Mikele Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Doklej już teraz, bo będziesz klął ile wlezie. Łagodnie mówiąc pylony są spasowane źle Trochę się będziesz musiał naszpachlować i naszlifować, żeby to jakoś wyglądało. Jak dokleisz tak, jak Mastercraft przewidział to się zdenerwujesz na sam koniec, to Ci mówię z całą pewnością ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2013 Doklej już teraz, bo będziesz klął ile wlezie. Łagodnie mówiąc pylony są spasowane źle Trochę się będziesz musiał naszpachlować i naszlifować, żeby to jakoś wyglądało. Jak dokleisz tak, jak Mastercraft przewidział to się zdenerwujesz na sam koniec, to Ci mówię z całą pewnością ;) Dzięki Mikele. Jutro zobaczę co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Jak wrócę z pracy, to postaram się napisać Ci odpowiednie kolory. Spód mam nadzieję, że to podkład?? A słuchać się sprzedawcy w sklepie - nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2013 Jak wrócę z pracy, to postaram się napisać Ci odpowiednie kolory. Spód mam nadzieję, że to podkład?? A słuchać się sprzedawcy w sklepie - nie polecam Spód to farbka Vallejo odpowiednik Humbrola 65 z leciutką domieszką białego. Widzę że są rozbieżne zdania co do kolorów polskich Su 22. W świetle dziennym wygląda to trochę inaczej. Będę wdzięczny jak podasz mi jakie kolory użyć na górę. Zamierzam malować Pactrą lub Vallejo Air. Przy następnym modelu wypróbuję farbki Gunze lub Tamiya. Spodu już nie ruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2013 Fotki spodu w troszkę innym świetle. Hmm... chyba dużej różnicy nie ma. created by [url=http://www.picasa2h C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Więcej cienkich warstw, wtedy bdzie wida preshading Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Sorki, że tak późno ale nie mogłem dojść ładu: Humbrol 73 Humbrol 101 Humbrol 118 Humbrol 116 Osłony dielektryczne Humbrol 2, stożek Humbrol 2 i 69. Wnęki są szare, co do kolorystyki to różnie bywało, więc jaki tam szary masz to będzie. Jak bym coś pominął to pytaj. Nie wiem czy widziałeś: viewtopic.php?f=64&t=35135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Sorki, że tak późno ale nie mogłem dojść ładu: Humbrol 73 Humbrol 101 Humbrol 118 Humbrol 116 Osłony dielektryczne Humbrol 2, stożek Humbrol 2 i 69. Wnęki są szare, co do kolorystyki to różnie bywało, więc jaki tam szary masz to będzie. Jak bym coś pominął to pytaj. Dzięki wielkie Chyba odpowiedników w Pactra nie ma szczególnie 73. Będzie trzeba kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 No niestety nie ma, a nie możesz zakupić Humbrola?? A co Iła zapytam innych fachowców i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Zrobiłem fotkę spodu w świetle dziennym. Dzisiaj przygotowałem zbiorniki do poprawkowego malowania. Teraz tylko muszę zakupić odpowiednie farbki na górę i dalej malowanie . created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 A widzisz zapomniałem o zbiornikach, dla urozmaicenia możesz jeden zrobić aluminiowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Już się zastanawiałem nad Humbrolem ale wolałbym nie używać farb olejnych ze względu na zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Zapach zapachem, ale będziesz miał pewność poprawnego koloru. Ten kolor jest również w palecie barw Tamiya XF-9, Valleyo MC 982, Valleyo MA 71036, Agama 12M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Zapach zapachem, ale będziesz miał pewność poprawnego koloru. Ten kolor jest również w palecie barw Tamiya XF-9, Valleyo MC 982, Valleyo MA 71036, Agama 12M. Na pewno wolę te farbki. Dzięki za wskazówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 A widzisz zapomniałem o zbiornikach, dla urozmaicenia możesz jeden zrobić aluminiowy. Dobry pomysł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Wybrałem takie farbki na górę : Pactra FS 30219 Dark Tan Tamiya XF 9 i XF 5 Chyba będą ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Czy ten Dark Tan nie będzie za ciemny??? Te plamy są stosunkowo jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Czy ten Dark Tan nie będzie za ciemny??? Te plamy są stosunkowo jasne. To odpowiednik H 118 sprawdzałem w przeliczniku. Można go troszkę rozjaśnić białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Nie nie XF-9 jest za ciemna, nie uzuskasz odpowiedniego koloru mieszając z biała. Prędzej takim zbliżonym odpowiednikiem będzie Pactra A22 FS30117 i ją możesz ewentualnie rozjaśnić. Zerknij, że ten brąz jest jasny, a Tamka jest ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Nie nie XF-9 jest za ciemna, nie uzuskasz odpowiedniego koloru mieszając z biała. Prędzej takim zbliżonym odpowiednikiem będzie Pactra A22 FS30117 i ją możesz ewentualnie rozjaśnić. Zerknij, że ten brąz jest jasny, a Tamka jest ciemna. Ok , dzięki. Patrzę na fotki oryginału i modele kolegów i sam już nie wiem jaki kolor wybrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Jasny brąz na 100% musisz wziąść. A powiedz mi na l.net jesteś zalogowany?? Co do Iła tam uzyskasz jednoznaczną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Jasny brąz na 100% musisz wziąść. A powiedz mi na l.net jesteś zalogowany?? Co do Iła tam uzyskasz jednoznaczną odpowiedź. Jestem , to mój Iłek Az. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 No to chłopaki odpowiedzą Ci na pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Może co do brązu ciemniejszego to Tamka XF 64 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Za bardzo "czekoladowa" tamten brąz jest bardzo jasny. Zbliżony kolor to ta Pactra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi