regis Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Hej, trochę ciężko się ogląda Twoją relację ... ile można pisać to samo ... popsuj coś ... Nie no żartuję oczywiście, na poważnie, świetna robota z malowaniem! Jedno pytanko, czy to kwestia zdjęcia czy zbiornik jest lekko na skos? Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Aż sprawdziłem zbiornik. ...uff jest ok to chyba przez zdjecia tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 4 Maja 2013 Autor Share Napisano 4 Maja 2013 Kolejna aktualizacja ...rama ukończona, brakuje tylko nadkoli bo mam dylemat czy pomalować na czarno czy pod kolor karoserii ... następnym krokiem było usuniecie śrub z felg i pomalowanie felgo pod kolor kasty następnie śruby firmy hexagon pomalowałem Alclad 2 lacquer skleiłem kastę i jak to już u mnie jest wyciąłem drzwi(na razie z jednej strony ale z drugiej tez będą wycięte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Maja 2013 Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2013 Witam. Kolego bardzo fajnie zaczyna się prezentowac to Volvo. Takie pytanie, pomalowałeś felgi w kolorze kabiny, a piasty nie powinny być pomalowane w kolorze tylnego mostu? No ale jak to jest Volvo "Show car" to może być. Powodzenia w dalszych zmaganiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Pięknie to się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Hej, całość oraz kolor kabiny wnioskując po felgach robią się na prawdę intrygujące. Myślę, że kolor piast tylnego mostu można wybaczyć skoro to 'show truck'. Możesz coś więcej napisać w temacie śrub? Wspomniałeś firmę hexagon, ale przyznam że niewiele mi to mówi, a łby śrub wyglądają ciekawie. Powodzenia i czekam kolejnej aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 4 Maja 2013 Autor Share Napisano 4 Maja 2013 oto link na ebay do akcesoriów hexagon http://www.ebay.co.uk/sch/Model-Kits-/1188/i.html?_sac=1&_from=R40&_nkw=hexagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 KFS tez ma produkty Plastruct, wiec warto byloby zapytac najpierw tam moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 Witam. Po większych problemach z serwerem dziś w końcu dostałem się na niego...przedstawiam kolejne prace nad modelem elementy podwozia są prawie skończone tak to wyszło zrobiłem także nakrycie na siodło teraz czas na kabinę i jej wnętrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Ładnie Ci idzie, choć jak dla mnie to za smutno na tym show trucku - nie ma grafik, żadnych napisów, pinstripingu, niczego co by jakoś wyróżniało tą ciężarówkę poza kolorem candy... Oczywiście oceniam tylko to co teraz widać i podkreślam że to jest moje zdanie Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Jak dla mnie bomba, czysto, schludnie. Czekam na dalsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Hej, podoba mi się pomysł z tymi paseczkami. Sprytne posunięcie z tym 'boxem' na końcówce ramy - tuszuje błąd z typem ramy. Mam jednak wrażenie, że ten 'box' trochę jest za duży. Muszę przyznać, że błędne (wiedza Italeri w temacie błotników Volvo widać skończyła się z erą F10/12) błotniki w 'show trucku' nabierają zupełnie ciekawego wyglądu i pasują. Ale ... mam taki trochę niedosyt w związku, że kończą/zaczynają się tak w połowie osłony bocznej. Nie dałoby się ich pociągnąć/przedłużyć trochę w dół do dolnej krawędzi? Wiem, że są już zamontowane no ale ... ;) Jak zobaczyłem fotki pierwszy raz - Twój model skojarzył mi się z wozem straży pożarnej (ciągnik pod beczkę) Poza tym oczywiście świetna, czysta robota! Powodzenia i czekam dalszych postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 22 Maja 2013 Autor Share Napisano 22 Maja 2013 Witam. Taka mała aktualizacji tego co zrobiłem, nie ma tego za dużo (piękna pogoda to się nie chce w domu siedzieć)chciałem go skończyć przed urlopem ale się nie da, a pospiech jest nie wskazany... elementy będą odpowiednio spasowany, na razie to tylko przymiarka...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszolodz Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 sushi79 mam pytanie odnośnie tej instalacji "przewodów" z czego to robisz? To jakiś drut ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 25 Maja 2013 Autor Share Napisano 25 Maja 2013 A wiec tak,instalacje robię za zwyczaj z drutu od przewodu telefonicznego ,wyciągam go z osłonki ,on jest jak dla mnie idealny ponieważ jest łatwy do modelowanie(miękki)a także żyłki wędkarskiej w tym modelu jak widać rama jest innego koloru niż żyła ,żyłka najpierw została pomalowana na czarno i przy użyciu pesety powkładana tam gdzie miała być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Piękne to Volvo. Kolor mocno trafiony. Nie śpiesz się , a będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Dobrze Ci idzie. Ładnie się prezentuje. Otwierane drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Super robota. Czy te chromowane opaski to BMF czy coś innego, pytam bo jestem jeszcze trochę zielony w tym temacie a bardzo mi się podobają. Czekam na kolejne aktuale i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 3 Lipca 2013 Autor Share Napisano 3 Lipca 2013 Witam kolegów po dłuższej przerwie, ale jakoś po urlopie nie mogłem się odnaleźć... chce wam pokazać to co zrobiłem do tej pory ,walczyłem w wnętrzem pewnie dla wielu z was mogło by być lepsze ale jestem zadowolony z niego.. na deskę rozdzielcza nie użyłem kalek ponieważ jakoś mi nie pasowały do mojej koncepcji, kalki zostały dane tylko na zegary na które została położona szybka.. a także środek..mały LCD po jednej stronie, po drugiej lampka oraz całość z fotelami... nie długo kolejne aktualizację .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Hej, jak od początku ... fajnie to wszystko wychodzi. Widać, że masz koncept i powiem szczerze, że mi się podoba. Tak trzymać i do przodu. A co do urlopu i odnajdywania się ... to norma ;) Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Swietna kolorystyka wnetrza, szkoda ze nie przerobiles tunelu silnika i foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 sushi79 jakiej średnicy żyłki używasz do pneumatyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 4 Lipca 2013 Autor Share Napisano 4 Lipca 2013 Żyłka jest o grubości 0'4 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi