bazylms Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Jak na pedzel to ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Dobrze, wyszło, tak jak Kolega Krisownia napisał : "dobra baza". Zabawa skończona - teraz do roboty Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 Zabawa jeszcze troszkę potrwa ;) Dzis skoncze malowanie gąsek, jutro wezme się za koła, później narzędzia i dopiero robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Kamuflaż z głowy czy wzorowałeś się na czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 Mniej więcej wzorowałem się na kamuflażu z instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 W mojej opinii wyszedł bardzo fajnie. Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 Teraz za bardzo nie miałem czasu przez drugie zmiany w pracy, ale w czawartek powinienem ruszyc z dalszymi pracami nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 No i w końcu zmęczyłem malowanie ;) Najbardziej wkurzały mnie liny, a w szczególności przy montażu i jak na moje oko sa troszkę za długie, ale już je zostawię. Tak się prezentują narzędzia, koła i gąski. Teraz już tylko sido, kalki i jazda z washem Gąski będą częstowane na sucho pastelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 To czarna farba na kołach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 To czarna farba na kołach ?? No właśnie ? ! ? ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 Rozumiem, że koła powinny być jednolite zółte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Rozumiem, że koła powinny być jednolite zółte ? Koła są bez bandaży czyli goła stal... a podczas pracy kół i gąsienic cała farba się zdziera. Przetrzyj je jakimś metalizerem np gunmetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 Tak tez myslałem o gunmetal ;) Dzieki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 No więc zrobiłem poprawke koła i położyłem delikatną warstwę gunmetal. Na zdjęciach podaje przykład i proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Share Napisano 12 Lipca 2013 Czasu na model bardzo mało, ale kalki i sido zapodane Jutro już będę wojował z washem, potem złoże go już na gotowo i będę bawił się w końcowe wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 O ile zdjęcie nie kłamie to jeden krzyż słabo ułożył się na zimmericie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Share Napisano 12 Lipca 2013 Zdjecie troszkę przekłamuje tutaj zdjecie z innej perspektywy i widać ze krzyż lepiej siadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Januszowi chyba chodziło o pierwszą fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Krzysiek toż kolega hypnos82 pokazał inne ujęcie prawej strony wieży widocznej wcześniej na pierwszej fotce. Ale swoją droga to chyba lewa strona lepiej siadła na zimmericie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Share Napisano 12 Lipca 2013 Dokładnie Markuz Przyjrzałem się uważniej obu krzyżom i nie ma wiekszej różnicy między nimi, oba ładnie siadły ( patrząc pod kątem ładnie to wygląda ). Kalki przesmarowałem sidoluxem i może dlatego na zdjęciu tak to wygląda. Szczególnie można zauważyć jak zdjecie przekłamuje na numerze 0 i 9 ( pierwsza fotka prawej strony i ta wystawiona z innej perspektywy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Dokładnie sidolux może troszeczkę oszukiwać na zdjęciach jeśli uważasz że jest dobrze to działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 hypnos82 - uwaga na wash na Zimmericie, tam go nie nakładaj. Wygląda dziwacznie. Raczej filtr, ale po sido i kalkach już na niego za późno. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 hypnos82 - uwaga na wash na Zimmericie, tam go nie nakładaj. Wygląda dziwacznie. Raczej filtr, ale po sido i kalkach już na niego za późno. Pozdrawiam Paweł Podpisuje się pod tą uwagą... na zimmericie w moim KT nie wyglądało to najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Share Napisano 12 Lipca 2013 Dzieki za uwage wlasnie mialem pisac w tej sprawie Pomysle o uzyciu zestawu do weatheringu i suchych pasteli bo na Stugu dalo dobry efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Share Napisano 16 Lipca 2013 Chciałbym oswiadczyc szanownym kolegom, że model został skończony. Chciałbym również podziekowac wszystkim, którzy mnie wspierali przy budowie, a w szczególności kolegom: Hamilkar, Krisownia i Twitch, którzy w ważnych momentach wspomagali mnie cennymi uwagami i materiałami Sam jestem zaskoczony efektami jakie udało mi się osiagnąc, już przy trzecim modelu, ale bez was tego by nie było Wielkie dzięki i zapradzam do galerii. Jedna fotka na zachete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi