stakor1 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) Witam, W końcu czas nadszedł na Mi-6 z amodel'u. Wyczekiwałem Mi-6 długo - najpierw był dostępny plasticard, potem vacu z airmodel - które nawet kiedyś gdzieś w Europie kupiłem za grosze, zapowiedzi produkcji Mi-6 w 72 przez Aerodrom i w końcu Amodel! Model będzie przedstawiał egzemplarz z numerem 063 z kotkiem z boogie: Materiały źródłowe zrobiłem sobie wcześniej:Mi-6 Dodatki - blaszki z extratech i kalkomanie dzięki uprzejmości Pepsi_Adama. Wszelkie porady, uwagi i krytyka mile widziane :P Edytowane 28 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 A to pierwsze koty za płoty czyli wycięte drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Ładny klamot!ale to chyba nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 Łosz w duszę ;) Admin HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Rozumiem, że wybór strefy warsztatowej wynika z faktu, że Mi będzie podstawką dla właściwego modelu pojazdu wojskowego, który w nim zaparkuje? Wybór tematu odważny Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Rozumiem, że wybór strefy warsztatowej wynika z faktu, że Mi będzie podstawką dla właściwego modelu pojazdu wojskowego, który w nim zaparkuje? Jest to jakieś wyjście z sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Nooo fajnie, że się zdecydowałeś. Jeden z moich ulubionych śmiglaków, nawet wtedy, gdy jest ukryty w pojazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) eee... Zdekonspirowaliście mnie - bo to jest warsztat GAZa-69... !!! ;P Edytowane 28 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Jak poprosisz admina o przeniesienie do pojazdów to chyba sie wkurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 Oshhh - a to już jest w śmiglakach??? !!!!! ;P Dzięki i przepraszam za zamieszenie. Idę skrobac dalej. To chba przez weizenbocka z kormorana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 nikt nie rezerwuje loży ja siądę w ostatnim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Policja wszystko obserwuje Mundurówek cały komplet Ten GAZ to może ARMO 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Jak fajnie,że się za to bierzesz...wspaniała konstrukcja..jedna z moich ulubionych..jeszcze z szachownicą ..u mnie czeka w pudle,ale narazie jeszcze poczeka.Wymagający model,więc tymbardziej będę tu zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 Tak - to armo. Chyba zresztą nie ma innego w tej skali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Jak się to składa, bo mam to samo czudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Życzę powodzenia, no i naprzód :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 No miałem kilka bąbli do wypełnienia i podszlifowania, ale poza tym całkiem gładko poszło - przynajmniej do stadium, w którym się aktualnie znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 No ja właśnie wykańczam An-24, też Amodel w 1:72, więc tym chętniej się dosiądę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Witam,już zaczynam tęsknić za jakimiś fotkami twojej "MI-6tki"...i pewnie nie jestem w tym osamotniony ...nie żebym tam poganiał-w żadnym wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2013 Hmm... No z tym chwilowo jest kłopot. Plany były takie, że drobne rzeczy porobię na wakacjach (gdzie się aktualnie znajduję). Ze względu na restrykcje w samolotach 1 walizka była dla dziecka, 3/4 drugiej dla mojej żony, 1/4 dla mnie, z czego 1/4 swojego miejsca zostawiłem na sprzęt do dłubania... Zanim go zapełniłem znalazły się tam rzeczy mojej żony więc ze sobą mam jedynie przezroczysty plastik z okładki do CD i różne papiery ścierne do polerowania na oszklenie kabiny. Więc do 15.06 niewiele mogę pokazać poza postępami z polerowania. Ale jak przyjadę to ostro ruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Rozumiem,rozumiem...rodzina jest ważniejsza,od naszego"modelarskiego zboczenia"...pozdrawiam zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Donoszę uprzejmie, że wakacje zakończyłem, rodzinę co u mnie gościła przepędziłem (w tym i forumowego kolegę ) i nadszedł czas na nie lada wyzwanie dla mnie. mianowicie od jakiegoś już czasu próbuję wyprodukować zamienne okna do drzwi pilotów i nawigatora. Ponieważ zaplanowałem zrobić je w pozycji odsuniętej, żeby coś z wnętrza było widać to powinny być jak najbardziej cienkie. Do produkcji sukcesywnie idą okładki CD ale szlifowanie, wyginanie na gorąco i ponowne szlifowanie póki co nie daje satysfakcjonujących rezultatów... :/ BTW - skąd można cienkie przezroczyste plastikowe płytki skombinować??? Kiedyś w Jadarze kupiłem, było to z 10 lat temu i już mi się skończyły :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 aaa...witamy w "normalnym świecie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Można też odwiedzić allegro: http://allegro.pl/folia-pcv-pcw-pvc-jak-pleksa-polysk-polysk-0-6mm-i3323139318.html http://allegro.pl/arkusz-folia-pcv-pcw-pvc-0-3mm-jak-plexi-pleksi-i3330484286.html Szukaj "hips" lub "folia/pcv jak pleksi/plexi". Sposób z folią do laminowania też jest ciekawy Sam zdecyduj co ci bardziej odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Można też nabyć okładkę do bindowania. Koszt praktycznie żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi