Keisyzrk Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Kolejny model do wyżywania się w skali 1:48. Nie będę przeczyć, że inspirowany modelem (brudzing) Wu Bayin'a Su-100, który ukazany został w the weathering magazine i wyszła taka podróbka. A tu taki tekst na spostrzegawczość który mi pomoże wielce. Czy wszystkie Sdk.Kfz.162 Jagdpanzer'y IV ausf.F miały na sobie zimmerit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Wiesz nie wiem jak to możliwe ale podoba mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Ciekawe wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Mocno styrany, ale podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Jeśli już tak zaszalałeś z brudzeniem, to co szkodziło pobrudzić koła od wewnątrz? Model też traci z powodu drobnych niedoskonałości montażu...Może gołym okiem trudniej to zobaczyć, niż na fotografii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Kurcze znów starałem się nie zabrudzić.. w sumie to aż taki sfatygowany w końcu nie jest. Jeśli już tak zaszalałeś z brudzeniem, to co szkodziło pobrudzić koła od wewnątrz? Model też traci z powodu drobnych niedoskonałości montażu...Może gołym okiem trudniej to zobaczyć, niż na fotografii? Szkodzi brak pigmentów O które niedoskonałości chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Kurcze znów starałem się nie zabrudzić.. w sumie to aż taki sfatygowany w końcu nie jest.: To jak widać względne, bo np. dla mnie jest trochę przesady w tym brudzeniu. O które niedoskonałości chodzi ? Co rzuciło mi się w oczy: Części wieży nie są sklejone idealnie i masz niepotrzebną szczelinę po prawej stronie, tuż przy jarzmie działa. Druga rzecz to pochodna nadmiernego brudzenie. Zapacykowałeś szczelinę wokół lufy, a przecież lufa nie była nieruchoma, i odrzut powodował jej cofanie. Tam był luz. Właz kierowcy też jest jakiś niestarannie zamontowany i częściowo "uszczelniony" błotem na dolnej krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Co rzuciło mi się w oczy: Części wieży nie są sklejone idealnie i masz niepotrzebną szczelinę po prawej stronie, tuż przy jarzmie działa. Druga rzecz to pochodna nadmiernego brudzenie. Zapacykowałeś szczelinę wokół lufy, a przecież lufa nie była nieruchoma, i odrzut powodował jej cofanie. Tam był luz. Właz kierowcy też jest jakiś niestarannie zamontowany i częściowo "uszczelniony" błotem na dolnej krawędzi. Fakt tan jest szczelina ale wieża ładnie się skleiła musiałem przeoczyć przy szpachlowaniu gorzej z włazem nie niej. Z tej lufy nic strasznego wytrę :p Właz kierowcy jest jak najbardziej w porządku pigment się tam po prostu wlał przy rozcieńczaniu go benzyną tam troszkę przetrę ale zostawiłem bo mi pod pasował efekt kumulacji syfu. To jak widać względne, bo np. dla mnie jest trochę przesady w tym brudzeniu. Każdemu nie dogodzisz :p nie ma brudu nie ma zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Lebioda Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 odważnie, śmiało i bez litości Tak na poważnie - można by jeszcze nieco popracować nad efektami brudzenia. Mam wrażenie, że efekty nie są jeszcze skończone. Ale może to tylko moje wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2013 odważnie, śmiało i bez litości Tak na poważnie - można by jeszcze nieco popracować nad efektami brudzenia. Mam wrażenie, że efekty nie są jeszcze skończone. Ale może to tylko moje wrażenie... Poprawić już się nie da, lepsze wrogiem dobrego. Efekt jest taki jak mniej więcej zamierzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Usyfiony nieźle. Mi sie podoba. Za temat . Ps. A warsztat byl czy cos przeoczylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2013 Usyfiony nieźle. Mi sie podoba. Za temat . Ps. A warsztat byl czy cos przeoczylem. Dzięki. Nie było warsztatu bo nie było jakichś konkretnych waloryzacji tylko tak atak na pudełko :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimes Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Zupełnie inna wizja niż mojego. Właśnie buduję ten sam model, ale ja go robię czystego z pokazaniem wnętrza i tyle ile się da przedziału silnikowego. Ten model ma tyle wyposażenia że żal było mi tego nie pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi