woto Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Tak tak, wydechy z amelinium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Tak tak, wydechy z amelinium. Ale amelinium się nie maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Tak tak, wydechy z amelinium. Ale wyginałeś z rurki, zwijałeś z blaszki ? Bardzo fanie wyszedł szef na wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Wydechy zrobione z rurki aluminiowej. Próbowałem zrobić to z blaszek ale nie wyszło to estetycznie. Szew zrobiony z drucika cynowego fi 0,25mm. Po przyklejeniu drucik ściskany pęsetą aby spłaszczyć i nadać wygląd zbliżony do oryginału . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Wydechy naprawdę ślicznie się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Co jest grane, wakacje modelarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Witam Porobiłem trochę blaszek, ale dopadł mnie kompletny brak czasu na zabawę i jakoś nie mogę teraz zacząć . Myślę, że od przyszłego tygodnia powoli zacznę dłubać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 Witam Wakacje dla su skończone. Trochę się wybyczył na półce. Zabrałem się za blaszki, zatem pokazuję co zrobione: błotniki i od tyłu i z lotu ptaka zbliżenie na żaluzje otwarte i zamknięte uwagi mile widziane pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Pierwszorzędna robota. Ja do blaszek nie miałem tyle ciepliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Dobrze popatrzeć na fajnie zblaszkowanego ruska. Podpatruję więc dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Ten ruski sprzęt coraz bardziej mi się podoba ciekaw jestem końca w twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Co tu dużo mówić , rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Przy okazji pytania mała aktualizacja. obspawane haki, oraz dorobiłem zapadki bo plastikowe miały przesunięte formy, zmontowana wieżyczka wydaje mi się, że lepiej wyglądały oryginalne zawiasy z plastiku, wyglądały bardziej masywnie, ale jak już wymieniłem na blaszane to już trudno. Mam pytanie tylko do pręta zaznaczonego czerwoną strzałką. Czy te pręty występowały w wersji 85M, czy klapa otwierała się na zwykłych zawiasach - nie udało mi się znaleźć odpowiedniego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Dla mnie bomba tylko czy drut zapadki nie powinien być pod hakiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 przeglądnąłem parę zdjęć t34 i su85 i co do położenia "drucika" jest on po właściwej stronie. Wprawdzie nie znalazłem takiej wersji a jest ich przynajmniej 6 różnych modyfikacji - postaram się to zmienić. Większą niewiadomą dla mnie jest dalej ten drut przy klapie, który nie wiem czy był montowany w su85m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Witam Modelik praktycznie oblaszkowany. Zostało parę duepreli jak paski, lina, ale one będą dokładane na etapie malowania. Zastanawiam się jeszcze nad dołożeniem jednego ogniwa do gąsienic -chyba, że nie ma takiej potrzeby. Jeszcze dostanie podkład i do garażu na chwilkę, bo trzeba teraz będzie się zająć hummel-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Śliczny. Gąski zostaw,są napięte regulaminowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 I Świetny, a gąsienic bym już nie ruszał. Jak mu dołożysz jedno to będą naprawdę za luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 Piękna robota . Gąski są super . Zresztą bez kombinacji, nie dołożysz wprost jednego ogniwa ( parami trzeba ). Trzymam kciuki i dalej kibicuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi