Stojkovic Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Witam, To mój debiut modelarski w segmencie aerodynamicznym na forum i ogólnie w modelarskiej karierze. Postanowiłem sprawdzić czy nadaje się do robienia śmigłowców. Mam nadzieję, że jak na pierwszy raz jest znośnie. Oczywiście nie ustrzegłem się kilku błędów, ale wnioski na przyszłość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Kolor to Olive Green od model mastera. Istrukcja montażu podawała właśnie taki odcień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Jeśli chpodzi o odwzorowanie realnego koloru, to zdecydowanie nie jestem ekspertem. Bardziej chodziło mi o zlepienie tego w coś co przypominać będzie AH-64D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Wyszedł całkiem nieźle, zastanawia mnie tylko czy Academy spartoliła czy Ty: Goleń podwozia powinna być zamocowana do tego elementu będącego na wysokości kabiny pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Lutego 2013 Autor Share Napisano 26 Lutego 2013 Tak, to mój babol, który zauważyłem już po sklejeniu i pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Sympatycznie wygląda a jak składalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Lutego 2013 Autor Share Napisano 26 Lutego 2013 Nie zaliczam tego modelu do "spasowanych idealnie". Zdecydowanie odradzam początkującym. Sporo szpachli i nierównego wymiarowania. Ale jak się człowiek zaweźmie i uzupełni o blaszki to efekt przyzwoity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Jeżeli chodzi o "dokładność" to Academy zrobiła ten model na podstawie prototypu, wiec powiększone i przedłużone sponsony so zakończone w sposób nieistniejacy w egzemplarzach seryjnych. Model Master ma w palecie kolor "us army helo drab" idealnie nadający sie na wszystkie nowoczesne śmiglowce armi Amerykańskiej, oprócz śmigłowców sił specjalnych (są czarne). Rakiety Helfire nie powinny być czarne? Poza tym to całkiem ładnie i czysto sklejony model, oszklenie wygląda na czyste, a to zawsze na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Model sklejony w porządku .Widzę że zabrałeś się helikoptery jedyne co można powiedzieć o tym zestawie to to że ma strasznie ubogie kalkomanie w porównaniu chociażby do Hasegawy ja też mam AH64A ale w 1/35,ale najpierw UH60A w wersji medevac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 W szafie czeka jeszcze Mi-24 w 1/48, CH47 - Chinook -1/48, F86 Sabre Dog - 1/48 oraz UH1 od Dragona w 1/35. Główny nurt mojego odelarstwa to pancerka, ale śmigłowce też są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Smigłowce, w szczególności te w stylu Apache'a są powiązane z pancerką ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Smigłowce, w szczególności te w stylu Apache'a są powiązane z pancerką ;) No, zdecydowanie są ponad ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Lutego 2013 Autor Share Napisano 28 Lutego 2013 Dla mnie tworzenie modeli śmigłowców czy pancerki ma jeden spójny punkt - trzeba to roić powoli i precyzyjnie. Co wyższości jednego nad drugim: De gustibus non disputantum est. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 W US Army jednostki śmigłowców stanowią część wojsk lądowych,dlatego mam propozycję dla Admina aby tematykę związaną ze śmigłowcami armii wyłączył z działu "Samoloty i śmigłowce" a umieścił w dziale "Pojazdy wojskowe" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł O. Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Witam. Łukasz super Ci ten wiatrak wyszedł, czy to jest ten sam o którym ja myślę a ty wiesz. Pozdrawiam. Paweł O. P.S. Pokaż się od czasu do czasu, Bartek sie pyta jak Lego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Tak, to ten sam. Obiecałem ci, ze go zrobię jak trzeba. Być może sam zrobiłbyś go lepiej, ale sama budowa dała mnóstwo frajdy, tak więc dzięki za "geszeft". Postaram się podskoczyć w któryś piątek po pracy, bo o wizycie myślę już od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi