Jump to content

Stacyjka

war_men
 Share

Recommended Posts

witam wszystkich zapraszam do komentowania rozwoju i pewnie błędów. Założeniem dioramki jest niemiecka kompania naprawcza, co prawda na razie praca skupiona jest na lokomotywie i platformie, ale pojawi się więcej sprzętu związanego z tym rodzajem wojska.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=426044234136859&set=a.426043997470216.97665.100001938577030&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=427957543945528&set=a.426043997470216.97665.100001938577030&type=3&theater

Lokomotywa to trumpek z pudełka wzbogacony eduardem smoke deflektor wymieniłem okna na cieńszy materiał, i węgiel na tendrze. Platforma stary model dragona prosto z pudła. Torowisko zbudowane od podstaw z kartonu i piasku łamanego tory trumpeter, na razie pozostaną tak wycieniowane ponieważ muszę je scalić z podstawą pod loko

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=427968413944441&set=a.426043997470216.97665.100001938577030&type=3&theater

Połączenie kolejowo-pancerne bardzo mi się podoba

Zapowiada się ciekawie

Kiedyś (w odległej przyszłości) myślę o czymś takim:

6.jpg

Tu jak widać też tory kończą się murem... i to nie jednym

Jestem pewien

Z racji, że to miejsce oglądałem wiele razy osobiście - na moim zdjęciu prezentowana jest rampa kolejowa używana przez 7 Brygadę Obrony Wybrzeża w Słupsku. Góra rampy tworzy swego rodzaju parapet umożliwiający wjazd na platformy. A odbojniki znajdują się poniżej.

plan 15 letni zakłada budowę 2 kubli warsztatowych, opla blitza workshopa, opla omnibusa (to ten dach po prawej obok kuchni polowej ),prawdopodobnie tiger 2b zmieniający gąsienice, kuchnia polową, famo 9/1 z przyczepą.

Jak uda mi się dowiedzieć doczytać czy tak scenka pasuje do działań 1 dyw gen Maczka to będzie super.

prace powoli się posuwają.Pomalowane torowisko i nałożone kalki na platformę. lokomotywa czeka na naprawę aero, na razie prace tylko z pędzlem.

img2294ju.jpg

Fajny temacik, czy Kolega możne zdradzić jakie kolorki poszły na nasyp a zwłaszcza na podkłady i szyny. Bawię się czymś podobnym.Podciąłem troszkę nasyp wydawał się być za wysoki a teraz myślę o wycięciu podkładów z tego nasypu bo denerwują mnie łączenia.

przepraszam ze tak późno odpowiadam torowisko zbudowane z dwóch warstw kartonu połączonych wikolem na to 2 warstwy piasku łamanego frakcji 1-2 mm ( do dostania w każdej firmie drogowej tylko trzeba przesiać przez sitko lub bandaż bo ma frakcę 0-2mm ), łączeń nie usuwałem, tylko w niektórych miejscach dla urozmaicenia (ja przykleiłem i dopiero wtedy usuwałem żeby nie stracić lini podkładów). Na razie kolor to czarny model air i położyłem na to suchym pędzlem ,,136 Vallejo Model Color 818 Red Leather,, później chcę jeszcze aero położyć zieleń żeby upodobnić do mchu i trochę kępek trawy.

aby się nie wykoleić dokończyłem stary model, choć moim zdaniem najlepszy czyli dragon/bego cold water starter który bedzie stał na rampie i reanimował bergepanterę

img2307mh.jpg

img2308f.jpg

img2310h.jpg

img2312v.jpg

img2313vf.jpg