Jarekk Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Mały postęp prac, ale jest. Przednie masywy mają lekko zmieniony kształt. Sporo pracy jeszcze mam przy podwoziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Witam! Wypieków na twarzy dostaję jak patrzę na to co wyprawiasz z tym modelem... Postęp prac powolny, ale mocno skuteczny. Ja osobiście wymiękł bym i polepił wszystko jak leci.... Czekam na ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Września 2013 Autor Share Napisano 2 Września 2013 "Dziadek" to nasz jedyny "krążownik drogowy". Nie można go tak potraktować z pudła. Czasami wychodzi na to, że łatwiej jest coś zrobić od nowa niż poprawiać żywicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Wszystko fajnie ale zastanawia mnie dlaczego producent daje tak fatalny obrazek na pudełku. Wiem ,że liczy się wnętrze ale błagam... Ludzie są wzrokowcami i większość wyrabia sobie opinie w ciągu kliku sekund a potem trudną ją zmienić. Zrobiliby dobre zdjęcia modelu i wrzucili na okładkę a nie jakieś takie gnioty jak sprzed czterdziestu lat. Nie rozumiem niektórych. A co do twojego modelu to wiem ,że będzie pięknie ,bo zawsze jest i już się doczekać nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Jarku chylę czoła. Kawał porządnego modelarstwa. Powoli, dokładnie i do przodu. zastanawia mnie dlaczego producent daje tak fatalny obrazek na pudełku. Wiem ,że liczy się wnętrze ale błagam... Mirage robi bardzo fajne pudełka tylko co z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Wiemy co wyszło w wypadku Mirage ale to woła o pomstę do nieba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Wiemy co wyszło w wypadku Mirage ale to woła o pomstę do nieba ;) Pudełka fajne No,cóż. Miło by było dostać dobry model w fajnym opakowaniu.Mam nadzieję, iż światowy rynek modelarski w dobie internetu bardzo się zacieśnia to firmy zaczną dbać o całokształt. A jak n ie to z niego wypadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Bardzo mi się podoba Twoje podejście do sprawy "wymieniłem ramę bo z tamta były dalej tylko same kłopoty". Brawo! Mnie niestety czasem brakuje takiej stanowczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Widzę Jarku, że podchodzisz do sprawy radykalnie. Fajnie że masz dostęp do takich technologii. Modele 3D do drukarki robisz sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 Moje umiejętności kończą się na rysunku technicznym w Corelu. "Drukarz" sam tworzy model. Dostęp do drukarki to kontakt z Internetu. Cena przystępna. Do przedniej osi o przekroju H i wygiętym środku podchodziłem dwa razy i wynika był cienki. Spróbuję teraz drukować 3D całe ramy samochodów. Pierwszą już kończę rozrysowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 Postęp prac jest mały, jednak trudno mi zaplanować logiczny harmonogram prac. Poskładanie całego modelu w całość wykluczy późniejsze malowanie, szczególnie przedziały wnętrza z ckm-ami. Roboty a roboty w tej żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Ale za to jakie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 całość prezentuje się znakomicie, a detale jeszcze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Bardzo fajna pierdziawka, jak widzę te stare modele samochodów pancernych, zawsze chce mi się śmiać. Pewnie za kilkadziesiąt lat, będą nabijać się z dzisiejszych super broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Listopada 2013 Autor Share Napisano 23 Listopada 2013 Krok po kroku model zaczyna nabierać wyglądu. Aby skończyć podwozie muszę mieć zamknięty przedział załogi od spodu. Przez wycięcie otworu w dachy, wyszło na to, że trzeba zrobić przedział załogi. Niby mało, ale będzie jednak coś widać gratów w środku (pociski, skrzynki amunicyjne, brezenty, ckm-y). Dla dekoracji wstawiłem wieżę działa. Armatę i wieżę będę robił od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi