Demonion Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Pomimo strasznego braku wolnego czasu, powolutku ruszam z dłubaniną tego o to modelu. Przeanalizowałem wszystkie błędy i rady z poprzedniego warsztatu dotyczącego IV, coś tam doświadczenia załapałem w między czasie. Dalej bolączką u mnie są zdjęcia (nie ogarniam aparatu który jest w moim posiadaniu). Na chwilę obecną tworzy się dół wanny. Krytyka, wytyki i rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Rada na zdjęcia jest taka -statyw, samowyzwalacz i tryb automatyczny. A jak będziesz chciał robić zbliżenia, to też się coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 No to pokazuj co tam już "wydłubałeś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 A to jeszcze nie ma co pokazywać ale proszę: W zawieszeniu wykonam ruchome wózki jezdne by uniknąć jak u poprzednika lewitowania kół. Instrukcja i bebechy pudełka to miks chyba wszystkich IV dragona jakie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Instrukcja i bebechy pudełka to miks chyba wszystkich IV dragona jakie wyszły. Daniel tak jest we wszystkich pudełkach Dragona z pojazdami na podwoziu IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 Piotrek a co jest najlepsze w tym wszystkim to aktualną instrukcję muszę sprawdzać w starej wersji bo pomineli niektóre malusie elementy z ich numerkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Znowu niemiaszek. Ale jak dla mnie to fajnie, bo ja lubię wszystkie czołgi bez względu na kraj pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Będą podglądać relację z budowy tego modelu , bo w przyszłości sam zamierzam zbudować ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk2000 Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Zapowiada się ciekawy model. P.S Życzę powodzenia z malowaniem i klejeniu tego zimmeritu ponieważ łatwo go zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Trzymam kciuki Za porywającą czwórkę - równie dobrą jak pierwsza a nawet lepszą!! Będę warsztacik obserwować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 Drobnymi kroczkami do przodu. Na chwilę obecną na luźno poskładany. Z uwag to niestety części pokryte zimmeritem nie mają oznaczonych pkt mocowań więc należy improwizować za pomocą zacisków, taśmy i wiertła. Widzę, że tu i ówdzie cza doszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Jak oceniasz zimerit wykonany przez dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Zimm twardy do zrobienia ubytków potrzebny raczej zdzierak lub dremel, faktura wyraźna jedynie co należy zrobić to sprawdzać standardowe części z uwagi, iż zimm pozasłaniał to i owo. Większych uwag brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2013 Prace trwają w żółwim tępie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Też pacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Ważne że do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Lipca 2013 Autor Share Napisano 5 Lipca 2013 Mała aktualizacja. Kadłub na finiszu. I chyba udaje mi się poprawić jakość zdjęć ale to jeszcze nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Już drugi raz spotykam się z błędem wklejenia blaszek na zapasowe ogniwa na przedniej płycie... Dwie blaszki od strony lampy powinny wchodzić do środka ogniwa... zobacz jak to wygląda w moim stugu. A poza tym to świetnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 W końcu dotarłem do domu no i stwierdziłem że podeślę zdjęcie potwierdzające moją wcześniejszą wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Dzięki Janusz za zdjęcie, zaskoczyłeś mnie tym stwierdzeniem i powiem, że chyba wszystko jest w porządku, ale będę o tym pamiętał przy stugu. Ale poszukam jeszcze jakiś fotek przodu panzera z gąskami i jak coś znajdę to zamieszczę. PS Masz rację jest babol w instrukcji, znalazłem dość dokładne rysunki i chwyt jest od wewnątrz jak pokazałeś na przykładzie Stuga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Nie wiem jak w twojej instrukcji ale jak na mój gust dragon po prostu słabo to pokazała... ja na początku przykleiłem te dwie blaszki tak samo jak ty. Nie dawał mi spokój ich wygląd i nasuwało się pytanie czemu mają inny kształt?? wyglądają tak jakby coś miało pod nie wejść... no i tak przyglądając się temu ostatniemu ogniwu zobaczyłem że "bolec" łączący ogniwa jest ponacinany w środku (proste) potem to już była kwestia oglądnąć/potwierdzić to w zdjęciach historycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Ale żeś mu klimatyczne fotki strzelił. Fajnie że już powoli koniec bo w końcu będzie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Najlepsze jest w tym, że w cholere publikacji zalega na półkach a ja nawet nie zajrzałem. Może uda mi się to jakoś poprawić. A co do malowania Krzysztofie to jeszcze długa droga bo wieża do złożenia a jakoś czasu i ochoty ciut mi brakuje. PS. Chwyty zdemontowane i juz jutro wkleje je prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Znowu masz pofalowany stelaż na schurzeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 Znowu masz pofalowany stelaż na schurzeny. Zauważyłem po wykonniu zdjęcia to obniżenie przy koszu na zapasowe koła, jak się zabiorę do modelu to postaram się to wyprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi