KrzychuP Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Z tego co wiem to pierwszy bez granatów i z wysoką osloną na wieży mam foty wiec problem z głowy.Kwestią otwartą pozostaje malowanie mam ochotę zrobić "afrykańczyka" w Panzer Grau z mocnym piaskowym kurzeniem ale to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 mój będzie z Grecji, malowany Valleyo Midlestone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Ja robię 2 wersję produkcyjną. A malowanie- "Siegfried". Afrykańczyk, Libia 1941. Cały w panzergrau Zacząłem od przerabiania dolnej części nadwozia. Niestety Tamka totalnie skopała ten model.Będzie więc trochę scratcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Jako że zaoferowałem projekt grupowy, życzę aby te modele wyszły wam jak najlepiej i miłego sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 Dzięki Jakub. Tymczasem przyszła pora na drobnicę. Jako że nadal nie dysponuję żadnym zdjęciem Konigsberga, wzoruję się na tym co mam na temat ostatniej serii prod. Tak więc siatka na notek, oraz puźniej siatki na tylnych lampach, teraz biorę się na kierunki ramieniowe i na fotkach widać że lusterko nie jest na ograniczniku tylko właśnie na lewym kierunku. Życzę wszystkim zdrowych i pogodnych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 No to jedziem z tym esdekiem najpierw malowanie: plan jest taki że będzie mocno oskubany do Panzer Grau HB dał za mało blaszek ale w tych miejscach umieszczę jakies bambetle,niestety kółka mają za małe opony i dziwnie leżą na felgach może zamienię na żywiczne,jak nie to coś wymyślę Daniel ostro jedziesz ze swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 Krzysiek ładnie mu będzie z wnętrzem, jeszcze jak zostawisz boczne włazy otwarte będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Mam nadzieję że będzie good myśle też nad otwarciem silnika,ale mam kłopot z kolorem poszczególnych przedziałów(przedzial silnika zapewne minia,ale kierowcy i bojowy chyba biały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 mam trochę fotek i wszędzie wygląda na biały włącznie z wewnętrzną stroną włazów i wizjerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 U mnie na fotach biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Witam. To i ja zaczynam. Spróbuję zrobić coś takiego; Spróbuję to zrobić z czegoś takiego; Po porównaniu z dokumentacją model okazał się totalną pomyłką. Zaczynam od przerabiania dolnej części nadwozia. Do zrobienia; -całkowicie nowa podłoga -ścianka oddzielająca przedział silnikowy -Całe wyposażenie przedziału załogi -powiększenie otworów drzwiowych -zrobienie nowych drzwi Trochę podłubałem; Roboty trochę będzie zanim dojdę do momentu od którego Wy Panowie zaczynacie Krzychu nie narzekaj na swojego HB . Mam 223 z HB. Widać 40-letnią różnicę w wykonaniu form. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 Kurcze panowie widzę ze moja dłubaninka to lajt przy waszych przeróbkach, ograniczę sie tylko do drobnych zewnętrznych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 myśle też nad otwarciem silnika,ale mam kłopot z kolorem poszczególnych przedziałów(przedzial silnika zapewne minia,ale kierowcy i bojowy chyba biały) Krzychu otwieraj ten silnik. Jest fajnie zrobiony. W moim robię zamknięty bo mam dość wycinania i dłubania z przodu . Daniel miałem robić cały zamknięty, ale jak zobaczyłem o ile drzwi są za małe to musiałem je przerobić. Większy otwór, czyli nowe drzwi. Jak nowe to otwarte. Jak otwarte to nowa podłoga i inne pierdoły w środku. Tamka skopała dach, to muszę wyciąć część pod siatką, roziąć siatkę Eduarda( poszedł za Tamiyą i też skopał)i przerobić końcówkę. U Krzycha jest zrobiony prawidłowo. Ale bawię się dobrze i mam nadzieję, że to koniec niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Ale bawię się dobrze Ja także, zwłaszcza obserwując taką walkę nad przeróbkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Trochę świątecznej grzebaniny, czas chyba pomyśleć nad jakimś sprzętem powiększającym. Po trzecim zawiasie oczy zaczęły boleć od szukania części trzymanych w palcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 O boże! Ale to wygląda, też bym tak chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Czołem. Jeden błąd już na początku i to trudny już do poprawienia. Lepiąc modele Sd.Kfz.222 i 223 z Tamki, nie szlifujemy łączenia góry kadłuba z dołem. Należy pamiętać o tym, że góra kadłuba powinna delikatnie wystawać poza obrys dolnej częsci : DARTH, niepotrzebnie to szlifowałeś. To nie błąd Tamki, tak ma być ! Nie wiem jak to jest rozwiązane, w Hobby Bosie i w Tristarze ? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Paweł nadal wystaje, szlifowałem bo w tych miejscach miałem małe szparki, no i trochę się zaokrągliło ,postaram się jeszcze doszpachlować i może wyjdą ostre krawędzie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 To ładnie poszedłeś Daniel .Porządna robota . . To nie błąd Tamki, tak ma być ! Nie wiem jak to jest rozwiązane, w Hobby Bosie i w Tristarze ? W Hobby Bossie krawędzie wyglądają zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Kwietnia 2013 Super Moderator Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Czołem A tak podglądam ale trzeba sprostować jedno , wszystkie 2 miały z tyłu grill a nie siatkę , i to co dawane jest w modelach to hmmm mocne uproszczenie jedyna firma która robi fajne grille do 2 to KAMIZUKURI (Honeycomb-Engine-Grill-SdKfz-223) trzeba poszukać w necie grill cięty laserem. Review http://www.scaleplasticandrail.com/kaboom/index.php/all-things-military-vehicle/135-scale/aftermarket-items/939-review-kamizukuri-sdkfz223 Pozdrawiam i zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam. A tak podglądam ale trzeba sprostować jedno , wszystkie 2 miały z tyłu grill a nie siatkę , i to co dawane jest w modelach to hmmm mocne uproszczenie jedyna firma która robi fajne grille do 2 to KAMIZUKURI (Honeycomb-Engine-Grill-SdKfz-223) trzeba poszukać w necie grill cięty laserem. Bardzo fajny gadżet. Trzeba tylko go utwardzić cyjanoakrylem bo jest robiony z kartonu i przy malowaniu akrylami może nas spotkać przykra niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam. Powalczyłem trochę z górną płytą. Trochę szpachlowania, szlifowania i wycinania aby osadzić siatkę. Siatka jeszcze nie wklejona. Także przerabiam boczny zasobnik. W mojej wersji był pojedynczy, także ten mniejszy przy błotniku musiałem wyciąć. Wygląda to tak; Po powiększeniu otworów drzwiowych zrobiłem nowe drzwi. I trochę dłubania wewnątrz; Mam nadzieję że do niedzieli uda mi się zamknąć wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Nie źle widzę idzie Robert. Tymczasem ja już w Sunne więc podtrzymanie tematu zostawiam tobie i Krzyśkowi wracam za jakiś miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Nie źle widzę idzie Robert. Tymczasem ja już w Sunne więc podtrzymanie tematu zostawiam tobie i Krzyśkowi wracam za jakiś miesiąc. Hej Daniel. Wbiłem się w te przeróbki i budowę wnętrza od podstaw to się ciągnie. Ale skoro będziesz za miesiąc to Cię dogonię z robotą . We wtorek mam dostać skrajniki i lufki z RB . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Myślę że mnie oboje przegonicie pamiętaj że u mnie dochodzi jeszcze motorek i trzech szkopków. Lufki? tzn. że do km również? u mnie będzie żywiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi