kula5nw Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Niestety ani w Sturgeonie ani w Thresherze nie ma w wypraskach Avis Model łopat śrub napędowych. Czy ktoś się z tym spotkał??? Co do Riich Models, to z kolei sama śruba napędowa super, ale wypraski trochę gorsze niż obecne HB-sowe, nadlewek prawie nie ma, choć w jednym miejscu zauważyłem zanikające uwypuklenia osprzętu kadłuba.Samo spasowanie kadłubów średnie, szpachla sobie poradzi, choć w Riich Models kadłub składa się z trzech części. Uprzedzam pytanie o in boxy- niestety totalny brak sprzętu Zapomniałem dodać: po Alfie następny będzie SSN-585"Skipjack" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Witam ponownie Znów skala 1/350 w podwodniakach powiększa się o kolejny model. HobbyBoss wypuszcza op.klasy "Los Angeles" (w pudle do zrobienia jeden z trzech możliwych wariantów) Link do strony z nowością ( zapowiedzią): http://www.modelshipwrights.com/modules ... ad&order=0 Natomiast dla miłośników podwodniaków w skali 1/700 firma Riich Models wydała podwójny zestaw rosyjskiego op. klasy "Borei" projektu 955 Link do sklepu: http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=RI-RL27001 Cena spora jak na tą skalę a jeszcze przesyłka . Jeśli podzielić ten zestaw na dwóch będzie się to bardziej opłacało. Jeśli ktoś będzie ściągał ten zestaw to zapisuję się na 1szt modelu . Proszę o info. pozdrawiam andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrzew Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Zapowiedź z Martoli http://www.martola.com.pl/pl1388/produkty39203/pla_navy_aircraft_carrier jkrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 W wypraskach pewnie dużo nie zmienili ale ciekawe jakie blachy dodają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Przeglądając in-box na stronie Trumpetera, zobaczyłem raptem jedną niewielką blaszkę. Generalnie szału wielkiego nie ma niestety. Zastanawiam się jeszcze na zakupem takiej oto pozycji: http://www.martola.com.pl/pl146/produkty39196/russian_aircraft_carrier_admiral_kuznetsov_and_sov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Witam, Kolejny mały przerywnik, dla op HB wypuszcza na rynek Russian Navy Yasen Class Submarine w skali 1:350, zagraniczne sklepy zbierają już zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Witam,Kolejny mały przerywnik, dla op HB wypuszcza na rynek Russian Navy Yasen Class Submarine w skali 1:350, zagraniczne sklepy zbierają już zamówienia No to trzeba będzie koniecznie zakupić tego podwodnego "Iwana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Witam, znalazłem na stronie Trumpetera http://www.trumpeter-china.com/a/en/product/ship/1_700_Series/2011/1203/2026.html http://www.trumpeter-china.com/a/en/product/ship/1_350_Series/2012/0107/2054.html Jestem ciekaw co jeszcze się pojawi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Lutego 2012 Super Moderator Share Napisano 28 Lutego 2012 No pięknie - szczególnie królowa Ela w "700" - to się nieco napaliłem na tę staruszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 No pięknie - szczególnie królowa Ela w "700" - to się nieco napaliłem na tę staruszkę A tak wygląda gotowy model - http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=60&t=97973 Ostatnio Trumpeter zaskakuje pozytywnie modelami:Jean Bart, Richelieu, HMS Repulse, HMS Renown, RN Roma, RN Vittorio Veneto... Kurcze, normalnie same perełki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruderigo Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Nareszcie niektórzy producenci przypomnieli sobie o Royal Navy, Regia Marina, czy Marine Nationale! I dobrze Ja czekam na Elcie w 700tce na stan po przebudowie, a kto wie, może i Strasbourg, czy Dunkerque się pojawią! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Ja czekam na Elcie w 700tce na stan po przebudowie, a kto wie, może i Strasbourg, czy Dunkerque się pojawią! Dodam jeszcze - Vanguard, Caio Duilio, Conte Di Cavour, Guam lub Alaska, West Virginia z 1945r, California lub Tennessee z 1945r... Zobaczymy, może coś z tych wszystkich okrętów się pojawi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Marca 2012 Super Moderator Share Napisano 8 Marca 2012 Trumpeter zapowiada: 1/200 - Bismarck 1/350 - Warspite 1/700 - Queen Elizabeth oraz Z-28, Z-30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Trumpeter zapowiada:1/200 - Bismarck Gdyby ktoś nie wierzył: katalog Ciekawe ile sobie za niego zażyczą... Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Ciekawa nowość zawitała na Martoli,705 K Alfa class Soviet submarine http://www.martola.com.pl/vdata/_obrazki/micromir/mar%5B74589%5D_350006.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Ciekawa nowość zawitała na Martoli,705 K Alfa class Soviet submarine http://www.martola.com.pl/vdata/_obrazki/micromir/mar%5B74589%5D_350006.jpg jeżeli tak samo wykonane jak pozostałe modele tej firmy to niepolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Zgadzam się w całej rozciągłości z BALROG-iem, są to chyba najgorsze wypraski z obecnych na rynku, a co do Alfy,to lepiej poszukać już może coś z Dragona, o wiele lepsza jakość wykonania, albo "dorwać" Alangera, ostatnio widziałem na e..y-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Hmmm... Pominąwszy "linie podziałowe", kadłub wypustu MikroMira wydaje się obecnie najsensowniejszym wyjściowym zestawem do wykonania modelu Alfy. Jako jedyny ma odwzorowaną charakterystyczną półkę na kadłubie w tylnej części podstawy kiosku. Fototrawiony wiatrochron oraz łopaty śruby oszczędzą sporo zabawy przy wykonaniu tych części od podstaw. Stara "Alfa" Dragona w skali 1:350 jest raczej swobodną impresją na temat wyglądu tych okrętów. Model Maquette w skali 1:400 ma w miarę poprawny kadłub, ale bez wspomnianiej przeze mnie "półki". O modelu Alangera nie słyszałem - możesz coś więcej? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 O modelu Alangera nie słyszałem - możesz coś więcej ? Zapewne wystąpiła pomyłka pomiędzy 705-ką a 971-ką bo też o takowym nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7model Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Już jest ślad na stonie FlyHawka zestawu waloryzacyjnego dla modelu Trumpetera 05318 WWII Italian Navy Battleship RN Roma http://www.flyhawkmodel.com/en/product.asp?code=350121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Ło matko boska com tam naknocił - Alfa (lira) w Alangerze- marzenie , teraz dopiero czytam...., oczywiście Marek i Okonek na posterunku- macie rację, dzięki za czujność , co ja robiłem w te sobote a tak a propos-powiedz mi donalyah00 jak u Ciebie wygląda sprawa śrub w Mikromirze- piszesz że fototrawione- bo ja szukam i ich nie widzę co do jakości samych wyprasek ,pomijając oczywiście zgodność z planami, to faktycznie- zestawy wyjściowe, trochę mi to przypomina wypusty Plastyka , swego czasu szukałem fototrawionek we wcześniejszych wypustach Mikromira i ich nie znalazłem- zestawy "trafione" czy co?, kurcze pudełka na lewą stronę szukając wywracałem....chyba jestem ślepy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Fotka blaszki fototrawionej widnieje w podanym przeze mnie linku. Oprócz wiatrochronu na blaszce są pôra śruby głownej, "krzyżak" turbulizatora(?) na śrubie głownej oraz pióra obu małych śrub do napędu pomocniczego. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Już jest ślad na stonie FlyHawka zestawu waloryzacyjnego dla modelu Trumpetera 05318 WWII Italian Navy Battleship RN Roma Fajnie, ze znalazlez ta wiadomosc. Teraz trzeba obserwowac, kto wyda wczesniej dodatki: Regia Marina czy FlyHawk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Fotka blaszki fototrawionej widnieje w podanym przeze mnie linku. Oprócz wiatrochronu na blaszce są pôra śruby głownej, "krzyżak" turbulizatora(?) na śrubie głownej oraz pióra obu małych śrub do napędu pomocniczego. Pozdrawiam, Marek Dzieki Marek, teraz mam pełen obraz, tego co brakuje w moich zestawach Muszę poważnie porozmawiać z sprzedawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Orła (Kilo) w skali 1/350 wypuścił HobbyBoss i Bronco; który model waszym zdaniem jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi