jacek172 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Coś chyba poszło nie tak przy wytwarzaniu tego Sokoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Przednie oszklenie i podwozie przypomina mi AJmodel, ogólnie przód wygląda jak dziobak Ciekawe jak wysoko dupka będzie jak się go posadzi na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Nie będę miał kłopotu, kupic-nie kupic, bo chyba mój BilmodelMakers/Part, jest lepszy, choć napewno nie doskonały (jeśli takowe są). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 A ja kupię... A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 No nie wiadomo czy kupisz... Jak pech to pech - nie wiado czy kontenerowiec gdzieś na chińskim morzu nie zatonie. "48. PZL W-3 Sokół Z przykrością informujemy o opóźnieniu sprzedaży kolejnego 48. numeru z modelem "PZL W-3 Sokół" z powodu awarii kontenerowca. Przewidywany termin sprzedaży ok. 26 lipca 2013 r." http://www.amercom.com.pl/helikoptery-swiata/2780-nr-48-helikoptery-swiata.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Ponoć dostępny. Ktoś kupił? Jakie wrażenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Nie dziwię się że nikt nie chce podzielić się fotkami Sokoła, a raczej tego co niby ma przedstawiać ten "model" Te boczne drzwi extra normalnie i to podwozie, wygląda jak kangur Tak zmasakrowanego modelu jeszcze nie widziałem Dobrze że tego nigdzie nie spotkałem na swojej drodze i nie zakupiłem bo szkoda kasy panowie Żałuję teraz że nie kupiłem Mi-2, ale z nim był także problem z dostępnością u mnie, a teraz nigdzie go dostać nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 No, "troszkę" im ten Sokół nie wyszedł... Szkoda, bo po niezłym Puszczyku apetyty były spore. Żałuję teraz że nie kupiłem Mi-2, ale z nim był także problem z dostępnością u mnie, a teraz nigdzie go dostać nie można Możesz kupić bezpośrednio u wydawcy: http://www.amercom.com.pl/56-helikoptery-swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Ożesz.... ale bryndza. Dzięki za fotki. To ja raczej nie będę szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 A czego się ty spodziewałeś Choroszego, MarS'a ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 A czego się ty spodziewałeś Choroszego, MarS'a ?? Rozwalasz mnie, po raz kolejny porównujesz gotowca z gazetki do modelu żywicznego (tak jak było w temacie o strażackim Jelczu 003, którego próbowałeś na siłę porównać z Tololoko, choć zdaje się było to mało przekonywujące). Może kolega stakor1 po prostu się spodziewał, tak jak wielu z nas, jakości porównywalnej do poprzedniego gotowego modelu, czyli Puszczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 No to się rozczarował. Co do rozwalania, to raczej ci co się spodziewali "cuda" się rozwalili. Przecież to jest model dodawany do gazetki, a nie do sklejania PS. do tych 29,95 pln dokładasz 2,50 złotego i masz dużo lepiej wykonanego Sokoła z AJ Model w skali 1/72, którym możesz sobie robić co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 No ja też miałem nadzieję że ten gazetkowiec będzie jako tako przyzwoity, bo AJ model to też bryndza, a jedyny plus to taki że można w niej dłubać i rzeźbić. Ale jak się chce to można trochę poprawić gazetkowca też Foto z innego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 No nie wiem, wiem za to, że będzie nowy Sokół, ale to oddzielna historia i nie na ten topic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 wiem za to, że będzie nowy Sokół, ale to oddzielna historia i nie na ten topic.To zakładaj nowy temat. Wielu chętnie poczyta takie dobre wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Powinno się podać do publicznej wiadomości kto był projektantem tego czegoś. Najgorszy model w całej serii. Projektant tego modelu powinien się wstydzić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekf16 Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Nawet nie myślałem że na forum modeli redukcyjnych tyle emocji wzbudzi zabawka dla dzieci kupiona w kiosku. Już się boję pomyśleć kiedy na celownik trafi gumowa kaczuszka albo gryzaczki. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Ja bałem się tego napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Nawet nie myślałem że na forum modeli redukcyjnych tyle emocji wzbudzi zabawka dla dzieci kupiona w kiosku.Już się boję pomyśleć kiedy na celownik trafi gumowa kaczuszka albo gryzaczki. Pozdrawiam ;) W sumie racja, ale też pamiętajmy, ze jedyny dostępny szerzej zestaw Sokoła/Anakondy w 1:72 poziomem wykonania niestety nie odbiega wiele od zabawki z gazetki i tylko masa pracy oraz elementów waloryzacyjnych mogą sprawić, że będzie jakoś wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Nawet nie myślałem że na forum modeli redukcyjnych tyle emocji wzbudzi zabawka dla dzieci kupiona w kiosku.Już się boję pomyśleć kiedy na celownik trafi gumowa kaczuszka albo gryzaczki. Pozdrawiam ;) Hańba Ci Maciek Twoje nazwisko powinno się podać do publicznej wiadomości Zaraz obok nazwiska projektanta tej grzechotki, która wcale nie wygląda jak zebra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Nawet nie myślałem że na forum modeli redukcyjnych tyle emocji wzbudzi zabawka dla dzieci kupiona w kiosku.Już się boję pomyśleć kiedy na celownik trafi gumowa kaczuszka albo gryzaczki. Pozdrawiam ;) W sumie racja, ale też pamiętajmy, ze jedyny dostępny szerzej zestaw Sokoła/Anakondy w 1:72 poziomem wykonania niestety nie odbiega wiele od zabawki z gazetki i tylko masa pracy oraz elementów waloryzacyjnych mogą sprawić, że będzie jakoś wyglądał. Gadasz głupoty, widziałem modele wykonane prosto z pudła i wyglądały rewelacyjnie, a wy podniecacie się (jak to kolega napisał wyżej) zabaweczką dla dzieciaczków lub tych co nie potrafią sklejać. Pierdu, pierdu, a walizki po peronie. Opanuj się chłopie. Ja to wiem chyba dobrze, bo sprzedaję modele AJ Modelu i ci sami klienci kupują następne modele i są zadowoleni. Takie typowo Polskie, pierd... aby drugiemu dowalić. Bierz przykład z Czechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Gadasz głupoty, widziałem modele wykonane prosto z pudła i wyglądały rewelacyjnie, a wy podniecacie się (jak to kolega napisał wyżej) zabaweczką dla dzieciaczków lub tych co nie potrafią sklejać. Pierdu, pierdu, a walizki po peronie. Opanuj się chłopie. Ja to wiem chyba dobrze, bo sprzedaję modele AJ Modelu i ci sami klienci kupują następne modele i są zadowoleni Nie podniecam się tą zabaweczką, napisałem to wyraźnie - to ustalmy na wstępie Co do jakości Sokoła z AJ Model to chyba jednak fakt kupowania go w ogóle, nie świadczy o jakości zestawu, czy może się mylę? Też bym był zadowolony mając choć taki model jak z AJ, gdy innego wyboru niż on (i ewentualnie żywice) nie ma. No i wyrażam swoje zdanie, jako kogoś kto sklejać umie nieco lepiej niż zabawki z gazet wyglądają - w czasie gdy sklejałem jeszcze 1:72 to miałem produkt AJ Modelu.. przykro mi, ale do poziomu nawet starszej Italerki to mu bardzo daleko... wiele detali pominiętych (choćby porządnie zaznaczone linie podziału, albo kompletny brak zaznaczenia wzmocnień kadłuba), a z kabinki bije bida aż piszczy. Może i wygladać przyzwoicie po sklejeniu, ale jeśli chce się z niego zrobić model oddający porządniej oryginał, to tylko dorabiając samemu wiele elementów i kupujące choćby te paski wzmacniające kadłub (o blachach nie wspominam, bo choć się przydają to moim zdaniem bez nich też można ładne modele robić). Jeśli sądzisz, że to moja odosobniona opinia to poczytaj sobie wątki warsztatowe Sokołów na forach... Takie typowo Polskie, pierd... aby drugiemu dowalić. Bierz przykład z Czechów. Tu sobie wypraszam, bo sam takowego pier...a nie lubię, podobnie jak zażartych sporów forumowych. I słowa do mnie o Czechach też niezbyt trafne - przykład z Czechów to powinni brać właśnie producenci takich potworków jak niektóre rodzime zestawy (celowo nie podaję nazw byś nie twierdził, że dowalam komuś) - do czeskiej jakości im daleko. Są oczywiście świetnie zrobione polskie modele, choćby IBG i niektóre produkcje Mirage pokazują, że można. Jednak jak na kraj wielkości Polski to nadal mało jest dobrych, rodzimych modeli na rynku, zwłaszcza na tle Czechów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Oj tam, intech Mi-2 nie był aż tak bardzo odstający jak na czasy kiedy powstał. Czy intech nie miał też czasem W-3 wypuścić??? Coś mi w pamięci się kołacze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Nie wiem czy świadczy to o guście czy też jego braku,bo pobyt na PKL jest,bardziej idzię o cenę bo za 15 zł ma model"przedmiot"przypominający z grubsza jakiś tam samolot.Drugą stroną medalu jest fakt iż na tym forum PKL(szczególnie te nowsze)traktowane są jak jakaś relikwia lub inny przedmiot kultu(to fajnie),czasem do przesady ,więc każdy polski produkt,jakiegokolwiek polskiego latadła będzie szeroko i dogłębnie analizowany,zachaczając po drodze o zakład psychiatryczny.Dziw mnie tylko bierze na fakt iż nikt jeszcze nie obsmarował Migów 21 z Innexu które kosztuję nie więcej niż 20 pln,mają blaszkę i nawet wyglądają przyzwoicie. P.S. mieli w-3 w zamiarach ale po niebywałym sukcesie Mi-2 nie potrafili się podnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 No nie wiem, wiem za to, że będzie nowy Sokół, ale to oddzielna historia i nie na ten topic. Skala, gadaj co wiesz na temat nowego Sokoła, jeśli już nie potencjalnego producenta, to chociaż skalę, technologię i przewidywany czas premiery Oby to nie było na następny plan 6-letni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi