Sławekb Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Pięknie. Uwielbiam takie drobiazgi tak dopieszczone. Jak zrobiłeś te śliczne ubrudzenia na zgrubieniach siłowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 3 Marca 2014 Autor Share Napisano 3 Marca 2014 Jak zrobiłeś te śliczne ubrudzenia na zgrubieniach siłowników? 1. baza 2. sidolux 3. łoś 4. mat 5. na koniec trochę brązu w zagłębienia ze startych suchych pasteli fajnie, ale za daleko o jedna sekcje z instalacja pobl. A tam, jak tylko o jedną to ujdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 W sumie to nie wzorowałem się na jakiś konkretnych zdjęciach bo wiedziałem jak łopaty kolorystycznie są pomalowane. Faktycznie jak się dobrze przyjrzałem to za daleko poleciałem o jedną sekcję z instalacją. A co, jeszcze jest coś spaprane w tych łopatach?? Aha, tu kiedyś coś zerkałem co do łopat: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=464&t=36557 no i u Ciebie Leta wrzucił dwie fajne foty: Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarS84 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Cześć Wszystkim! Jestem pełen podziwu dla Waszych umiejętności oraz wiedzy. Kojot – Twoje 24-te są krótko mówiąc wspaniałe! Mam pytanie: jaki jest numer farby (zielonej), którą aktualnie stosujesz do malowania łopat wirnika nośnego? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Hej, MarS84, miło mi że wiatraki się podobają. W poprzednich Milach łopaty na górnych powierzchniach malowałem farbką Gunze H309. Teraz do H309 dodałem trochę żółtego tak na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarS84 Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Łukasz – dziękuję Ci za odpowiedź! Pragnę powrócić do modelarstwa po kilkunastu latach z modelem Mi-2 (HB) w malowaniu z lat 80/90-tych, więc każda informacja jest cenna! W moim odczuciu polskie śmigłowce wyglądały wtedy korzystniej – niezależnie od typu… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danesz Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Kurczę. Kapitalnie. Aż się boję ze swoją SuperCobrą wychylić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Witam. Coś tam sie ruszyło z Milem, bo przez dobrych kilka miesięcy leżał w pudełku. Przybrudziłem łopaty wirnika nośnego i śmigło ogonowe. Skleiłem wszystko do kupy i dodałem kilka kabelków. Tak to się prezentuje. Teraz zabiorę się za najnudniejszą rzecz a mianowicie nitowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Hej. Ostatnia prosta przed malowaniem. Była mała awaria. Wiatrak znienacka przyziemił mi o podłogę. Fotele powypadali, pasy pospadali, rozkleiła się jedna ścianka na burcie i odpadła podstawa do której przymocowane są oczy. Po wielu godzinach udało się przywrócić wszystko do porządku. Przeryłem prawie wszystkie linie, doszły też nowe. Model został ponitowany. Musze jeszcze przeszlifować nity papierem ściernym bo gdzie niegdzie są zadziory. Poprzyklejałem do modelu różne duperelki, trochę blach. Dorobiłem też na dole po bokach takie dekielki które w rzeczywistości fajnie się odznaczają. Nie wiem czy nie wyszły za grube. Co do malunków to nie wiem kiedy się za to wezmę. Trzeba jakoś dobrać te cholerne kolory, a co zdjęcie to inny odcień. No i tyle, tak się prezentuje. Dorobione dekielki, różne anteny i osłona silnika rozruchowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Piękna czysta robota. Pytanie mam - jakiej farbki użyłeś do pomalowania głowic wirników? Ładnie wygląda i bardzo naturalnie. Czy nie wartałoby otworzyć tego bocznego luku żeby pokazać wnetrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Piękna czysta robota. Pytanie mam - jakiej farbki użyłeś do pomalowania głowic wirników? Ładnie wygląda i bardzo naturalnie. Czy nie wartałoby otworzyć tego bocznego luku żeby pokazać wnetrze? Głowice zostały pomalowane mieszanką farb Gunze (mc218+mc213). Dokładnych proporcji Ci nie podam bo dobierałem na oko. Następnie głowice potraktowałem lakierem matowym i pigmentami. Co do bocznego luku rozumiem, że chodzi o drzwi od przedziału desantowego. Założenie było, że będzie otwarty tylko kokpit, więc drzwi na samym początku zostały wklejone. Na tym etapie prac nie wiem czy dałoby się je otworzyć/odkleić. A poza tym w środku wieje żywym plastikiem bo nawet go nie malowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Przed malowaniem chciałem jeszcze rozprawić się z kokpitem, a więc przez ostatnie dni zajmowałem się właśnie nim. Tak się wypociny prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Coraz bliżej malowania... Celownik ASP w kabinie pilota okazał się za wysoki i haczył o szklarnię więc musiałem trochę pokombinować . Efekt końcowy...już nie haczy . Przymiarka skrzydeł. Pomaskowane oszklenie, trochę je spolerowałem. Kupione farbki, mam nadzieję że uda się dobrać kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Przyklejona szklarnia, było trochę z tym zachodu. JakB-12,7 mniej więcej oczywiście: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Super! Z czego zrobiłeś te mosiężne elementy? Szczególnie interesuje mnie ten od przodu działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Super! Z czego zrobiłeś te mosiężne elementy? Szczególnie interesuje mnie ten od przodu działka. Mosiężne elementy zrobiłem z...hmm mosiądzu. Wytoczyłem na tokarce. Pozostałe elementy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 6 Września 2014 Autor Share Napisano 6 Września 2014 Super sprawa WOW Dziękować!!! Pryśnięty podkładem co by zobaczyć czy wszystko gra. Kilka zbliżeń jak to wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 świetny model, super zdjęcia. Bardzo dobrze się ogląda Twoją relację. Już teraz gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 7 Września 2014 Autor Share Napisano 7 Września 2014 Dzięki chopy. Nie chce mi się kolorów dobierać to jak mam malować . A poza tym to mam już dość tego modelu i myślę żeby go odstawić i wziąć się za coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Wierzę ci,który to już MIL?....Trzeci z tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 7 Września 2014 Autor Share Napisano 7 Września 2014 Wierzę ci,który to już MIL?....Trzeci z tego zestawu? Ta, trzeci i zapewne ostatni na dobrych kilka lat, bo co za dużo to niezdrowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 aaaale kolekcyjkę będziesz miał przepiękną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi