Krisownia Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Dziś odebrałem paczkę z Azji. Model prezentuje się przednio. So, an die Arbeit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Dawna nie widziałem twojego warsztatu... chętnie zobaczę co ci z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Lubię ten pojazd. Chętnie popatrzę . Kamo już wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 A cóż to za firma? Pierwszy raz widzę. Można prosić fotki wyprasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 A cóż to za firma?Pierwszy raz widzę. Można prosić fotki wyprasek? Zamknięty byłeś gdzieś ? Google ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 http://www.scalemates.com/products/product.php?id=172674 Na tej stronie są 2 linki do przyzwoitych recenzji ze zdjęciami. Będzie pomalowany na jednolity dunkelgelb a na to "zlazły" kamuflarz zimowy. Robię pojazd w warunkach wczesnej wisony. Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 a ten lepszy jest od HB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Lepszy jest o tyle, że ma mnóstwo nowych opcji których brak HB, cóż świat idzie do przodu. Masz pełne OVM jak w panterze, 3 opcje wydechu, 3 różne płyty czołowe, 2 warianty idlera, 3 warianty osłon na koło napędowe, kilka różnych opcji radiostacji od Fu Spr-f do FuG 5 i FuG 7, masz kilka wariantów płyty silnika, praktycznie każdy model może być inny. Pozostaje mnóstwo innych detali których w HB nie ma. Jest też pracujące zawieszenie i gąsienice. Same gąsienice składa się super (nie trzeba doklejać grzebieni jak w HB) - mają one także numery seryjne ale nie takie same na wszystkich tylko zmienne, nawet bolce są 2 różne (krótki i długi jak w oryginale). Masz także metalowe fartuchy boczne. Jak ktoś lubi projekty typu "co by było" to to jest strzał w 10. Niedługo wstawię jakieś fotki. Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Kurczę-tak patrzę,patrzę...i tak zaczynam go nienawidzieć!! ile dałeś za ten mały cud myśli niemieckiej inżynierii końca wojny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Lepszy jest o tyle, że ma mnóstwo nowych opcji których brak HB, cóż świat idzie do przodu. Masz pełne OVM jak w panterze, 3 opcje wydechu, 3 różne płyty czołowe, 2 warianty idlera, 3 warianty osłon na koło napędowe, kilka różnych opcji radiostacji od Fu Spr-f do FuG 5 i FuG 7, masz kilka wariantów płyty silnika, praktycznie każdy model może być inny. Pozostaje mnóstwo innych detali których w HB nie ma. Jest też pracujące zawieszenie i gąsienice. Same gąsienice składa się super (nie trzeba doklejać grzebieni jak w HB) - mają one także numery seryjne ale nie takie same na wszystkich tylko zmienne, nawet bolce są 2 różne (krótki i długi jak w oryginale). Masz także metalowe fartuchy boczne. Jak ktoś lubi projekty typu "co by było" to to jest strzał w 10. Niedługo wstawię jakieś fotki. Krzychu czyli mnóstwo dodatków dla kogoś kto lubi bardziej rozbudowane SF fakt ogniwka są upierdliwe w HB ale cała reszta bardzo świetna a te detale o których wspominasz można samemu zrobić chociażby ze złomu panter dragona a mogło się wydawać że TYLKO dragon nabija nas w butelkę wypuszczając coraz nowsze wersje pz.IV StuG i cały ten szpej różnący się paroma detalami które zauważy jeden na 100 modelarzy apropos toto było tylko? jako makieta więc te wszystkie numerki itd. to już absolutne sifi fakt wieże wykorzystano w Pumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 ... Tak samo można sobie kupić model np. Tygrysa I Academy, po co Dragon, nie ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Lepszy jest o tyle, że ma mnóstwo nowych opcji których brak HB, cóż świat idzie do przodu. Masz pełne OVM jak w panterze, 3 opcje wydechu, 3 różne płyty czołowe, 2 warianty idlera, 3 warianty osłon na koło napędowe, kilka różnych opcji radiostacji od Fu Spr-f do FuG 5 i FuG 7, masz kilka wariantów płyty silnika, praktycznie każdy model może być inny. Pozostaje mnóstwo innych detali których w HB nie ma. Jest też pracujące zawieszenie i gąsienice. Same gąsienice składa się super (nie trzeba doklejać grzebieni jak w HB) - mają one także numery seryjne ale nie takie same na wszystkich tylko zmienne, nawet bolce są 2 różne (krótki i długi jak w oryginale). Masz także metalowe fartuchy boczne. Jak ktoś lubi projekty typu "co by było" to to jest strzał w 10. Niedługo wstawię jakieś fotki. Krzychu czyli mnóstwo dodatków dla kogoś kto lubi bardziej rozbudowane SF fakt ogniwka są upierdliwe w HB ale cała reszta bardzo świetna a te detale o których wspominasz można samemu zrobić chociażby ze złomu panter dragona a mogło się wydawać że TYLKO dragon nabija nas w butelkę wypuszczając coraz nowsze wersje pz.IV StuG i cały ten szpej różnący się paroma detalami które zauważy jeden na 100 modelarzy apropos toto było tylko? jako makieta więc te wszystkie numerki itd. to już absolutne sifi fakt wieże wykorzystano w Pumie Nikt nie mówi, że HB jest zły, jest po prostu uboższy, gorzej wyposażony. Dzięki temu że Amusing dał to wszystko czego w HB nie ma, nie musimy chwytać się blaszek od Voyagera czy Abera ani grzebać w złomie który nie każdy ma. Miałem zamiar kupić HB ale na "Moje Hobby" ktoś wykupił, więc wziąłem to, ot tak "na spróbę", nie żałuję. Różnica jest spora a cena jest podobna więc po co brać gorszy towar... Seb to dobrze podsumował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 ... Tak samo można sobie kupić model np. Tygrysa I Academy, po co Dragon, nie ? Pzdr oczywiście że można, gdyby Tygrys był także deskowym projektem z cyklu- co by było gdyby? z drugiej strony narzekasz cały czas że dragon popsuł to lub tamto, wcześniej że Zvezda super potem że bee itd. itp. Krisownia podaj proszę cenę tego modelu oczywiście z przesyłką teraz kosztuje tyle u mnie za rogiem http://www.hobbysta.pl/czolg-niemiecki-vk1602-leopard-p-15546.html a wcześniej zapłaciłem jeszcze mniej model b. dobry składalność wspaniała i zero szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Ceny się wahają od 25 USD do 39 USD w zależności od sprzedawcy i formatu aukcji (ebay), wysyłka między 10-15 USD. Czyli jak dobrze trafisz to dostaniesz za 100 - 120 PLN z wysyłką a jak nie to wydasz ok 170 PLN. HB/Trumpeter znam i lubię, sam sklejam i nic nie mam do marki, w tym wypadku zaważył apetyt na nowalijkę a że było cenowo OK skusiłem się i jak pisałem nie żałuję. Dziś Amusing za miesiąc HB a za kwartał Dragon czy inny Meng. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Małe kroczki: Zawieszenie pracujące: Gąsienica: Panczerz czołowy - dylemat czy oczywistość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Panczerz czołowy - dylemat czy oczywistość? No- "oczywistość"! Co wybierzesz- to będziesz miał... Hitlerowcy nie wiedzieli, co wybrać i dlatego nie wyprodukowali tego czołgu Ty wykaż więcej zdecydowania! Ciekawsze chyba jest to rozwiązanie z jarzmem kulistym KM na przedniej płycie... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) 1 z lewej zdecydowanie . Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Hitlerowcy nie wiedzieli, co wybrać i dlatego nie wyprodukowali tego czołgu Ty wykaż więcej zdecydowania! Leżę!!! Macie rację koledzy, mnie też ta wersja z "kugelblendą" najbardziej się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 zrób lepiej normalnego jak dasz kugelblende i schurzeny to masz karykaturę pantery-zrobiłem taką dla klienta no ale to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Masz rację zbytnio w tę Panterę lecieć to może być przesada, rozważę, Twoje słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 2 wybierz panie 2!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 To może króciutka ankieta???? To konkurs publiczności!!!!!!!!!!! IIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii głosujemyyyyyy! Żarty- oczywiście... Sam wybierz, która wersja Ci się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Pytanie: Wie ktoś jaką długość miała lina do zmiany gąsienic na Panterze, względnie innych niemieckich czołgach? Nie chodzi mi o liny holownicze bo tu mam jasność, a o tę cienką linkę którą fryce nawijali na blok do podnośnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Jestem na etapie walk z blaszkami i drutem oraz rozplanowywania detali, w takich projektach ma się wolną rękę więc stąd małe postępy. Miałem dylemat z koszami na wyposażenie. Oto co dał producent jak idzie o blaszki: Niby może być ale deko uproszczone postanowiłem dać coś konkretniejszego, poszła blaszka AMW: Zapinki są pracujące, więc można zostawić w pozycji otwartej lub zamkniętej. Strasznie małe, średnica klamerek jakiś 0.1, 0.2 ale jakoś dałem radę. Efekt oceńcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi