DarkWing Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Model ukończony, przedstawiam skromną galerię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Hehe, a teraz się ładnie przyznaj w którym muzeum zrobiłeś zdjęcia oryginału i jak to wkleiłeś na tło z photoshopa A tak serio to znakomity model, ślady brudzenia i rdzy niesamowicie realistyczne, podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Bardzo mi się podoba Gratuluję Świetna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Bardzo ładna praca. Podoba mi się rdza na całym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Jak na tę skale bardzo ubogo w detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Sorki, ale mi akurat rdza się nie podoba (gąsienice i układ jezdny oraz wydechowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DKfan Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Na pierwszy rzut oka model wygląda efektownie i może się podobać, jest w nim trochę niekonsekwencji ale można przymknąć na nie oko. Szkoda , że na rynku praktyczne nie występują uniwersalne dodatki do modeli w tej skali, dlatego osoba która próbuje swych sił w tej skali (a model to nie któryś z Tygrysów) jest skazana sama na siebie. Sorki, ale mi akurat rdza się nie podoba (gąsienice i układ jezdny oraz wydechowy). Mi to wygląda na jakiś pył, resztki ziemi w rdzawym kolorze. Chociaż autor sam powinien się wypowiedzieć co "miał na myśli" Jednak dla mnie to nie jest minus bo przecież kwestie zużycia i brudzenia to cześć pracy twórczej modelarza gdzie ma on pole do dania czegoś od siebie by model stał się jego własnym indywidualnym "dziełem", wyrazem jego koncepcji. Z tego typu zabiegami jesttrochę jak z pracami artystów, każdy ma zwolenników i krytyków, zależy co komu w duszy gra. Co jednak mi się nie podoba i czego za wizję artystyczną uznać nie można to błędy merytoryczne. W modelu Panda z pełną świadomością zrobiła kilka niedoróbek i rolą modelarza jest ich usunięcie lub bycie przygotowanym na krytykę, gdy model z takimi niedoróbkami przedstawia do oceny. Co autor umyślnie pominął, a co powinno ulec zmianie. - lewitujący kilof, brak dolnego mocowania kilofa, górne odklejone od ściany bocznej. - brak pasków mocujących podnośnik do burty - rączki szczypiec raczej powinny być ebonitowe - łom jest źle zamocowany, nie był mocowany do błotnika tylko do ceowników wysokości ok 8-10cm, które były mocowane do błotnika - brak 6 nitów na lewej stronie wieży (patrząc od tyłu wieży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Jako całość mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Wygląda dobrze.Myślę ze zmarnowałeś potencjał jaki daje model w tej skali Mogłeś więcej powariować z malowanie.Teraz wygląda to tylko przeciętnie. A mogło być ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Hej ja sie za to zapytam cię jak z klejeniem modelu, miales jakies problemy ?? Model wart swej ceny ?? Pzdr. MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Jedni chwalą, jedni krytykują... każdy oczywiście według swojego uznania . Za wszystkie komentarze gorąco dziękuję . Oczywiście model nie jest zrobiony perfekcyjnie - moim założeniem nie było zrobienie repliki (poprawienie wszelkich błędów i maksymalna waloryzacja), a jedynie ładnego, podobającego mi się modelu. W moim odczuciu osiągnąłem cel . Hej ja sie za to zapytam cię jak z klejeniem modelu, miales jakies problemy ?? Model wart swej ceny ?? Pzdr. MT Popatrz w warsztat z budowy. Generalnie model "składał się sam" - prawie jak Tamiya lub czasami nawet lepiej (w końcu to świeżutka produkcja). Osobiście uważam, ża cena jest bardzo atrakcyjna i wart jest polecenia. A koszty końcowe?... cóż to zależy oczywiście od tego kto i jak go wykona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi