 2013 Burty przytarte Drzwi ogarnięte: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Ładnie! Możesz napisać jak robisz rdzawe obicia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Zgaduje ze to gabka i pedzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Technik tego pododdziału za taki stan pojazdu dłuuuugo nie oglądałby miesięcznika. Służyłem w wojsku ponad 20 lat, i tak dobitych pojazdów nie spotkałem. Ale sam model jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Technik tego pododdziału za taki stan pojazdu dłuuuugo nie oglądałby miesięcznika. Służyłem w wojsku ponad 20 lat, i tak dobitych pojazdów nie spotkałem. Ale sam model jest OK. Bo to jest modelarstwo ,a nie rekonstrukcja historyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Technik tego pododdziału za taki stan pojazdu dłuuuugo nie oglądałby miesięcznika. Służyłem w wojsku ponad 20 lat, i tak dobitych pojazdów nie spotkałem. Ale sam model jest OK. Bo to jest modelarstwo ,a nie rekonstrukcja historyczna. Czyli można model pomalować na różowo....? Skoro trzymamy się ( a przynajmniej staramy) faktów- na co dowodem są zdjęcia dokumentów na Forum i liczne dyskusje nt zgodności z rzeczywistością, to raczej bądźmy konsekwentni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Technik tego pododdziału za taki stan pojazdu dłuuuugo nie oglądałby miesięcznika. Służyłem w wojsku ponad 20 lat, i tak dobitych pojazdów nie spotkałem. Ale sam model jest OK. A gdzie jest napisane, że to jest model w służbie?Czy nie może to być auto stojące gdzieś na swojej emeryturze? Czasem warto ruszyć głową, zdjąć klapki z oczu, zamiast szukać problemu tam gdzie go nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Technik tego pododdziału za taki stan pojazdu dłuuuugo nie oglądałby miesięcznika. Służyłem w wojsku ponad 20 lat, i tak dobitych pojazdów nie spotkałem. Ale sam model jest OK. A gdzie jest napisane, że to jest model w służbie?Czy nie może to być auto stojące gdzieś na swojej emeryturze? Czasem warto ruszyć głową, zdjąć klapki z oczu, zamiast szukać problemu tam gdzie go nie ma... To nie jest kwestia klapek- tak więc można pomalować Tygrysa na różowo z komentarzem, że gdzieś stoi na emeryturze przygarnięty przez kolekcjonera wariata. Nie zmienia to faktu, że warsztat Dumo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Technik tego pododdziału za taki stan pojazdu dłuuuugo nie oglądałby miesięcznika. Służyłem w wojsku ponad 20 lat, i tak dobitych pojazdów nie spotkałem. Ale sam model jest OK. Bo to jest modelarstwo ,a nie rekonstrukcja historyczna. Czyli można model pomalować na różowo....? Skoro trzymamy się ( a przynajmniej staramy) faktów- na co dowodem są zdjęcia dokumentów na Forum i liczne dyskusje nt zgodności z rzeczywistością, to raczej bądźmy konsekwentni. Nie widzę problemu nawet w pomalowaniu na różowo. Jeżeli ktoś zrobi to tak ,że model będzie zachwycał to będzie świetnie. Mam nadzieję ,że ta chora doktryna peerelowskiego betonu ,według której model ma bazować na dokumentacji i jak najbardziej zbliżonej do pierwowzoru ,gdyż wszystko inne to profanacja ,jest żałosna. P.S. Kiedyś zaobserwowałem wśród niektórych modelarzy manie na tłumaczenie , dlaczego ich model tak wygląda. Model ma obronić się sam! Teksty w stylu "bo tutaj spadł kamień dlatego jest taka szrama" są niepoważne. Druga kwestia to wymyślanie do nich niestworzonych historii. Modelarstwo to sztuka jak każda inna. Edytowane 18 Października 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Zwłaszcza jak w czasach PRLu miało się lat poniżej 10... W każdym ja jestem za w miarę jak najdokładniejszym zbliżeniu do rzeczywistości, oczywiście w ramach zdrowego rozsądku, bo wszystkiego w skali nie zrobimy. EOT Ps. Co ma modelarstwo do PRLowskiego betonu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi