pees Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Witam Przedstawiam moje początkowe wypociny nad w/w modelem: Kadłub od środka robiony na gładko, szyby okienne będę dorabiane indywidualnie do każdego otworu: Następnie dorobiona podłoga na gładko: No i fotele wzorcowe które będą odlewane: No i silniki od Quickobosta: Zobaczymy co z tego wyjdzie, plany ambitne, tylko nie wiem czy umiejętności wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Zapowiada się ciekawy warsztat. Zasiadam i podglądam. Przy okazji mam pytanko co do tego żółtego tworzywa, co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Zapowiada się ciekawy warsztat. Zasiadam i podglądam. Przy okazji mam pytanko co do tego żółtego tworzywa, co to jest? Zwykły hips, z tym że barwiony dla kolejkowców, ten to akurat 0.5mm. (no chyba że kolega ma inny zestaw) Niestety w Częstochowie chyba innego nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Zapowiada się fajny warsztat, będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 28 Lipca 2013 Autor Share Napisano 28 Lipca 2013 Zapowiada się ciekawy warsztat. Zasiadam i podglądam. Przy okazji mam pytanko co do tego żółtego tworzywa, co to jest? Zwykły hips, z tym że barwiony dla kolejkowców, ten to akurat 0.5mm. (no chyba że kolega ma inny zestaw) Niestety w Częstochowie chyba innego nie mają Dokładnie tak jak Czesio napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Jakiego SP-LCA będziesz robił? Srebrnego czy w kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 28 Lipca 2013 Autor Share Napisano 28 Lipca 2013 Jakiego SP-LCA będziesz robił? Srebrnego czy w kamuflażu? Malowanie w kolorze duralu, farbami alcada, wedle schematu Techmodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Pierwszy odlew foteli, robilem trzy podejscia do formy, bo za duze pecherze powietrza zostawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 I problem z fotelikami z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Bardzo ciekawy projekt mało dokumentacji ale do przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Mam już kpl. foteli, na zdjęciu przymierzone na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Fotele wyszły pierwsza klasa. Czy byłaby szansa załapać się na jeden odlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Nie ma problemu z odstąpieniem odlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Mała aktualizacja w temacie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Mam go w planach, więc się dosiadam. Wygląda bardzo obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł O. Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Mimo iż to nie moje klocki mam ten model w bardzo bliskich planach, byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź gdzie nabyć takie ładne silniki i czy są jakieś akcesoria do uzupełnienia warte polecenia. Z góry dziękuje za pomoc i z zaciekawieniem oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 11 Września 2013 Autor Share Napisano 11 Września 2013 Witam Silniki zakupiłem tutaj: http://www.mojehobby.pl/products/C-47-Dakota-silniki-ITA-AIR.html co prawda troszkę poczekałem na realizację zamówienia, ale było warto. Na chwilę obecną nie mam innych dodatków waloryzujących i raczej nic ciekawego na rynku nie ma, więc czeka mnie ręczna praca Postaram się niebawem przedstawić kolejne fazy pracy nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł O. Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Dzięki, tak jak pisałem to będzie taki mały odskok od kartonów. Mam nadzieję że dam radę dotrzeć do Częstochowy na zawody to może będzie okazja podpytać o to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 12 Września 2013 Autor Share Napisano 12 Września 2013 Serdecznie zapraszam na "Modelikarza" - na pewno będzie okazja do pogadanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 27 Października 2013 Autor Share Napisano 27 Października 2013 Witam Trochę drgnęło w temacie, aktualnie czekam na zamówione blaszki z Eduarda, ma w nich być kokpit, klapy i wnęki podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Witam Mała aktualizacja. Wciąż czekam na blaszki edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 Coraz ładniej to wygląda. W mojej nie planuję otwierać drzwi, ale może w LCD to zrobię, choć to bardzo dalekie plany... Marzy mi się wielka diorama lotniska Okęcie z tej epoki, z C-47, Li-2, Nordem (już wojskowym) Aero Ae-45 i może jeszcze Po-2... ech, marzenia, ale w sumie do spełnienia, jak ktoś się bardzo postara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 23 Listopada 2013 Autor Share Napisano 23 Listopada 2013 Marzenie fajne, trzeba teraz zakasać rękawy i do pracy Jest wiele fajny samolotów używanych w LOT w czasach wczesno powojennych: - SNCAC NC-701 -CESSNA UC-78 -SNCASE SE-161/1 Osobiście zbieram jeszcze materiały na PZL MD-12, będę chciał go zrobić samodzielnie, albo nie wiem jak jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 26 Listopada 2013 Share Napisano 26 Listopada 2013 To prawda, pewnym problemem są braki kalkomanii - np. mój An-24 z Amodelu stoi już dłuższy czas w oczekiwaniu na kalki, no ale może się kiedyś pojawią. Wracając do tematu, powodzenia w sklejaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Dotarły jakiś czas temu blaszki Edka, więc mam nadzieję że się zmobilizuję do dalszej pracy nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi