Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Praca toczą się pełną parą. Walczyłem z aparatem i na chwilę obecną to jest maksimum co udało mi się uzyskać.

CIMG2937.JPG

Bardzo dziękuję za okazaną pomoc i radę Grzęskowi W, Wojtkowi i Krzyśkowi.

A teraz czekam na ostrą krytykę co do poczynań z modelem.

• Odpowiedzi 128
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co do zdjęć to jak będziesz takie robił tym aparatem to jest ok.

A malowanie modelu mi się podoba - mam nadzieję że też mi tak wyjdzie jak przyjdzie do podobnego kamo. Jakimi kolorami to malwałeś?

Napisano

Farby: baza - vallejo air dark yellow z białym, zieleń oliwegrun pactry, czerwony brąz pactry. Gdy użyłem Vallejo air w kolorach kamo i potrkatowałem je leveling thinner mr colora to się ścieły i "zbrylowały" i do niczego się nie nadawały. Po dodaniu destylatu coś tam psikało ale bardzo nierówne było krycie, i chyba cza do nich firmowy rozcieńczalnik stosować.

Ps. Mała edycja postu:

Pierwszy raz użyłem maski herbowej - blaszka edka i taki o to efekt:.

CIMG2942.JPG

CIMG2941.JPG

Dysponuje jeszcze znakami taktycznymi 42-45 ale powiem szczerze nie wiem gdzie je stosowano.

Napisano

Ładnie wygląda . Jedziesz z olejami .

Napisano
Opłacało się robić za konika po Wrocławiu Ładnie. Wisisz mi kolejne

Ja mam tylko cichą nadzieję, że jak znów się przytoczę do ciebie to wyjdę o własnych siłach

Napisano

Jakoś się udało, teraz delikatny filtr by nie ściemniał zbyt mocno i się stonował. A potem szukanie kalek odpowiednich bo niestety mam wszystkie rodzaje oprócz pełnych białych obwódek numerycznych.

Napisano

Też je znalazłem i nad nimi myślę, tylko zabardzo nie wiem jak te suche kalki nałożyć na zimm. Gdzieś wyczytałem że je się nakłada za pomocą nacisku czy jakoś tak i one się doklejają do powierzchni.

Napisano

Na chwilę obecną prace dojdą do etapu kalek i staną z powodu braku materiału do czasu jego pozyskania. Zresztą jakiekolwiek numery kompanijne w tym typie od 5 do 8 będą prawidłowe z uwagi, iż jest to numeracja II batalionu uzbrojonego w IV.

Napisano

Faktycznie kamo wyszło fajnie tylko kurde sory że znowu z tym samym ale o ile dobrze widzę to zaś źle wkleiłeś te blaszki mocowania gąsienic na przedniej płycie.

Napisano

Dobrze mi się wydawało... szkoda. Może uda ci się to jakoś poprawić bez naruszenia malowania a jeśli nie to morze żaden czepialski cię nie zlinczuje

Napisano

Danielu twój awatar jest tak powszechny, iż musisz sobie zastrzec go prawnie . A między Kubą a USA to totenkopf wygrał casting z wiking.

Napisano
Danielu twój awatar jest tak powszechny, iż musisz sobie zastrzec go prawnie . A między Kubą a USA to totenkopf wygrał casting z wiking.

Ja go wybrałem bo z profila do mnie podobny

Napisano

Więc na chwilę obecną panzer dostał delikatny filtr by stonować kolory do porównania koloru podałem kadłub ćwiczebny.:

CIMG2943.JPG

Na zdjęciu może nie być tak wyraźne ale na żywo jest różnica choć jeśli będzie wskazane jeszcze jedno położenie filtra do go zrobię. Czekam na opinie i sugestie.

Napisano

W chwili obecnej przygotowuję się psychicznie do obić. I mam Cholernego stracha by nie spie... poczynionych prac. Więc teraz zmiękczam się napitkiem chmielnym.