Erni Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Zacząłem budować model Dragon Wagona. Model genialny , prace na chwilę obecnie wyglądają tak jak na fotach:) I ciągnik wymalowany w 90% zapraszam do wyrażania swoich opinii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Ładny. Jakimi koloromi go malowałęś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 Kolory namieszane na oko ,bazowym była oliwka+ żółta , potem rozjaśniana piaskowym i białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Świetnie! A co na naczepie? Kilka uwag: Koło zapasowe wyglądałoby realistyczniej gdyby było ... czyste! Kołowrotki z linami fanie byłoby ufaflać smarem, podobnie rami e dźwigu wyciągarki Pozdrawiam Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 Zbyszku co do koła to testowałem tą wizje i wygląda jakoś tak nieswojo takie czyste , wytrę je jeszcze trochę. Ciągnik jeszcze nie jest skończony jeśli idzie o brudzenie dopieszczę go jak będę miał złożona całość wtedy lepiej się patrzy na takie smaczki:) Co do ładunku na pace wyląduje Panthera , taka lekko zniszczona bez gąsienic. Może i temat oklepany ale taka mam wizję. Nie chcę ładować amerykana bo było by za zielono a piaskowa Panthera doda kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Koło jak za czyste to może okurzyć delikatnie po całości? Tak żeby było widać że nie śmigane Pantera będzie fajna. A może np. kadłub od szwalbówki? Co Ty na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 Panthere juz mam w drodze...a muszę zdążyć z nim na Moson:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Panthere juz mam w drodze...a muszę zdążyć z nim na Moson:P O! To już Ci nie truję! Powodzenia i do przodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 Zacząłem obijać i brudzić lawetę. I tak wszystkie moje zabiegi będą niewidoczne jak wsadzę ładunek ale żeby nie było że idę na skróty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Zdecydowanie jeden z najlepiej zrobionych zestawow jakie Tamka wypuscila. Zlozylem kiedys sam ciagnik super sprawa. Jak nie za pozno to moze: http://armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=204906&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 Prace trwają nadal...proszę o opinię na temat mojej pracy co by jeszcze poprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Piękna maszyna i mistrzowski sposób wykonania, powiedz mi proszę jak robisz takie fajne obicia? Na lakier do włosów? Ręcznie malujesz? - jeśli możesz proszę opisz to w skrócie Ale by nie było... Nie widzi mi się ta butla z gazami w kolorze kamo - ja przynajmniej dla zróżnicowania dał bym jej jakiś inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Kapitalnie wygląda ta pantera na lawecie . Z przyjemnością popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Marca 2013 Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2013 Ładnie się to prezentuje; jednak zapytam w kwestii merytorycznej: W jaki sposób Pantera znalazła się na lawecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 Wjechala wciagneli jest kilka zdjec z pantera na tej naczepie a co dokladnie masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Moim zdaniem, jeśli tak ma prezentować się scenka, to koniecznie użyj zabezpieczenia na pancerzu Pantery do przewożenia tzn. chwytaka na lufę. W czasie transportu, by nie latała lufa i wieża tak zabezpieczano je przed uszkodzeniami i moim zdaniem powinieneś to uwzględnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Marca 2013 Super Moderator Share Napisano 28 Marca 2013 Wjechala wciagneli jest kilka zdjec z pantera na tej naczepie a co dokladnie masz na mysli?Pytam, bo z perspektywy zdjęć nie za bardzo widać szczegół o którym myślę a mianowicie: Jeśli wjechała / wciągnęli to wynika, że gąsienice pantery są na tyle szerokie, że musiałaby ona wjechać na lawetę po tylnych zewnętrznych kołach naczepy - wygląda na to, że gąsienice nie wpasowałyby się pomiędzy koło zewnętrzne i wewnętrzne wózków naczepy.... Mam nadzieję, że jasno to wytłumaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Marca 2013 Super Moderator Share Napisano 28 Marca 2013 Masz rację, dlatego podczas wjazdu na platformę stosowano specjalne zabezpieczanie nad kołami, lub używano zmodyfikowanych platform które wykorzystywano do przewozu M26 Pershing.I wszystko jasne Znowu wiem coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 I o to chodzi - dzięki Paweł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi