Skocz do zawartości

Okrętowe nowości i zapowiedzi modelarskie

Jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj można zobaczyć wypraski Colombo Express od Revella w 1:700, ciekawe, czy któraś firma pokusi się o wypuszczenie blaszek...

Da się zrobić i bez dedykowanych, własnymi patentami, ale mniemam, że jeśli będzie to model wzięty to ktoś obkuje go blachą

bardzo smakowicie wypraski wyglądają ciekawe czy kalkomanie będą zawierały jakieś napisy na kontenery? to by jeszcze podniosło atrakcyjność modelu

blaszki to może GMM zrobi, mają w swej ofercie kilka cywilnych pozycji ale znając życie prędko to nie nastąpi

Jędrek

• Super Moderator
a z fotek wygląda na to, że do tego świetnie wykonane jako modele.

Patrząc na fotki Yahagi mam mieszane uczucia...

yahagi.jpgzdj. za 1999.co.jp

Jestem cały czas pod wrażeniem niemalże idealnej konstrukcji Buchanana, dlatego każde niedociągnięcie innego producenta widzę wyraźniej. Nie mniej przykładowa fotka ukazuje, w moim mniemaniu, jakość nie najwyższych lotów... Może owa wyrzutnia, trap i "coś" przed wyrzutnią są jedynymi czarnymi owcami tych wyprasek

Trzeba brać pod uwagę, że to jednak prototyp, składany zapewne dość pośpiesznie z przedprodukcyjnych wyprasek. Schodkami się specjalnie nie przejmuję - i tak będą do wymiany.

Ostatni model Hasegawy – Akagi reprezentował bardzo zbliżony poziom do najnowszych Dragonów (też przecież nie bezbłędnych) , nie sądzę aby Hase zrobiła krok wstecz.

Trzeba brać pod uwagę, że to jednak prototyp, składany zapewne dość pośpiesznie z przedprodukcyjnych wyprasek. Schodkami się specjalnie nie przejmuję - i tak będą do wymiany.

mam podobne zdanie najbardziej ujmuje mnie zestaw detail super z kratownicami

Jędrek

• Super Moderator
Trzeba brać pod uwagę, że to jednak prototyp, składany zapewne dość pośpiesznie z przedprodukcyjnych wyprasek.
Jeśli tak, to zmienia postać rzeczy Swoją droga dziwię się nieco marketingowi Hasegawy - skoro Yahagi ma znaleźć się już niedługo w sprzedaży to zapewne produkcja już leci - więc mogliby wrzucić do sieci zdjęcia porządne ... Albo pójść droga Dragona, który udostępnia wizualizacje 3D - wiadomo czego się spodziewać.

Cóż, Hasegawa ma taką politykę i niech jej tam będzie A że nie zrobiła kroku w tył... Póki co - jestem o tym przekonany

Czekamy więc na fotki wyprasek "stabi"

mnie natomiast zastanawia czemu w Hobbyeasy nie widać okrętowych nowości Aoshima, inne się pojawiają, okrętowe nie

Jędrek

Jędrek, Myoko już dostępne na Hobbyeasy... Niestety Nagary nie ma :(

miałem go w koszyku ale po wielu wewnętrznych rozterkach wyrzuciłem

EDIT: przy okazji w hobbyeasy pojawiły się nowości MK1 Design, KA Model m.in. drewniane pokłady w 1:350 do HMS Hood i Admiral Graf Spee (to jest szybkość wydania dodatków!) oraz blaszki i lufy w tej samej skali to Admiral Graf Spee, w 1:700 m.in. drewniane pokłady do HMS Hood z roku 1931 i 1941

Jędrek

Też zauważyłem, że model Aoshimy skoczył trochę w górę. W sumie cena Myoko jest jeszcze i tak dość atrakcyjna (z wysyłką ponad 400 PLN), ale niektórym szczęściarzom dodatkowo się udało. No to gratuluję zakupu i życzę, by do paczki nie doczepili się panowie lub panie z wiadomego urzędu.

szczęściarze

jak pisałem odpuściłem sobie tym razem ale na pociechę wziąłem pokład do Hooda... ostatnio jakoś tak bardziej mnie ciągnie by przybywało dodatków do modeli, które mam niż przybywało modeli do których potrzebne byłyby kolejne dodatki (i tak w kółko)

Jędrek