rhinoceros Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Jest czym się chwalić... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Mały update na długi weekend. Wieżę z rozpędu pomalowałem bazowym, z detali dorobione rainguardy z przodu i z tyłu, dodane kable do wyrzutni granatów, lufa MG zastąpiona Aberem, działo oczywiście RB Model, szczegół na jarzmie - Aber. Leoś dostał improwizowany zasobnik na kanistry. OVM rack jeszcze bez narzędzi. Zatrzask do włazów po liftingu, standardowo nie było czerwonej części. Zdecydowałem się na jarzmo kulowe gdyż nie wiele modeli leo je posiada + otwór MG typu letterbox był także w pierwszych panterach więc karykatury nie będzie. MG to jak w przypadku wieży Aber. Tuba na pręty anteny z pudła + dekle Abera i zatrzaski Alliance Model Works gdyż aberowskie to kpina. Koło jezdne ze stylizowanym bandażem. Pozdrawiam Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Dobra robota. Przydało by się jeszcze zrobić tylko leciutką fakturkę na jarzmie działa.To był odlew jak zapewne wiesz. Natomiast przewody do wyrzutnika granatów nie wchodziły tak luźno w wieżę tylko były chyba poprowadzone w metalowej rurce. Tutaj masz fotkę; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Uuu trochę późno z tą fotką, raczej już nie da rady zmienić tych rzeczy musiałbym na zero go zmyć... Jako że to papierowy panzer moje sumienie zatwierdza te nieścisłości. Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Jestem na tak!kanister masz ss,więc może walnij jakieś "firmowe"godło dywizyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Tu mnie masz! Będzie 12 dywizja SS "Hitlerjugend" Jest jeszcze opcja 2 dywizji SS "Das Reich" ale kalka godła jest żółta więc nie byłaby zbyt dobrze widoczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Bywały i żółte..ale masz rację-biała będzie bardziej "oczojebna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Dobra robota. A jak ze składalnością modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Dzięki. Składalność jest bardzo dobra, na poziomie Dragona, kadłub, wieża wymagają minimalnego oczyszczenia. Niektóre małe części natomiast mają trochę nadlewek ale nic tragicznego. Koła i gąsienice są bez zastrzeżeń, dobrze spasowane. Generalnie model tej firmy nie odstaje od konkurencji jeśli chodzi i jakość wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Mam tej firmy Neubaufarzeuga, wypraski także robią bardzo dobre wrażenie ale w praktyce jego składalności jeszcze nie przetestowałem. Musi poczekać na swoją kolej. Nie mniej Leoparda tej firmy też kupię jeśli trzyma poziom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Aaa NB to był ich pierwszy zestaw, ponoć b. dobry, z nim wprowadzili ten system ogniwek który potem trumpek/HB skrzętnie skopiował... A ten zestaw jak najbardziej poziom trzyma ale troszkę blaszek trzeba dokupić aby było "pięknie". Pozdrawiam, Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Czekam na kalki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 troszkę blaszek trzeba dokupić aby było "pięknie". Voyager już wypuścił małe co nieco do niego, oby dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Ja rzeźbiłem Aberem i AMW oraz samodzielnie, miło, że Voyager trzyma rękę na pulsie, szybka reakcja, zestawy pewnie już dostępne na ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 Miałem mały kabaret z wieżą, maska oderwała mi kalki, w związku z tym zmyłem na zero ale wyszło to na dobre - nadałem teksturę na jarzmo za radą pankot13 - dziękuję za sugestię. Poniższe zdjęcia dedykuję właśnie koledze pankot13 i piotrkur - kalki jak Pan zamawiał ;) Przewodów od wyrzutnika granatów nie ruszałem za dużo rzeźby, nie mam z czego tej rurki zrobić. Uznajmy, że moja wersja to jakiś tam inny "ausf" ;) Wkrótce większa aktualizacja! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Witam. A gdzież to można dostać tak piękne kanistry ? ? ? Plastik czy żywica ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 Kanistry to japońskie Tasca bardzo dobry zestaw, wersję z samymi logo ABP można dostać w Jadar, to co ja mam to wersja mieszana trochę SS trochę ABP, zamówiłem w sklepie w UK bo w Polsce się nie mogłem się doszukać. W kartoniku jest 12 szt. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Od razu lepiej! a przwewody z kabelka w koszulce można zrobić i są "tłustsze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 Dzięki, ja też uwielbiam moment nałożenia kalek, jescze wieża goła ale nie na długo. Przewody są w skali, sama pusta koszulka z kabelka (mająca imitować tę rurkę) jest za gruba a mam bardzo cienką z taśmy IDE od dysku twardego i dalej wyłazi poza skalę, odpuszczę sobie, model będzie się bardziej wyróżniał a w tym przypadku chyba o to chodzi. Jutro prawdopodobnie narzucę mu zimowy wash, dół wanny mam już pokryty pastą piaskową pod pigment, no i pobawiłem się deczko z kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Zapowiada się elegancko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Witam. Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że nie ma ich w kraju. Błotko trochę za ziemne, ale fajnie wyglądają te mokre ślady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 Dzięki za komentarze. Ja w tzw. międzyczasie poświrowałem trochę z kamuflażem zimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 8 Maja 2013 Autor Share Napisano 8 Maja 2013 Gąsienice na sucho, muszę wam powiedzieć, że ten system się sprawdza, jak friule z plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Pochwal się jak robiłeś błotko, wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Cieszę się, że się Tobie podoba. Użyłem jako podstawę pod pigment pasty pisakowej Vallejo zabarwionej na brąz, dzięki paście mamy fajną teksturę na której pigmenty się ładnie trzymają i dobrze grupują - na gołym plastiku jest rozsypka i trzeba dawać dużo więcej pigmentu aby osiągnąć to samo. Na to poszedł pigment nr1 - ciemny brąz, potem jasny żółty bardzo mało aby tylko przeświecał, końcowo jasny brąż który jest pośrodku tych 2 poprzednich barw i je scala. Pigmenty to mieszanki które otrzymałem z produktu mig Track Brown i pigmentów Noch z zestawu Noch Patina Pulver - super pigmenty na poziomie Miga - polecam. Pigmenty traktowane fixerem oczywiście. Na sam koniec dałem gloss varnish Vallejo z czarną farbą i odrobiną brązowej + woda/thinner wedle potzreb. Mieszanką malowałem jak glazem przez cały pigment, zostawiając więcej mieszanki w zagłębieniach a usuwając w miejscach mających wyglądać na bardziej suche. Jeśli to kogoś to interesuje mogę porobić zdjęcia pigmentów i pasty w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi