Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Toż to banalnie można samemu zrobić. Obciągnij sobie (za przeproszeniem) kawałek przezroczystej plastikowej płytki na gorąco na formie i pomaluj farbką transparentną. Może tam jeszcze jakaś diodka wejdzie?

Napisano

Nie umiem.

Poza tym, tak mi przypadł go gustu trampkowy UAZ 469, ze chcialbym kogutka (z podstawą) na wypasie, a nie jakiegoś self-made wystrugasa;)

Napisano

Dzieki za diodkę:)

Oprócz koguta musisz mieć jeszcze tzw. podświetlany szyld z napisem Milicja na którym był montowany ten kogut.Pozdrawiam

Tak, wiem, to wlasnie mialem na mysli pisząc "podstawa":)

Napisano

Zrób sobie UAZ-a z WOP-u koguty w nich nie miały szyldów i śliczny jasnozielony pas dookoła (jeździłem takim przez 2 lata jako pasażer a później dysponent)Toro wypuściło już kalki.Pozdrawaim

Napisano

Albo poszukaj warsztatu, który prowadził tutaj Bodek66, on dorabiał koguta milicyjnego korzystając z jakiejś zabawki (z serii "Kultowe auta PRL" czy coś w tym stylu).

Napisano

Dziękuję kolegom za rady, WOPowy uaz jest w planach jako rezerwowy; milicyjny musi być, drugi albo 6DPD (odkryty) albo wlasnie WOP.

Napisano
Kogutka nie dostaniesz ale takie coś pomoże http://allegro.pl/dioda-8mm-niebieska-dyfuzyjna-1307-i3044447206.html

Tak z ciekawości to jakiej średnicy były oryginalne koguty ?

Po przeskalowaniu 8 mm diody w proporcji 1:35 otrzymalibyśmy koguta o 280 mm średnicy.

Czy to nie za dużo ?

Są też diody w rozmiarze 5 mm i te by odpowiadały 175 mm średnicy oryginału.

Które są bliższe prawdziwym konstrukcjom ?