dziabik Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Witam,w mojej kolekcji pancerki w skali 1:48 pojawiła się kolejny modelik,jest to KW-2 Hobby Bossa. Malowany Lifecolorami " Soviet AFV 4BO Green, Contrast & Desaturation set",do brudzenia użyłem washa AK Dark Brown do zielonych pojazdów jak również AK Streaking Grime,olei Van Gogh,Pigmentów Kremera i farb Humbrol. Przyznam,że malowanie sprawiło mi wiele uciechy a po zbudowaniu jakieś tam nieskomplikowanej podstawki przedstawiam Wam do oceny. Cytuj
Krisownia Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Malowanie b. ładne, błoto zbyt rozstrzelone, tzn. na wannie masz dużo a na kołach i gąsienicach mało brak jednolitości to jedyne co mi nie "siedzi" poza tym bardzo elegancka produkcja. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 ładny model ale mógłby być lepiej wkomponowany w podstawkę, zwłaszcza prawa gąska z przodu. na tym typie pojazdu nie umieszczano napisów patriotycznych. tak czy siak bardzo zgrabnie wymalowany. Cytuj
Ironkamil Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 na tym typie pojazdu nie umieszczano napisów patriotycznych. Nie? Zawsze myślałem, że jest to indywidualna sprawa, a nie określona jakimś kodeksem. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Oczywiście, że kodeksu nie było, była za to wojna, która miała określony przebieg. KW 2 zostały zniszczone lub porzucone w pierwszej fazie inwazji na ZSRR. Proponuję, żebyś znalazł choć jedno zdjęcie tego czołgu z napisami patriotycznymi. Cytuj
Markuz Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Bardzo fajnie wymalowany i wycieniowany Kliment. Z mojej strony tylko jedna uwaga, zamieniłeś miejscami klakson z reflektorem, można to jeszcze poprawić. Cytuj
bazylms Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Fajnie że się wciągnąłeś. Uwagi jak powyżej - zamienione wyposażenie i słabo osadzony w podstawce. Działaj dalej. Cytuj
dziabik Napisano 9 Września 2013 Autor Napisano 9 Września 2013 Dzięki za zwrócenie uwagi na tą pomyłkę z reflektorem,chyba nigdy bym tego nie zauważył .Poprawię. Co do osadzenia w podłożu to chyba też coś jeszcze da się zrobić.Jak zwykle dopiero na zdjęciach widać takie babole. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi