Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zacząłem budować model Dragon Wagona.

Model genialny , prace na chwilę obecnie wyglądają tak jak na fotach:)

IMG_0042_zps9753df0b.jpg

IMG_0035_zpsbc83b34c.jpg

I ciągnik wymalowany w 90%

IMG_0100_zpsfafe36e5.jpg

IMG_0097_zps72950144.jpg

IMG_0095_zps3804b360.jpg

zapraszam do wyrażania swoich opinii:)

Napisano

Kolory namieszane na oko ,bazowym była oliwka+ żółta , potem rozjaśniana piaskowym i białym.

Napisano

Świetnie! A co na naczepie?

Kilka uwag:

Koło zapasowe wyglądałoby realistyczniej gdyby było ... czyste!

Kołowrotki z linami fanie byłoby ufaflać smarem, podobnie rami e dźwigu wyciągarki

Pozdrawiam

Z.

Napisano

Zbyszku co do koła to testowałem tą wizje i wygląda jakoś tak nieswojo takie czyste , wytrę je jeszcze trochę.

Ciągnik jeszcze nie jest skończony jeśli idzie o brudzenie dopieszczę go jak będę miał złożona całość wtedy lepiej się patrzy na takie smaczki:)

Co do ładunku na pace wyląduje Panthera , taka lekko zniszczona bez gąsienic. Może i temat oklepany ale taka mam wizję. Nie chcę ładować amerykana bo było by za zielono a piaskowa Panthera doda kontrastu.

Napisano

Koło jak za czyste to może okurzyć delikatnie po całości? Tak żeby było widać że nie śmigane

Pantera będzie fajna. A może np. kadłub od szwalbówki? Co Ty na to?

Pozdrawiam

Napisano

Zacząłem obijać i brudzić lawetę. I tak wszystkie moje zabiegi będą niewidoczne jak wsadzę ładunek ale żeby nie było że idę na skróty:)

IMG_0004_zpsf68aa6be.jpg

IMG_0020_zps2cb54883.jpg

IMG_0009_zps7aecc78f.jpg

IMG_0007_zps7a725e2d.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Prace trwają nadal...proszę o opinię na temat mojej pracy co by jeszcze poprawić .

DSC07898_zpsccb858cf.jpg

DSC07897_zpsa8fd3dba.jpg

DSC07896_zps1fef0f21.jpg

DSC07895_zps1d8f2ea7.jpg

DSC07894_zpscd179959.jpg

DSC07893_zpscf3b1bde.jpg

DSC07892_zpsbb0e7922.jpg

Napisano

Piękna maszyna i mistrzowski sposób wykonania, powiedz mi proszę jak robisz takie fajne obicia? Na lakier do włosów? Ręcznie malujesz? - jeśli możesz proszę opisz to w skrócie

Ale by nie było...

Nie widzi mi się ta butla z gazami w kolorze kamo - ja przynajmniej dla zróżnicowania dał bym jej jakiś inny kolor

Napisano

Wjechala wciagneli jest kilka zdjec z pantera na tej naczepie a co dokladnie masz na mysli?

Napisano

Moim zdaniem, jeśli tak ma prezentować się scenka, to koniecznie użyj zabezpieczenia na pancerzu Pantery do przewożenia tzn. chwytaka na lufę.

W czasie transportu, by nie latała lufa i wieża tak zabezpieczano je przed uszkodzeniami i moim zdaniem powinieneś to uwzględnić.

• Super Moderator
Napisano
Wjechala wciagneli jest kilka zdjec z pantera na tej naczepie a co dokladnie masz na mysli?
Pytam, bo z perspektywy zdjęć nie za bardzo widać szczegół o którym myślę a mianowicie: Jeśli wjechała / wciągnęli to wynika, że gąsienice pantery są na tyle szerokie, że musiałaby ona wjechać na lawetę po tylnych zewnętrznych kołach naczepy - wygląda na to, że gąsienice nie wpasowałyby się pomiędzy koło zewnętrzne i wewnętrzne wózków naczepy.... Mam nadzieję, że jasno to wytłumaczyłem
  • Super Moderator
Napisano

Masz rację, dlatego podczas wjazdu na platformę stosowano specjalne zabezpieczanie nad kołami, lub używano zmodyfikowanych platform które wykorzystywano do przewozu M26 Pershing.

I wszystko jasne Znowu wiem coś więcej