war_men Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 a jeżeli pokryje lakierem matowym? o nie chcę żeby się błyszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Lakier przyciemni pigmenty lepiej zastosować terpentynę lub White Spirit,choć ja stosowałem z powodzeniem rozcieńczlnik Wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 dzięki za poradę. zrobiłem utrwalenie terpentyną, pigment fixer trochę się błyszczy. drugi temat br 52 przed nałożeniem kalkomanii i washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Piekna ciufcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 malowanie -tak elementy które naturalnie się wycierały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Khem... A kółka na czerwono to teraz... trudno będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 A po co ma malować koła na czerwono Przecież to ma być wojenna diorama i malowanie jednolite pasuje... O, takie: http://www.southernsteamtrains.com/2003locos/br52-wargray-08-29-04cover.jpg ... Choć w sumie obecne dobrze byłoby rozjaśnić, no ale to pewnie stanie się pod wpływem wszystkich środków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 A po co ma malować koła na czerwono No, ale jak świat światem, to lokomotywy Deutsche Reichsbahn miały czerwone kółka... A wersja wojenna to i owszem, ale wtedy lokomotywa nie na czarno tylko szara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 18 Marca 2013 Autor Share Napisano 18 Marca 2013 budowa br 52 zakończona (moim zdaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Malarsko bardzo mi się podoba jak do tej pory. Przejedź jeszcze metalizerem szczyty szyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Projekt pierwsza klasa. Lokomotywka moim zdaniem trochę za ciemna. Polecam ci tą stronę. Skala co prawda nie ta 1:6 ale można wypatrzyć wiele ciekawostek i smaczków. Jako, że temat kolejowy jest mi bliski z racji zawodu, będę tu zaglądał często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Bardzo fajne ślady eksploatacji. Wygląda realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 odpowiem zbiorczo na stawianemi zarzuty he he iż stronkę wrzuconą przez kolegę znam ale w założeniu loko miała być czarna ale znalazłem stronę z loko w panzergrau i wyszedł mi taki mix. Główki szyn raczej moim zdaniem na bocznicy powinny być zardzewiałe pokryte nalotem rdzawym ponieważ to nie tor główny. Model lokomotywy był pomalowany model air, pokryty lakierem matowym wash z terpentyny i brąz van dyck zmywany 3 razy zgroza,następnie lakier matowy, pigmenty raliroad utrwalane pigment fixerem mig który dał takie moim zdaniem zacieki powstałe z wody i malowanie elementów wycierających i nałożenie koloru czarnego na kierunku osiadania sadzy z komina.zapomniałem jeszcze o zaciekach z układu jezdnego ale to się z dziś dorobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 kolejny pojazd na dioramkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi