hypnos82 Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 No tak, a jak je potem połączyłeś ? Normalnie skracasz na tych łączeniach z jednej i drugiej strony i kleisz np cyjanoakrylem tam gdzie się "zapinaja" http://tiger1.info/EN/DragonDSLateTracks.html tutaj masz pokazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Baza siadła, AK 753 i A. Mig 901: Do kamuflażu zamówiłem akryle Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 A masz jakomś dokumentacje na takie plamy przebarwienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 A masz jakomś dokumentacje na takie plamy przebarwienia? O kant d... te przebarwienia, sztuka jest sztuka jak to mawiał Linda, kamo załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Dobrze wygląda. Ciekawe ile tych "przebarwień" będzie widać po namalowaniu kamo. A poza tym: gdzie lufę zgubiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Dobrze wygląda. Ciekawe ile tych "przebarwień" będzie widać po namalowaniu kamo Pewnie nic, dlatego jak pisałem - dla sztuki. A poza tym: gdzie lufę zgubiłeś? Lufa będzie w panzer grau, a że nowy wynalazek Abera jest dwuczłonowy, to leży gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Myślę że do malowania oczu nie zamykasz ale do składania pewnie tak Fajna baza , podoba się ciekawym jak będzie po kamo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Seba czy ja się dopatruje modulacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Nie, raczej postshading, już to stosowałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 żartowałem jak zwykle jest gites, będę podpatrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Czy "kamo" przykryje to zależy ile autor nawali pasków. Ale raczej wyjdzie plamiasty w paski ten czołg. Color modulacja nie polega na walnięciu kolorowych łatek, tylko oddaniu gry światła, która miałby miejsce na obiekcie realnych rozmiarów, a która nie ma miejsca na modelu bo jest za mały. wystarczy zgooglować to zagadnienie: oraz jak to wygląda w rzeczywistości: Niestety większość modelarzy robi to tak, żeby z kilometra nikt nie miał wątpliwości, że wykonano "ondulację". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Każdy robi tak jak mu się podoba, więc na uj drążyć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Każdy robi tak jak mu się podoba, więc na uj drążyć :P Jestem przekonany, że warto podsuwać dobre przykłady, a nie ujowe i robić w miarę możliwości co raz lepiej, a nie ujowiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 Ty Slash tak na poważnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Seb, uj z tym! Rób dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Sztuka musi być. Jakby pomalować model na bazie prawdziwego to na kolorze bazowym trz ba by zakończyć. A ponieważ model jest mały to się bawimy w te wszystkie siuwaksy żeby coś widać było. Jedziesz z tym kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 Sztuka musi być. Jakby pomalować model na bazie prawdziwego to na kolorze bazowym trz ba by zakończyć. A ponieważ model jest mały to się bawimy w te wszystkie siuwaksy żeby coś widać było. Zgadza się, tylko nie bardzo wiem dla kogo ten wykład o "cm" był. Jedziesz z tym kamo. Jak te p... nakrętki puszczą: Ale jak widać w tle nie próżnowałem, Friule i koła gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Jak te p... nakrętki puszczą: Ja je odkręcam "dziadkiem" do orzechów za 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Seba, na to też jest prosty patent. Włóż farby w pozycji jak na zdjęciu na chwilę do gorącej wody. Powinny na momencie puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Zgadza się, tylko nie bardzo wiem dla kogo ten wykład o "cm" był. "Sztuka" to zazwyczaj określenie czegoś za czym kryje się jakaś wartość, a na to trzeba trochę popracować. Chyba, że mówimy o "sztuce" sprzedając jajka i fajki na sztuki. W takim razie przepraszam i rozumiem, że "wykład" był za trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Idę po popcorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 W oczekiwaniu na niezbędne pierdoły do dokończenia malowania "331" nie wytrzymałem i rozgrzebałem kolejnego Tygrysa: Nie będzie to "S04" chociaż bardzo kusi mnie wczesny Tygrys w wersji dowodzenia, ale to kiedyś tam. Teraz buduję tego: Czyli wóz "213" z 502 Batalion Czołgów Ciężkich, którym dowodził zmarły w zeszłym roku Otto Carius. Tyle na tą chwilę: Zestaw 6730 daje nam możliwość wykonania tylko czołgu "S04", a "213" to trochę inna wersja Tygrysa, więc trzeba co nieco zmienić. Wiadomo, usuwamy i ignorujemy wszystkie elementy charakterystyczne dla wersji dowodzenia i odpuszczamy zapasowe ogniwa na wieży. Najtrudniejsza zmiana to jarzmo działa i mimo że w zestawie znalazło się kilka innych to nie takie, które potrzebujemy. Na szczęście budowa kilku innych Tygrysów Dragona zaowocowała u mnie ogromnym zbiorem części zapasowych i z jarzmem nie miałem problemów. To tak w skrócie, a o samym modelu później, bo nieco mnie zaskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Szkoda ze wszystkie Tygryski walisz w jeden warsztat bo potem to bydzie bida je znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Marca 2016 Autor Share Napisano 16 Marca 2016 Szkoda ze wszystkie Tygryski walisz w jeden warsztat bo potem to bydzie bida je znaleźć. Obiecuję linkować z galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
First Horseman Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 A na Bytom to nic nie przywiozłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi