tojarro Napisano Poniedziałek o 19:35 Share Napisano Poniedziałek o 19:35 W dniu 17.08.2025 o 13:26, tcl74 napisał: IJN Momi 1/350 Firma SSModel drukuje tego "malca" Podejrzenie graniczące z pewnością, że jakość detali jest sporo niższa niż Bunker Studio czy Triumph ale zaryzykuję i nabędę. To tylko dwie stówki postaram się wrzucić zdjęcia Kolega już swój wyrób otrzymał? Jak opinie i wrażenia. Ja swój otrzymałem i chętnie się dowiem co inni sądzą na temat tego odlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 19:53 Share Napisano Poniedziałek o 19:53 25 minut temu, M.A.V. napisał: kilka uwag do tych "wyrobów" ....... 1) to trochę SF bo te okręty istniały wyłącznie na papierze.... 2) modele nie zostały opracowane na podstawie oryginalnej dokumentacji projektowej z lat 20tych ale.... na podstawie fantazji i grafik twórców gry WoW ja tylko informuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano Wtorek o 19:18 Share Napisano Wtorek o 19:18 a tak na marginesie ktoś może ma lub wie jak dostać plany lub jakiekolwiek rysunki niszczyciela IJN typu Momi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Wtorek o 20:24 Share Napisano Wtorek o 20:24 Ten Momi to 350??? Widzialem lepsze 700tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Wtorek o 21:28 Share Napisano Wtorek o 21:28 2 godziny temu, tojarro napisał: a tak na marginesie ktoś może ma lub wie jak dostać plany lub jakiekolwiek rysunki niszczyciela IJN typu Momi? takie znalazłem dla typu Momi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano wczoraj o 07:26 Share Napisano wczoraj o 07:26 11 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Ten Momi to 350??? Widzialem lepsze 700tki Aż tak fatalnie jak w plastikowej 700-tce to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano wczoraj o 07:32 Share Napisano wczoraj o 07:32 będzie zulusowy boomer od IronShipWrights dla tych co nie w temacie ---> jednostka projektu 611 w wersji AB czyli AV611 czyli wg natowców Zulu V testowy egzemplarz ( standardowo kadłub z żywicy + drobnica w druku 3D ) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano wczoraj o 12:13 Share Napisano wczoraj o 12:13 4 godziny temu, tcl74 napisał: Aż tak fatalnie jak w plastikowej 700-tce to nie jest Też tak sądzę, że tak słaby jak w 1/700 to ten wydruk nie jest. Niemniej do siedemsetki są blaszki a tu nic. W zestawie brak, detali za dużo nie ma. Generalnie nie wart swojej ceny. Jest podstawa i tyle... i tak naprawdę to chyba jedyny plus. Jak zbuduję to będę mógł się wypowiedzieć lepiej. Obecnie oceniam to cudo na 3... może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano wczoraj o 12:17 Share Napisano wczoraj o 12:17 14 godzin temu, Cypis napisał: takie znalazłem dla typu Momi Dziękuję bardzo. Wiadomo, detali to z tych rysunków nie wyciągnę ale najbardziej mi zależało na ustaleniu wielkości płetw stabilizacyjnych bo... w wydruku ich brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi