filipsg Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja Pamiętacie zapowiedź HMS Nelson w 1/350 sprzed kilku lat? No, to chyba po ptakach: Ciekawe, czy ktoś przejmie ich wypraski okrętowe. Cytuj
M.A.V. Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja 50 minut temu, filipsg napisał: Pamiętacie zapowiedź HMS Nelson w 1/350 sprzed kilku lat? No, to chyba po ptakach (...) czy ktoś przejmie ich wypraski okrętowe. ja to bym się aż tak bardzo nie przejmował - od przejęcia HK firma Dragon stała się w 100% chińska a tam nawet wśród firm modelarskich nie ma przypadku więc Nelsona jak będzie chciał to wypuści po prostu Trumpeter czy inny HobbyBoss czy inny ForeArt czy inny Zimi,... a dlaczego ? bo nie ma to znaczenia przy centralnym sterowaniu (wszystkie te firmy kapitałowo należą do państwowego giganta Huaxin Mold Plastic Products Factory Ja prywatnie obstawiam opcję najprostszą ---> przekształcenie Dragona w kolejną "spółkę-córkę" firmy z Zhongshan pod nową nazwą. A modele będą klepane dalej (jeśli się będą sprzedawać) pod nowym logo 2 Cytuj
Cypis Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja 6 godzin temu, AchtungCancer napisał: Zimi podobno przejmie formy. masz rację Zimi ogłasza swój nowy brend DRAMi 1 Cytuj
Cypis Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja DaLiGeJian Model pokazała w 1/350 modele Pensylwania i Arizona Cytuj
Cypis Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja OKB Grigorow wypuszcza OP Sturgeon w 1/350 w wersji podstawowej Cytuj
Cypis Napisano 16 Maja Napisano 16 Maja Dream Model wydaje model w 1/700 niszczyciela klasy Arleigh Burke Cytuj
filipsg Napisano 17 Maja Napisano 17 Maja W dniu 15.05.2026 o 17:59, Cypis napisał: masz rację Zimi ogłasza swój nowy brend DRAMi Jest gdzieś dostępny cały katalog? Wydadzą coś w 1/700? Cytuj
Cypis Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja W dniu 17.05.2026 o 12:55, filipsg napisał: Jest gdzieś dostępny cały katalog? Wydadzą coś w 1/700? na razie tylko to Cytuj
M.A.V. Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja Godzinę temu, slamacek napisał: Yamta is debest bo to pewnie zmodyfikowana wersja specjalnie dla @Szydercza Gała 2 Cytuj
Cypis Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja Bo Yamato to już się wszystkim opatrzył i wszyscy go mają , a Yamta jeszcze pewnei nikt nie ma 2 Cytuj
slamacek Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja (edytowane) Ale tak patrząc na obydwa jego obrazki (Yamta) - to w zasadzie nie mam pojęcia czym one się różnią, poza numerem katalogowym. Na jednym Musashi zaoszczedzili choć ramkę z radarem Typu 21 co z rzeczywistością niewiele wspólnego miało Edytowane 22 Maja przez slamacek Cytuj
tojarro Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja (edytowane) już jest boxart i zdjęcia modelu Triumph Model 1/350 Royal Canadian Navy Flower-class corvette HMCS Snowberry Box Art & First Test Shots Edytowane 23 Maja przez tojarro Cytuj
Cypis Napisano 26 Maja Napisano 26 Maja Dream Models wyda w 1/700 drukowany w 3D model niszczyciela typu Arleigh Burke - class destroyer Flight III Cytuj
socjo1 Napisano 26 Maja Napisano 26 Maja W dniu 23.05.2026 o 10:06, tojarro napisał: już jest boxart i zdjęcia modelu Triumph Model 1/350 Royal Canadian Navy Flower-class corvette HMCS Snowberry Box Art & First Test Shots W tym roku to nie dam rady - zaśledziowałem się, ale w przyszłym - od kiedy ruszamy, Panowie? Z pierwszym dniem wiosny? Prosty, mały model, uwiniemy się raz - dwa @Szydercza Gała @zaruk @Bartosz.B 2 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 26 Maja Napisano 26 Maja Mam już takiego jednego i to w dodatku w podobnej konfiguracji, pass Cytuj
Cypis Napisano 29 Maja Napisano 29 Maja firma Kombrig wypuściła żywiczny model francuskiego krążownika pancernego Pothuau w skali 1/700. Cytuj
filipsg Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca Na rynku japońskim pojawiło się kolejne wydanie Mikasy w 1/700, to najfajniejsze, czyli z pełnym kadłubem i blachami Hasegawy Najpewniej na polskim rynku też wyjdzie, ale ja się już zaopatrzyłem u Japończyka: https://www.1999.co.jp/eng/11345795 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca Lepiej kupic go w gołej wersji i do tego wziąść pełen zestaw Infini. Cytuj
Cypis Napisano 4 Czerwca Napisano 4 Czerwca W dniu 17.08.2025 o 13:26, tcl74 napisał: IJN Momi 1/350 Firma SSModel drukuje tego "malca" Podejrzenie graniczące z pewnością, że jakość detali jest sporo niższa niż Bunker Studio czy Triumph ale zaryzykuję i nabędę. To tylko dwie stówki postaram się wrzucić zdjęcia Nabyłeś czy odpuściłeś ? Jeżeli masz to napisz jak oceniasz jakość . Może ktoś inny ma coś z ich produktów i może podzielić się jakąś opinią Cytuj
tojarro Napisano 4 Czerwca Napisano 4 Czerwca (edytowane) Nabyłem ale nie mam tyle samozaparcia aby go zacząć. Linie blach wielkości Rowu Mariańskiego. Brak instrukcji, detali mało a dokumentacji nie znalazłem... fotek też mało i słabej jakości. Kiedyś. Edytowane 5 Czerwca przez tojarro Cytuj
M.A.V. Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca Szósta od Kociaka w 1/350 ..... tym razem kanadyjka : HMCS Regina [K234] Cytuj
Cypis Napisano 8 Czerwca Napisano 8 Czerwca AJM Models wydaje w 1/700 model HMS Resolution 1942 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi