jonathan Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 Fajny I kalki ładnie siadły. Teraz trochę go zmęczyć i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 Ależ pokrak. Jednakowoż malowanie bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 2 Marca 2016 Autor Share Napisano 2 Marca 2016 FajnyI kalki ładnie siadły. Teraz trochę go zmęczyć i będzie cacy Dzięki Kalki kładzione przy pomocy płynów Microscale, więc nie miały wyjścia. Właśnie szkopuł w tym, żeby nie przegiąć z brudzeniem, a tutaj łatwo przeszarżować Ależ pokrak. Jednakowoż malowanie bardzo mi się podoba. Fakt, zbyt urodziwy ten pojazd nie jest, typowy amerykański wynalazek, wielki i niepraktyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Zabawę z olejami zacząłem od mojej ulubionej techniki, biedronki. Po paru machnięciach pędzlem mamy coś takiego: Przy okazji pomalowałem i zwashowałem gąsienice: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Poocieraj jeszcze lekko tyłeczek tam gdzie liny stykają się z blachą :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 Poocieraj jeszcze lekko tyłeczek tam gdzie liny stykają się z blachą :] Spoko luzik, jeszcze długa droga do końca, i na wszystko przyjdzie czas. Model po pierwszej dawce oleji i washu. Teraz czas na obicia i drugą porcję farb olejnych. Jak się podoba, jakieś sugestie czy uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Bardzo sie podoba. Bedzie jakas podstawka/winietka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 Tak, w planie jest skromna podstawka. Mam dwie koncepcje: jakaś polna droga albo betonowe płyty. Na pewno pojawią się też figurki we włazach. Dowódcę już mam, a drugiego załoganta muszę dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Dawno nie było aktualizacji wątku, ale to nie znaczy, że prace przy modelu też stały. Wziąłem się za obicia, najbardziej żmudny i najmniej lubiany przeze mnie etap. Ponadto sam model jest dosyć duży więc potrzeba dużo czasu na młotkowanie. Na początku położyłem jasną bazę pod obicia, gąbka+pędzel Potem wypełniłem jasne miejsca właściwym kolorem, którym robię obicia, w większości używając pędzla Następnie zabrałem się za rysy i zadrapania, a model na chwilę obecną wygląda następująco: Dojdą jeszcze drobne rysy w ciemnym i rdzawym kolorze i etap obić już powinienem mieć za sobą. W międzyczasie zrobiłem też otarcia od lin na tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam. Walczę dalej, model dostał kolejną porcję farb olejnych, porobiłem wypłowienia, dałem filtry i pigmenty. Teraz czas na wszelkiej maści buteleczki z produktami AK itp. Jak Wam się widzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Nie wiem jak to ująć, ale... pięknie ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Zacnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Świetny czołg, nietypowy na forum. Co do modelarstwa i dzieci. W fazie początkowej jest nawet Ok . Mniej czasu ja zaczyna się szkoła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Dzięki wszystkim za pozytywny odbiór, jest motywacja do dalszej pracy Z czasem trochę krucho, ale coś tam wieczorami działam. Prace zbliżają się już ku końcowi, jeszcze tylko dopracuję kurz na fartuchach i chyba będzie finito. Zauważyłem, że na fotkach słabo widać kurz na stropie oraz na płaskich powierzchniach błotników, trzeba będzie poprawić jeszcze tu i tam. Doszła też para pozorantów, nie lubię robić figurek, ale dla pokazania wielkości pojazdu warto coś we włazach ulokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Czyżby zdjęcia w słońcu poranka? Jest bardzo dobrze, kurz jak dla mnie w sam raz. I fajna podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi