dr.Watson Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Witam, mam pytanie i proszę o radę. Popełniłem Straszny błąd! Jestem zły, wkurzony i wręcz załamany... mianowicie pomalowałem mojego Black Hawka na czarno.... jestem załamany, nie mogę patrzeć na niego, wygląda dziwnie... Mam pytanie, czy takie latają? bo jak patrzę w necie to są takie zielonkawe same. ewentualnie proszę o jakieś rady, jak wybrnąć z tej sytuacji, może go przybrudzić czy coś... usunięcie farby nie wchodzi w grę jak i ponowne malowanie..bo model już prawie skończony... Nie wiem co mi do łba strzeliło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 humbrol 155 olive drab to najbardziej znany kolor. Ale były chyba czarne blachhawki. Chocby nasze s70 z mielca są pomalowane na czarny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Nie znam się, ale do tej pory Black Hawki zawsze kojarzyły mi się, że są czarne. O takie np.: http://www.sflorg.com/aviation/images/imav112806_01_02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Nie znam się, ale i tak wyprodukuje kolejny post... Powyższa fota to akurat standardowy, zielony Blackhawk, ale pstryknięty pod światło. Jak Ci wynajdę fotę A-7E pstryknietego pod słońce, to też przemalujesz swój model "bo na zdjęciu jest czarny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Ten też zapewne zrobiony pod światło, choć pogoda pochmurna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 ten nie jest raczej czarny. Tylko jak są czarne to zawsze matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 http://www.primeportal.net/the_airstrip.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Ten też zapewne zrobiony pod światło, choć pogoda pochmurna. Jeśliten śmigłowiec jest wg Ciebie czarny, to w jakim kolorze jest wzmocnienie na stateczniku pionowym? Bardziej-czarnym? Notabene nawet ono nie jest czarne, ale raczej ciemnoszare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimes Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Można by zrobić różowe camo :P A tak serio, to jak na czarny natryśniesz zielonkawy to powinno być ok. Tak jakbyś robił pre-shiding tylko na całym modelu. Wystarczy cienko natrysnąć dość rzadką farbą. Tak mi się wydaje. Ja mam gorszą sytuację, bo muszę przemalować zielonego Tygrysa który jest totalnie skończony a wygląda jak pojazd Shreka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Owszem są czarne w konfiguracji AH60DAP( szturmowe nocne i do zadań specjalnych) wtedy wszelkie napisy, numery są w kolorze żółtym.A tego swojego najlepiej pomaluj ModelMasterem US.Army HeloDrab nr.4723 jest to oryginalny kolor w jakim są. malowane dzienne śmigłowce US.Army.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Pewnie to żaden argument, ale... w "Black Hawk Down" wszystkie UH-60 były czarne (leciały nimi siły specjalne, więc może dlatego). Z tego co wiem, film wiernie odtwarzał fakty, więc kolor śmigłowców pewnie też. Zresztą nie wydaje mi się, żeby dla potrzeb filmu celowo przemalowali prawdziwe helikoptery na nieprawdziwy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Potwierdzam słowa Agamsa. Najlepszym wyjściem jest "Model Master US Army Helo Drab" Ja swojego AH-64 takim właśnie pomalowałem. Tylko że ze śmigłowcami USARMY jest taki problem ze farba drastycznie zmienia odcień w zależności od oświetlenia,od zielonkawego po niemal czarny. Dartego można pokombinować mieszając Helo Drab z Olive Drab, na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Humbrol 105 lub 150 najbardziej pasuje bo ten BH na zdjęciu jest po troszku brudny.Napewno nie Humbrol 155 bo to kolor pancerny na dodatek sowiecki,nadodatek najbardziej wpadający w szary Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Sa czarne black hawki, lataja w 160 Special Operations Aviation Regiment. Oznaczenia maja malowane olive drab. http://www.globalsecurity.org/military/agency/army/160soar.htm Do zielonych Model Master us army helo drab, wystepuja w akrylu i emali, z tego co wiem to akryl nadaje sie bardziej na zuzyte, wyplowiale, a emalia na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Dzięki panowie za podniesienie na duchu Ponowne malowanie nie wchodzi w grę, bo model oklejony, w zasadzie skończony. Ale cieszę się, bo mówicie że są i czarne, tak więc wierzę. Co do modelu to pomalowałem go na czarno z marszu, bo byłem zawsze przekonany że były wszystkie czarne, niestety po fakcie i obejrzeniu masy fotek, ten czarny, zaczął wyglądać jak nie czarny No ale Cieszę się, bo mówicie że Czarne też Są. Wielkie dzięki Zapewne MedEvac, nie ma czarnych, ale już muszę to przeboleć :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Tak z ciekawości to ten czarny jest błyszczący czy matowy. Bo błyszczących nie ma, więc jak coś to morzesz pomalować go bezbarwnym lakierem matowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Matowy, matowy. Czarny mat, plus na to lakier matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi