Grzesko Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Witam ponownie po dłuższej przerwie. Dalsze prace nad moim CG trwają, z braku czasu wykonuje go powoli więc zakończenie będzie ..... ech nie wiadomo kiedy A o to fotki: Podłoga w kabinie cargo wykonanie uchwytów: , , lekko pogłębiałem aby blaszki weszły w miarę równo , , miejsca pilotów , całość mniej więcej ma się tak: , , , reszta dodatków , wiem że nie będzie ich widac ale cóż niech sobie są , , , , Wiem lampa za jasno błyska i trochę przekłamuje kolory. Na chwilkę obecną dłubie dalej zobaczymy co z tego będzie Pozdrawiam wszystkich zaglądających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 No widzę Adamie że pilnie sprawujesz piecze nad moimi wypocinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 Twoja pomoc i pomoc forumowiczów zawsze jest cenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 ŚWIETNIE......bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Ilość przeróbek jest trochę przerażająca. Podziwiam talent i upór. Oby tak dalej bo na razie wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Jako wielki miłośnik MH-60/UH-60, czy ogólnie pojętego Black Hawk-a i wszystkich jego wersji, kibicuje ostro i nie mogę się doczekać jak będziesz składał kadłub, bo w tej skali JayHawk musi wyglądać super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Postaram się na weekend podrzucić fotki z kadłubem złożonym na "sucho" pierwsze przymiarki były i all pasuje jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Ilość przeróbek jest trochę przerażająca. Podziwiam talent i upór. Oby tak dalej bo na razie wygląda świetnie. Dałem sobie po prostu czas i nie pędzę z nim więc sporo przyglądam i wykonuje na sucho i poprawiam. Ogólnie siedzenia przód i tył są różne a w rzeczywistości powinny być takie same, lecz jak się go zamknie to nie będzie różnicy aż tak bardzo widać. Efekt taki, że nie miałem innego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Znakomicie. Jak zrobiłeś ten "baranek" na fotelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Tył fotele mają oryginalną fakturkę ( z Chinoka zastępcze ) a przednie naklejony materiał ze starej podkoszulki Wszystko pomalowane akrylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Witam ponownie po dłuższej przerwie, zamieszczam kolejne fotki z dalszych prac nad wnętrzem i za parę chwil je zamykam. Raczej nie będę dokładał kolejnych rzeczy do środka w postaci toreb i plecaków. A oto jak teraz to wygląda : , , kabina pilotów jeszcze nie do końca uzupełniona , , , , Prawa strona wewnętrzna przedziału cargo, , Stojak z radiami i osprzętem , , Przymocowana do podłogi i założona guma (taki czarny pasek) , , podczas wykonywania fartucha z kieszeniami będzie zamocowany przy wyjściu na prawej stronie wykonuje go z masy Tamiya Quick Type , , , a tu już pomalowane i dołożone latarki , , Dodatkowa torba na pakunki , Wnętrze z podsufitką , , , i całość cargo , mam nadzieje, że teraz prace będą się posuwać w miarę do przodu i czas na zamykanie wnętrza i składanie zewnętrznych elementów. Jeszcze dopełnię drobnymi elementami kabinę pilotów ale myślę, że dopiero jak złożę kadłub, ale to co da się zrobić jeszcze teraz to dokończę przed zamknięciem. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 No to lecimy dalej poskładany do kupy obie połówki i dopasowane, teraz poczyniamy prace zewnętrzne i uzupełniamy elementy fototrawione , , , , A teraz czas na dłubanie i zamianę plastiku na blaszki Plastikowy oryginał..... , Dziurka cieniowanie rantów .... , i blaszka w gniazdeczku na swoim miejscu... , , Tak wygląda to z boku, blaszka nie wystaje i to mi się zaczyna podobać , A tak wygląda komplecik ... , , Na dziś to wszystko następne wypociny ju niebawem :0 A tak propos czy ma ktoś możliwość lub wiedzę an\by podać mi wymiary kosza ratunkowego tego metalowego oraz noszy metalowych ?? Potrzebuje długość , szerokość, wysokość oraz jaki rozmiar jest pomiędzy poszczególnymi prętami. Nie mogę namierzyć a nie chce zrobić błędu. Jeśli ktoś z szanownych kolegów ma takowe dane to będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 Mam żywicę do Medevaca w 1/35 są tam nosze i deska ewakuacyjna mogę Ci zmierzyć.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 20 Lipca 2014 Autor Share Napisano 20 Lipca 2014 W takim razie poproszę. Jeśli dasz rade to podeprzyj to fotką. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 Załączam kolejne fotki z dalszych prac dysze wylotowe silników , , , , , no i efekt zakończenia prac, jeszcze kilka małych poprawek i będą gotowe, , , , troszkę blaszek , , i gniazda reflektorów spodnich , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Te dysze to geniusz! Są niby tak proste do wykonania, ale nigdy bym na to nie wpadł. Coś niesamowitego, "zwykły lepiaczu" Po slawkub i Dazie, kolejny świetny spec od śmigłowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Ciąg dalszy z prac przy moim CG: Przesunąłem miejsce na zaczep - hak bo w oryginale jest na wysokości drzwi bocznych więc poszło do przodu, , , blaszki czas zacząć, pierwsze od spodu: te żółte oklejone taśmą są światła reflektorów, które widać od spodu, zrobiłem je z przeźroczystych elementów jakie znalazłem z innych pozostałości, , , a teraz elementy przodu: , , , , , , , , , , wypełniłem przestrzeń widoczną poprzez przednie dolne szyby pod podłogą pilotów, , Czas wziąć się za ogon, troszkę przeróbek jest: , , , , , , , , miejsce na tylną lampkę i dalszy ciąg blaszkowania: , , , , lewa strona i skrzydło pod dodatkowe zbiorniki paliwa, , Na chwilę obecną to na razie tyle resztę działam powoli w miarę wolnego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 A powiedz mi co to jest za materiał z którego dorabia elementy chodzi mi o ten w kol białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Te elementy , które dorabiam i modeluje wykonuje z masy dwu składnikowej Tamiya Epoxy Putty - Smooth Surface lub Quick Type. Dość długo można je modelować i są później dobrze obrabialne. Masa Quick Type dość szybko schnie po umodelowaniu , jeśli nie jest to duży kawał masy to praktycznie po 2 godzinach nadaje się do wierzchniej obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Dzięki za podpowiedź. Jeszcze w sumie mógłbyś mi powiedzieć czy robisz to ręcznie czy masz jakieś formy. A najlepiej czy ktoś ma jakiegoś linka gdzie byłoby to opisane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Nie mam żadnych form. Wszystko robię\ręcznie , łatwiej by było jak bym miał wymiary oryginału wtedy można pomniejszyć do odpowiedniej skali, a tak patrze na zdjęcie i mniej więcej określam według elementów charakterystycznych co gdzie się kończy a gdzie zaczyna. Wiadomo, że nie udaje się to w 100% ale zawsze jest zbliżone do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Tak się zastanawiam czy te szekle pasują do całości, co prawda sa inne jak w oryginale ale czy wielkością i kształtem są zbliżone?? Podpowiedzcie jak się wam to widzi. , , , Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Wyglądają na mocno za duże. Przeglądałem zdjęcia i tych uchwytów prawie nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Czyli faktycznie nie tylko ja mam takie wrażenie, że te są za duże. Ok pozostaje pobawić się z drucikiem i wykonać własnoręcznie nowe szekle. Chyba że coś z żywicy wyczaruje ale to muszę jeszcze poczekać na dostawę silikonu i żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Kolejne prace nad moim CG: Boczne pokrywy , Blaszki z przodu , , no i pierwsze szyby, , to na chwilę obecną tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi