Forest Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Uprzedzam, że skomentuje po nie-polsku. Znaczy się po anglikańsku. Bo będę klął. I mam nadzieję, że nie wylecę za to z forum: Uwaga, klnę: Dude, it's just fucking awsome. Never before in My whole pitty life have seen such incredibly blown off thing!!! You know what? You're just fuckin' creazy maniac... And You want to knw more? I want to be like You... Mam nadzieję, ze nie zostanę relegowany z tego szacownego forum, ale musiałem to napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 A ja po polsku : super !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Porażające !.. w sensie pozytywnym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Twoje prace działaj bardzo inspirująco Aby w końcu poprawić swoje umiejętności i warsztat TYLKO JAK TO ZROBIĆ !!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Ja pier... , zbieram szczękę z podłogi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 dla lepszej wentylacji może komin główny Kako: blaszki do imitacji kanałów i kratownic: i pokrywa komina gotowa: zabudowa pokryw wentylacyjnych pod głównym kominem wg Hasegawy była bardzo uproszczona w stosunku do rzeczywistej jednostki. Całość wykonałem więc z blaszki: pozostało dołożyć wcześniej wykonane przewody parowe oraz relingi - i tak to wyszło: dojdzie jeszcze sporo detali, ale w zarysie ogólnym tak to będzie wyglądać: i muszę poprawić mocno przekoszone drzwi po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 12 Stycznia 2014 Duże to wszystko U mnie na biurku z pewnością by się nie zmieściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Duże to wszystko U mnie na biurku z pewnością by się nie zmieściło służę dźwigiem jak by co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Nie przestajesz mnie zadziwiać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 blacman - ty się lepiej przyznaj że ta groszówka to ma z 5cm średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 blacman - ty się lepiej przyznaj że ta groszówka to ma z 5cm średnicy Na tym forum wszyscy mają takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Patrzę i patrzę... chyba jednak zacznę zbierać znaczki. Totalny kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 W międzyczasie "weekendowym" robi się nadbudówka główna: pomost obserwacyjny z pomostami sygnalizacyjnymi: oraz dwa piętra wieży w miarę gotowe (dojdzie jeszcze sporo detali....): dorobiłem również dwie blaszane wieże : to była dobra decyzja - porównanie z waloryzowanymi wieżami zestawowym wypada bardzo na korzyść tych pierwszych. dzięki Witek za krytykę [/url] i będę próbować "wyczynić" fartuchu z żywicy. Nie wiem czy mi się to uda Póki co mam gotowe wzorce matki - "podkradzione" z Takao Pitroada. Wyglądają przyzwoicie. Nieco je tylko zdetalizowałem: Czy ktoś z szanownych Forumowiczów "lał" kiedyś żywicę? Są tu jakieś pułapki? !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Fartuchy na działa to ciekawy problem. W 700 jak wszystko trudny, ze względu na miniaturyzacje. Tu fajnie widać, jak układały się fałdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 walka z nadbudówką rozpoczęta na dobre: tak będzie wyglądać... dojdzie jeszcze bardzo dużo detali. a tak może wyglądać śródokręcie: pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Jestem oczarowany. Powinienem tu ostro rzucić mięsem, żeby wyrazić, jak bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Czysty masochizm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 dzięki Jednak przesadziłem nieco (a może nawet więcej niż nieco) z wysokością (odległością w zasadzie) relingów na kominach. Są mocno przeskalowane. Nauczka na przyszłość Widać też bardzo różnicę grubości relingów.. Te trawione przeze mnie są duuużo grubsze. Wprawdzie reling na pomoście radiooperatora będzie osłonięty białym brezentem - ale szkoda, że nie mam dostępu do cieńszej blaszki. niestety 0,1mm nie pozwala na cieńsze poprzeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 dzięki Jednak przesadziłem nieco (a może nawet więcej niż nieco) z wysokością (odległością w zasadzie) relingów na kominach. Są mocno przeskalowane. Nauczka na przyszłość Widać też bardzo różnicę grubości relingów.. Te trawione przeze mnie są duuużo grubsze. Wprawdzie reling na pomoście radiooperatora będzie osłonięty białym brezentem - ale szkoda, że nie mam dostępu do cieńszej blaszki. niestety 0,1mm nie pozwala na cieńsze poprzeczki. Generalnie w 700-kach wiele elementów jest przeskalowanych....To taka skala iluzji ;-) Po za tym nie przejmuj się.W końcu jesteś prekursorem modelarstwa blaszanego ;-P U ciebie takie przeskalowania to zapewne choroba wieku dziecięcego.Następnym modelem będziesz "kopał leżącego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Czystość i geometryczna poprawność tych blaszkowych nadbudówek zabija. Przy takim perfekcjoniźmie, przeskalowane relingi na kominie nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Może głupie pytanie ale czy bulaje w nadbudówce będą otwierane? Pytam się bo u ciebie to by było realne. Po tym co tu widziałem to zamiast modelu zakupiłem zestaw drutów i kilka rodzajów włóczki. Niedługo się okażę że namówiłeś do współpracy przy olinowaniu pająki. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Może głupie pytanie ale czy bulaje w nadbudówce będą otwierane? Zapytam załogę czy nie uchylą kilku... Panowie - czym polecacie przykleić pokład blaszany do plastiku? CA odpada na wstępie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Może głupie pytanie ale czy bulaje w nadbudówce będą otwierane? Zapytam załogę czy nie uchylą kilku... Panowie - czym polecacie przykleić pokład blaszany do plastiku? CA odpada na wstępie... Do tej pory mi wystarczał CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2014 Panowie - czym polecacie przykleić pokład blaszany do plastiku? CA odpada na wstępie...Czemu odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 1. zawsze mam kłopot aby dobrze dopasować... brak możliwości przesunięcia. to chyba główny powód. 2. Ostatnio dostałem opinię negatywną od Jima Baumanna odnośnie CA, na wskutek różnic w rozszerzalności temperaturowej pokład "lubi" sobie odpaść po czasie. Mosiądz się rozszerza a plastik nie bardzo... polecał mi kleje elastyczne. Czy są takowe? Np żywica epoxy elastyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi