micmal Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2013 Pozostała jedna rynna, poprawić zawiasy i można malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Bardzo fajny projekt! Super, że wychodzisz poza sztampę. Fajnie, że dałeś kilka warstw zdartej farby - ta z czasów wojny a na to graficiarski niebieski, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 Krisownia dzięki wielkie Na dzień dzisiejszy tak szopa wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Mur jak i blacha wyglądają dobrze, tylko kolor dachówki wydaje mi się jakiś za soczysty. To tak na chwile obecną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Daj jakieś filtry na dachówkę,bo nieźle daje po oczach . Reszta bez zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Już widzę glony w rynnie. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 Nie no dach to tylko pokolorowany został. Teraz przyjdzie gaszenie koloru, wash i cała reszta Dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 Już widzę glony w rynnie. Super! Glonów jeszcze brak, ale coś tam działam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Cześć, fajnie Ci to idzie. Mam pytanie - jak zrobiłeś tą białą zaprawę pomiędzy kamieniami? Super to wygląda. Powodzenia przy dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Bardzo oryginalnie. Kibicuje z zapartym tchem. Powodzenia Ci nie życzę, doskonale sobie radzisz bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 5 Lipca 2013 Autor Share Napisano 5 Lipca 2013 Cześć, fajnie Ci to idzie. Mam pytanie - jak zrobiłeś tą białą zaprawę pomiędzy kamieniami? Super to wygląda.Powodzenia przy dalszej pracy. Dzięki Patent na zaprawę udostępnił mi kolega Tiger, którego gorąco pozdrawiam i dziękuję za wsparcie A więc tak... gips mocno rozcieńczony wodą z dodatkiem beżowej farby Vallejo. Po wyschnięciu gips starłem szmatką i wygląda tak jak na fotce. Bardzo oryginalnie. Kibicuje z zapartym tchem. Powodzenia Ci nie życzę, doskonale sobie radzisz bez tego. Dzięki za doping i wiarę w umiejętności, to dodaje pewności siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 5 Lipca 2013 Autor Share Napisano 5 Lipca 2013 Pozwolę sobie bardziej dokładnie opisać co i jak. Ot i dokładna sprawdzona porada, która powinna się przydać; krok po kroku i to od osoby, od której ją dostałem Dzięki za uzupełnienie PS. Dodatki z Reality in Scale, Royal Model i Pro Art Models dotarły: SUPER !!!. Wielkie dzięki Tiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 No to pochwal się tymi dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Niezły patent , a model BOOMBA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 Niezły patent , a model BOOMBA! Dzięki a patent fakt zacny No to pochwal się tymi dodatkami. Nie lubię i trochę to trwało, za co przepraszam No i ogólny bajzel przy "wykańczaniu" wnętrza Zrobiłem podłogę, kibelek i teraz czas na oleje na deskach. Rynna do poprawy. I takie tam A od czwartku urlop i na wakacje z rodzinką Tutaj lepsze fotki, bo jakoś nie mogłem dogadać się z aparatem Może jeszcze poskładam coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Projekt coraz ambitniejszy się robi, a narzędzia świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Projekt coraz ambitniejszy się robi, a narzędzia świetne. Zobaczymy co z tego wyjdzie Zestaw narzędzi Dioparku jest świetny. Polecam gorąco. Po wakacjach mam lenia... ale coś tam skrobać zacząłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Dalej podziwiam i nie moge dojsc do ladu w jakich latach bedzie umiejscowiona ta diorama.70-te? Takie pytanie-z czego zrobiles zarowke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Wielkie dzięki Wiesz, sam nie mam pojęcia jakie to lata będą, takie SF raczej. Żarówka to taka kolejkowa, w szopie większa, a w kibelku mniejsza tylko na fotkach się skryła. Klosz do większej z klocków Lego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Dzieki za info,ta w szopie jest naprawde fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Uważaj bo przez zbyt dużą ilość rekwizytów można zrobić domek dla lalek. Na ten moment jest w sam raz, ale można jeszcze spokojnie parę rzeczy dodać. Widziałbym zabrudzenia (plamy) na podłodze i jakieś śmieci, papiery, pogięty pojemnik po oleju itp. Weathering rekwizytów i otoczenia jest b. ważny. staraj się nadać realizm - niech jakieś narzędzia leżą na stole a nie wszystko ładnie jak w OBI. Na stole zrób jakąś "rozgrzebaną" robotę. Plakat i inne wydruki np. beczka i puszka na półce - pożółć bo to garaż w końcu, te są jak świeżo z drukarni. Szlifierce kabelek by dobrze zrobił, jakieś stare tarcze luzem na biurku. Tablica z kluczami mi się najbardziej podoba. Bardzo dobrze jest, ale to wiesz, jedynie dograć te szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Racja w 100% się z Tobą zgadzam. Gratów mam jeszcze do zrobienia sporo. Kabelek do szlifierki fajny pomysł, tym bardziej, że mam jeszcze lampkę na biurko do zrobienia. To co teraz widać musiałem wykonać przed postawieniem szopki na podstawce, którą właśnie skrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Kabelki dorobiłem. Dziergam drobnicę. Tarcze szlifierki do poprawy, skrzyneczkę trzeba pokolorować, lampę obić, szczotkę przetrzeć na stalowo. Pomalowałem starą ławę z zestawu Italierki (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Zdradź jak malujesz drewno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Co do malowania drewna, to obstawiam jakieś przecieranko warstwy farby nałożonej wcześniej... Aha, imadło jest umieszczone baaardzo nieergonomicznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi