Keisyzrk Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Witaj. Mam prośbę. Czy przy kolejnej aktualizacji mógłbyś pstryknąć zdjęcie ISU od tyłu. Chodzi mi konkretnie o odległość gąsienic od wanny kadłuba. Proszę Takie małe porównanie trochę na ,,szybko''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Chodziło mi o widok ISU od tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Teraz dobrze ? Będe musiał tył podszpachlowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Będe musiał tył podszpachlowac A już prawie po wczesniejszych fotach chciałem napisać że ładnie ci wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Dziękuję, to jednak w moim modelu jest błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Dziękuję, to jednak w moim modelu jest błąd Jaki ? bo po moim podniesieniu wanny nie jest za wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Tworze kartonowego ISU-152 i w trakcie pracy przy układzie jezdnym wyszło, że koła jezdne mają inny rozstaw niż napędowe. I nie wiedziałem czy błąd jest w za szeroko rozstawionych kołach jezdnych czy za wąsko napędowych. Wyszło że to te drugie. Okazało się że osłony przeniesienia napędu są za wąskie. Niestety nigdzie nie mogłem znaleźć fotografii, które jednoznacznie by to ukazywały dlatego poprosiłem Cie o to zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2013 ISU-122 dostało podkład i okazało się, że trzeba papierkiem jeszcze przelecieć w kilku miejscach Wieża IS'a skończona dostała resztki podkładu z ISU. Wymieniłem łby śrub na górnej płycie. I pytanie czy mocowania (te z kółkami) wymienić na takie, które dorobiłem z polistyrenu czy wygląda to słabo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 Prace trwają nad ISU aby do Warszawy zawieźć. IS-2 "Tadeusz" dostał bazowy kolor ale muszę jeszcze tam kółeczka dorobić o których zapomniałem A ISU wygląda tak malowany Mr.C i Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 ładnie styrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Fajnie Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Witam. Siostra Tadeusza wygląda olśniewająco. Mam takie wrażenie, że model jest odrobinę za ciemny, ale to może wina oświetlenia. Za to obicia wyglądają cudnie. Czekam na brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 ładnie styrany Fajnie Ci to wychodzi. Witam.Siostra Tadeusza wygląda olśniewająco. Mam takie wrażenie, że model jest odrobinę za ciemny, ale to może wina oświetlenia. Za to obicia wyglądają cudnie. Czekam na brudzenie. Dzięki za dobre słowo, motywuje do dalszych działań. Zdj. trochę za blade wyszły, nie wydaje się aby był jakoś przesadnie ciemny ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 ISU-122 jako model jest praktycznie gotowy. Dorobię kawałek podstawki z figurką i wyląduje w galrii Ostatnie zdj. jest po nałożonym lakierem matowym ale dużo to nie dało. Tu po lakierze Mr.Hobby Flat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Mnie się wydaje że... jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Świetny model, widziałem na żywo na WFM. Bardzo fajnie styrany - czekam na podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Mnie się wydaje że... jest dobrze. Świetny model, widziałem na żywo na WFM.Bardzo fajnie styrany - czekam na podstawkę. Dzięki. ISU dostało nawet wyróżnienie na WFM A tak się ma "Tadeusz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 zwróciłem uwagę na żywo, był to jeden z ładniejszych modeli na Fieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Isu wygląda na prawdę dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Bardzo ładnie. Jakich pigmentów używałeś.Chodzi mi o producenta i kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 zwróciłem uwagę na żywo, był to jeden z ładniejszych modeli na Fieście Fajnie, że się podobał Isu wygląda na prawdę dobrze Dzięki Bardzo ładnie.Jakich pigmentów używałeś.Chodzi mi o producenta i kolory? Pigmenty to mieszanka AK Dark Earth MIG Europe Dust CMK Light earth Vallejo light yellow orche Utwardzane różnie, patykami Tamiya, beznyzną czystą bądź z olejami rozcieńczonymi a nawet, gdzie nie gdzie, specyfikami AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Dzięki.Chodziło mi szczególnie o ten ciemny to chyba AK Dark Earth? Bardzo fajny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Dzięki.Chodziło mi szczególnie o ten ciemny to chyba AK Dark Earth?Bardzo fajny kolor. Tak to jest dark earth zmoczony rozcieńczonym brązem Van dycke'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Świetny, a na żywo - mniam! Czekam na Tadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Świetny, a na żywo - mniam! Czekam na Tadka Teraz strach dotykać aby równie dobry wyszedł IS-2 Tadeusz dostał błysk i wydaje mi się, że chyba za mocno poodcinałem kolory. Biedronka może to przytłumi ale najpierw czeka mnie malowanie oznaczeń a wyczuwam problem z orłem bez korony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi