Stojkovic Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Witam, To mój debiut modelarski w segmencie aerodynamicznym na forum i ogólnie w modelarskiej karierze. Postanowiłem sprawdzić czy nadaje się do robienia śmigłowców. Mam nadzieję, że jak na pierwszy raz jest znośnie. Oczywiście nie ustrzegłem się kilku błędów, ale wnioski na przyszłość. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted February 24, 2013 Author Share Posted February 24, 2013 Kolor to Olive Green od model mastera. Istrukcja montażu podawała właśnie taki odcień. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted February 24, 2013 Author Share Posted February 24, 2013 Jeśli chpodzi o odwzorowanie realnego koloru, to zdecydowanie nie jestem ekspertem. Bardziej chodziło mi o zlepienie tego w coś co przypominać będzie AH-64D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Wyszedł całkiem nieźle, zastanawia mnie tylko czy Academy spartoliła czy Ty: Goleń podwozia powinna być zamocowana do tego elementu będącego na wysokości kabiny pilota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 Tak, to mój babol, który zauważyłem już po sklejeniu i pomalowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzychuP Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Sympatycznie wygląda a jak składalność? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 Nie zaliczam tego modelu do "spasowanych idealnie". Zdecydowanie odradzam początkującym. Sporo szpachli i nierównego wymiarowania. Ale jak się człowiek zaweźmie i uzupełni o blaszki to efekt przyzwoity. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkijak Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Jeżeli chodzi o "dokładność" to Academy zrobiła ten model na podstawie prototypu, wiec powiększone i przedłużone sponsony so zakończone w sposób nieistniejacy w egzemplarzach seryjnych. Model Master ma w palecie kolor "us army helo drab" idealnie nadający sie na wszystkie nowoczesne śmiglowce armi Amerykańskiej, oprócz śmigłowców sił specjalnych (są czarne). Rakiety Helfire nie powinny być czarne? Poza tym to całkiem ładnie i czysto sklejony model, oszklenie wygląda na czyste, a to zawsze na plus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Model sklejony w porządku .Widzę że zabrałeś się helikoptery jedyne co można powiedzieć o tym zestawie to to że ma strasznie ubogie kalkomanie w porównaniu chociażby do Hasegawy ja też mam AH64A ale w 1/35,ale najpierw UH60A w wersji medevac Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 W szafie czeka jeszcze Mi-24 w 1/48, CH47 - Chinook -1/48, F86 Sabre Dog - 1/48 oraz UH1 od Dragona w 1/35. Główny nurt mojego odelarstwa to pancerka, ale śmigłowce też są ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Smigłowce, w szczególności te w stylu Apache'a są powiązane z pancerką ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Smigłowce, w szczególności te w stylu Apache'a są powiązane z pancerką ;) No, zdecydowanie są ponad ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Dla mnie tworzenie modeli śmigłowców czy pancerki ma jeden spójny punkt - trzeba to roić powoli i precyzyjnie. Co wyższości jednego nad drugim: De gustibus non disputantum est. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 W US Army jednostki śmigłowców stanowią część wojsk lądowych,dlatego mam propozycję dla Admina aby tematykę związaną ze śmigłowcami armii wyłączył z działu "Samoloty i śmigłowce" a umieścił w dziale "Pojazdy wojskowe" Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł O. Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Witam. Łukasz super Ci ten wiatrak wyszedł, czy to jest ten sam o którym ja myślę a ty wiesz. Pozdrawiam. Paweł O. P.S. Pokaż się od czasu do czasu, Bartek sie pyta jak Lego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted April 8, 2013 Author Share Posted April 8, 2013 Tak, to ten sam. Obiecałem ci, ze go zrobię jak trzeba. Być może sam zrobiłbyś go lepiej, ale sama budowa dała mnóstwo frajdy, tak więc dzięki za "geszeft". Postaram się podskoczyć w któryś piątek po pracy, bo o wizycie myślę już od dawna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts