zablo1978 Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Witam. Potrzebuję pomocy od was doświadczonych forumowiczów. Odkopałem niedawno zaczęty kiedyś model, Tomcat ale w skali 1:144, teraz prośba posiadam wszystkie narzędzia które widać na zdjęciach, model jak na fotkach, trzeba to ruszyć dalej tylko chciałbym to zrobić fajnie, jaki krok mam zrobić następny. Podkreślam że model chciałbym pomalować z podkreślonymi podziałami blach, farby Pactra szara i biała, nie będę ich zmieniał bo mnie nie stać mam jeszcze komplet farb do cieniowania firmy Vallejo. Naprawdę chciałbym go jakoś fajnie dokończyć. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Zabiorę głos, choć jest tu bardzo doświadczone grono modelarskiej braci! Zobacz do instrukcji, jaki następny krok i działaj. Jak nie będziesz wiedział co i jak konkretnie, to pisz. Ze zdjęć nie bardzo widać w jakim stanie jest teraz model...i jakimi dysponujesz narzędziami (poza zestawem do malowania) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Najpierw to po szpachluj oszlifuj, a następnie maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Gratuluję wyboru tematu Model podszlifuj / wygładź na łączeniach, poszpachluj w zależności jak się czujesz na siłach / jakie masz doświadczenie i maluj. Aby podkreślić linie podziału możesz użyć najzwyklejszego ołówka - rysując nim po liniach podziału albo użyć tzw. wash'a, ja swojego Kocura wykończyłem, przynajmniej próbowałem, właśnie washem. Mój warsztat: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=24829 Moja galeria: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=26059 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zablo1978 Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Witam. Coś tam ostatnio porobiłem, niestety maluję ręcznie model. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zablo1978 Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Witam. Mój model z pewnych przyczyn technicznych będzie bez podwozia. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Widać ze rady na temat szpachli i szlifowania sobie odpuściłeś. A co do malowana moim zdaniem za gęsta farba, postaraj się bardziej rozcieńczyć i pomalować ze dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Czy on latał gdzieś w oleju? To brudzenie nijak ma się do realizmu. Napiszę to co kiedyś mądry "wujek" mi pisał. Wyszedł brudny model a nie samolot. Pooglądaj zdjęcia i walcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Brudzenie nie udane, ale do odratowania. Zaczynam się bać co to będzie jak niedługo założę warsztat z F-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Nie no daj spokój przecie my nie gryziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 … posiadam wszystkie narzędzia które widać na zdjęciach, … … Yo! Ktoś tym Aztekeiem maluje poza moim synem! Jak się sprawuje? Z obrazka widać, że już trochę zabrudzony. Ja ze trzy miesiące temu wykąpałem w acetonie (wiem, że producent zakazuje) i musiałem rozbierać bo się spust zaciął. W sumie naprawiłem, ale wentyl w środku już pełnej gładkości chodu nie odzyskał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi