pankot13 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Witam. Przedstawiam mój nowy projekcik. Na warsztacie T-26 HB.Modelik składa się dość przyjemnie jak do tej pory.Został mi do zrobienia jeszcze cały układ jezdny oraz gąski,których się trochę obawiam.Są to pojedyncze ogniwka montowane na dwa malutkie trzpienie każde ogniwko.Nie wiem czy starczy mi do nich cierpliwości tym bardziej,że są dość małe. Do modelu dodałem tylko lufkę RB.W planach mam też małą podstawkę. Tyle zrobiłem do tej pory; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Bardzo ładnie i czysto klejony,z przyjemnością będę ty zaglądał i podpatrywał.Ciekaw jestem montażu gąsek.Obejrzałem zawartość i faktycznie te trzpienie to duże wyzwanie.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Piotrze bardzo ładnie to wygląda. Będę podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Świetnie się prezentuje. Ale zdaje się, że brakuje wizjera kierowcy w klapie włazu. Możesz wstawić fotki żółwików? Ciekaw jestem jak wyglądają w wykonaniu Hobby Bossa. Oczywiście zasiadam i obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2013 Dzięki Panowie. Proszę Marcin. Sry za jakość ale nie chciało już mi się rozkładać namiotu na wieczór. Uploaded with ImageShack.us Właśnie miałem dylemat z tym wizjerem we włazie.Oglądałem monografię T-26 i niektóre wersje ją mają natomiast na innych planach widać tylko nacięcie na samej krawędzi włazu.Nie wiem co począć z tym fantem?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Dzięki wielkie za fotkę. Chyba sobie sprawię tego teciaka co by go na polaka przerobić. Nie spotkałem się z wozami bez szczeliny obserwacyjnej kierowcy w górnej klapie włazu. Tę stronkę pewnie znasz KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 No Piotrek, ładny model się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Czekałem na pierwszą relacje tego modelu. Fajnie, że trafił w dobre ręce! Rozumiem, że te plastikowe gąski mają być ruchome, taki modelkasten? Malowanie oczywiście hiszpańskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Nie spotkałem się z wozami bez szczeliny obserwacyjnej kierowcy w górnej klapie włazu. Moim zdaniem szczelina powinna być http://legion-afv.narod.ru/USSR/Light-USSR/T-26_Viborg/T-26_Viborg_011.JPG http://legion-afv.narod.ru/USSR/Light-USSR/T-26_Staraya_Russa/T-26_Staraya_Russa_039.JPG http://legion-afv.narod.ru/USSR/Light-USSR/T-26_Kirovsk/T-26_Kirovsk_003.JPG http://legion-afv.narod.ru/USSR/Light-USSR/T-26_MoscowCMMF/T-26_MoscowCMMF_022.JPG http://legion-afv.narod.ru/USSR/Light-USSR/T-26_Moskow_CMGPW_2/T-26_Moskow_CMGPW_2_018.JPG Ooooo a tutaj dziwoląg bez szczeliny. To jak oni patrzyli ? Przez metal ? http://legion-afv.narod.ru/USSR/Light-USSR/T-26_Snegiri/T-26_Snegiri_032.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 Vis13 malowanie hiszpańskie jest rzeczywiście bardzo atrakcyjne,ale jeszcze nie zdecydowałem się jak go pomaluję. Gąski prawdopodobnie mają być ruchome jak Modelkasten,co wyjdzie w praktyce zobaczymy Pawle ja trafiłem jeszcze na takie fotki. Co prawda jeden to wersja dwu wieżowa,ale widać że jednak występowały włazy bez szczeliny.Może ruscy szli do boju z "zimnym łokciem" Chyba,że są tam szczelinki takie jak na twojej ostatniej fotce tylko nie widoczne na moich zdjęciach. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us źródło;Militaria T-26 Janusz Ledwoch PS.Po namyśle dodałem szczelinkę na włazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Zasiadam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Zdecydowałem,że tetka będzie w malowaniu ZSRR. Tak się prezentuje po dzisiejszym spotkaniu z aero; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Super kolor, jaka farba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Nie do odtworzenia Rafał. Miks Tamki i MH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Fajny kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Pięknie się prezentuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Piękny jest . Czekam na dalsze zabiegi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 No tak Piotrze...Jak dla mnie stanowczo za jasny. Ale oglądając w poprzednich warsztatach co wyczyniasz z malowaniem to z zupełnym spokojem czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 Dzięki Panowie. Robert teraz będzie chyba lepiej. Musiałem go troszkę przepsikać ponieważ sido pochłonęło mi całe rozjaśnianie.Chyba przestane je w ogóle stosować. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Jak nie będziesz dawał sido to jak z kalkami i washem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 Pod kalki oczywiście będę dawał. Wash na macie to żaden problem Grzesiek.Trzeba go tylko robić punktowo i ścierać nadmiar pędzelkiem moczonym w jakimś medium. No i nie zostawiać go na 24h do wyschnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Fantastycznie wygląda Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Piotrze teraz zdecydowanie lepiej . Też zauważyłem że sido i inne utrwalacze zacierają z lekka wcześniejsze malunki. Ja nie rezygnuje z sido lecz robię ostrzejsze przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Ale mi smaku narobiłeś. Jak tylko znajdę pracę to sobie tego czołgutka kupię !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi