Skocz do zawartości

King Tiger late production / Dragon / 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 163
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dobrze, wyszło, tak jak Kolega Krisownia napisał : "dobra baza". Zabawa skończona - teraz do roboty

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

No i w końcu zmęczyłem malowanie ;) Najbardziej wkurzały mnie liny, a w szczególności przy montażu i jak na moje oko sa troszkę za długie, ale już je zostawię.

Tak się prezentują narzędzia, koła i gąski.

rtya.jpg

7mmn.jpg

ca9b.jpg

cql9.jpg

f7qk.jpg

72gf.jpg

zdpd.jpg

72k2.jpg

78s1.jpg

Teraz już tylko sido, kalki i jazda z washem Gąski będą częstowane na sucho pastelami.

Napisano
Rozumiem, że koła powinny być jednolite zółte ?

Koła są bez bandaży czyli goła stal... a podczas pracy kół i gąsienic cała farba się zdziera.

Przetrzyj je jakimś metalizerem np gunmetal

Napisano

No więc zrobiłem poprawke koła i położyłem delikatną warstwę gunmetal. Na zdjęciach podaje przykład i proszę o opinie.

0g2x.jpg

44oc.jpg

yy5k.jpg

Napisano

Czasu na model bardzo mało, ale kalki i sido zapodane Jutro już będę wojował z washem, potem złoże go już na gotowo i będę bawił się w końcowe wykończenia.

ccxm.jpg

8sa3.jpg

Napisano

O ile zdjęcie nie kłamie to jeden krzyż słabo ułożył się na zimmericie

Napisano

Krzysiek toż kolega hypnos82 pokazał inne ujęcie prawej strony wieży widocznej wcześniej na pierwszej fotce.

Ale swoją droga to chyba lewa strona lepiej siadła na zimmericie.

Napisano

Dokładnie Markuz Przyjrzałem się uważniej obu krzyżom i nie ma wiekszej różnicy między nimi, oba ładnie siadły ( patrząc pod kątem ładnie to wygląda ). Kalki przesmarowałem sidoluxem i może dlatego na zdjęciu tak to wygląda. Szczególnie można zauważyć jak zdjecie przekłamuje na numerze 0 i 9 ( pierwsza fotka prawej strony i ta wystawiona z innej perspektywy )

Napisano

Dokładnie sidolux może troszeczkę oszukiwać na zdjęciach jeśli uważasz że jest dobrze to działaj dalej

Napisano

hypnos82 - uwaga na wash na Zimmericie, tam go nie nakładaj. Wygląda dziwacznie. Raczej filtr, ale po sido i kalkach już na niego za późno.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano
hypnos82 - uwaga na wash na Zimmericie, tam go nie nakładaj. Wygląda dziwacznie. Raczej filtr, ale po sido i kalkach już na niego za późno.

Pozdrawiam

Paweł

Podpisuje się pod tą uwagą... na zimmericie w moim KT nie wyglądało to najlepiej.

Napisano

Chciałbym oswiadczyc szanownym kolegom, że model został skończony. Chciałbym również podziekowac wszystkim, którzy mnie wspierali przy budowie, a w szczególności kolegom: Hamilkar, Krisownia i Twitch, którzy w ważnych momentach wspomagali mnie cennymi uwagami i materiałami Sam jestem zaskoczony efektami jakie udało mi się osiagnąc, już przy trzecim modelu, ale bez was tego by nie było

Wielkie dzięki i zapradzam do galerii.

Jedna fotka na zachete

m3gp.jpg