Skocz do zawartości

Su 22 M 4 Mastercraft 1/72

kowal76

Rekomendowane odpowiedzi

Doklej już teraz, bo będziesz klął ile wlezie. Łagodnie mówiąc pylony są spasowane źle Trochę się będziesz musiał naszpachlować i naszlifować, żeby to jakoś wyglądało. Jak dokleisz tak, jak Mastercraft przewidział to się zdenerwujesz na sam koniec, to Ci mówię z całą pewnością ;)

• Odpowiedzi 274
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Doklej już teraz, bo będziesz klął ile wlezie. Łagodnie mówiąc pylony są spasowane źle Trochę się będziesz musiał naszpachlować i naszlifować, żeby to jakoś wyglądało. Jak dokleisz tak, jak Mastercraft przewidział to się zdenerwujesz na sam koniec, to Ci mówię z całą pewnością ;)

Dzięki Mikele. Jutro zobaczę co i jak .

Jak wrócę z pracy, to postaram się napisać Ci odpowiednie kolory. Spód mam nadzieję, że to podkład?? A słuchać się sprzedawcy w sklepie - nie polecam

Jak wrócę z pracy, to postaram się napisać Ci odpowiednie kolory. Spód mam nadzieję, że to podkład?? A słuchać się sprzedawcy w sklepie - nie polecam

Spód to farbka Vallejo odpowiednik Humbrola 65 z leciutką domieszką białego. Widzę że są rozbieżne zdania co do kolorów polskich Su 22.

W świetle dziennym wygląda to trochę inaczej. Będę wdzięczny jak podasz mi jakie kolory użyć na górę. Zamierzam malować Pactrą lub Vallejo Air. Przy następnym modelu wypróbuję farbki Gunze lub Tamiya. Spodu już nie ruszam.

Sorki, że tak późno ale nie mogłem dojść ładu:

Humbrol 73

Humbrol 101

Humbrol 118

Humbrol 116

Osłony dielektryczne Humbrol 2, stożek Humbrol 2 i 69. Wnęki są szare, co do kolorystyki to różnie bywało, więc jaki tam szary masz to będzie. Jak bym coś pominął to pytaj.

Nie wiem czy widziałeś:

viewtopic.php?f=64&t=35135

Sorki, że tak późno ale nie mogłem dojść ładu:

Humbrol 73

Humbrol 101

Humbrol 118

Humbrol 116

Osłony dielektryczne Humbrol 2, stożek Humbrol 2 i 69. Wnęki są szare, co do kolorystyki to różnie bywało, więc jaki tam szary masz to będzie. Jak bym coś pominął to pytaj.

Dzięki wielkie

Chyba odpowiedników w Pactra nie ma szczególnie 73. Będzie trzeba kombinować.

Zapach zapachem, ale będziesz miał pewność poprawnego koloru. Ten kolor jest również w palecie barw Tamiya XF-9, Valleyo MC 982, Valleyo MA 71036, Agama 12M.

Zapach zapachem, ale będziesz miał pewność poprawnego koloru. Ten kolor jest również w palecie barw Tamiya XF-9, Valleyo MC 982, Valleyo MA 71036, Agama 12M.

Na pewno wolę te farbki. Dzięki za wskazówkę .

Nie nie XF-9 jest za ciemna, nie uzuskasz odpowiedniego koloru mieszając z biała. Prędzej takim zbliżonym odpowiednikiem będzie Pactra A22 FS30117 i ją możesz ewentualnie rozjaśnić. Zerknij, że ten brąz jest jasny, a Tamka jest ciemna.

Nie nie XF-9 jest za ciemna, nie uzuskasz odpowiedniego koloru mieszając z biała. Prędzej takim zbliżonym odpowiednikiem będzie Pactra A22 FS30117 i ją możesz ewentualnie rozjaśnić. Zerknij, że ten brąz jest jasny, a Tamka jest ciemna.

Ok , dzięki. Patrzę na fotki oryginału i modele kolegów i sam już nie wiem jaki kolor wybrać .