Halsey Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Tutaj można zobaczyć wypraski Colombo Express od Revella w 1:700, ciekawe, czy któraś firma pokusi się o wypuszczenie blaszek... Da się zrobić i bez dedykowanych, własnymi patentami, ale mniemam, że jeśli będzie to model wzięty to ktoś obkuje go blachą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 bardzo smakowicie wypraski wyglądają ciekawe czy kalkomanie będą zawierały jakieś napisy na kontenery? to by jeszcze podniosło atrakcyjność modelu blaszki to może GMM zrobi, mają w swej ofercie kilka cywilnych pozycji ale znając życie prędko to nie nastąpi Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 20 Września 2009 scharnhorst- pierwsze rysunki Już się szykuję na tę pozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Już się szykuję na tę pozycję a obejrzyj sobie zapowiadany Yahagi Hasegawa (1:350) wraz z kompletem blaszek, zwłaszcza detail super klik Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Już się szykuję na tę pozycję a obejrzyj sobie zapowiadany Yahagi Hasegawa (1:350) wraz z kompletem blaszek, zwłaszcza detail super klik Jędrek Komplecik z przesyłką coś koło 200$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Niby dałem sobie szlaban na kupowanie nowych rzeczy, ale od Scharnhorsta i Yahagi ciężko się będzie powstrzymać :( - oba okręty piękne, a z fotek wygląda na to, że do tego świetnie wykonane jako modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 20 Września 2009 a z fotek wygląda na to, że do tego świetnie wykonane jako modele. Patrząc na fotki Yahagi mam mieszane uczucia... zdj. za 1999.co.jp Jestem cały czas pod wrażeniem niemalże idealnej konstrukcji Buchanana, dlatego każde niedociągnięcie innego producenta widzę wyraźniej. Nie mniej przykładowa fotka ukazuje, w moim mniemaniu, jakość nie najwyższych lotów... Może owa wyrzutnia, trap i "coś" przed wyrzutnią są jedynymi czarnymi owcami tych wyprasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Trzeba brać pod uwagę, że to jednak prototyp, składany zapewne dość pośpiesznie z przedprodukcyjnych wyprasek. Schodkami się specjalnie nie przejmuję - i tak będą do wymiany. Ostatni model Hasegawy – Akagi reprezentował bardzo zbliżony poziom do najnowszych Dragonów (też przecież nie bezbłędnych) , nie sądzę aby Hase zrobiła krok wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Trzeba brać pod uwagę, że to jednak prototyp, składany zapewne dość pośpiesznie z przedprodukcyjnych wyprasek. Schodkami się specjalnie nie przejmuję - i tak będą do wymiany. mam podobne zdanie najbardziej ujmuje mnie zestaw detail super z kratownicami Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 21 Września 2009 Trzeba brać pod uwagę, że to jednak prototyp, składany zapewne dość pośpiesznie z przedprodukcyjnych wyprasek.Jeśli tak, to zmienia postać rzeczy Swoją droga dziwię się nieco marketingowi Hasegawy - skoro Yahagi ma znaleźć się już niedługo w sprzedaży to zapewne produkcja już leci - więc mogliby wrzucić do sieci zdjęcia porządne ... Albo pójść droga Dragona, który udostępnia wizualizacje 3D - wiadomo czego się spodziewać. Cóż, Hasegawa ma taką politykę i niech jej tam będzie A że nie zrobiła kroku w tył... Póki co - jestem o tym przekonany Czekamy więc na fotki wyprasek "stabi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 mnie natomiast zastanawia czemu w Hobbyeasy nie widać okrętowych nowości Aoshima, inne się pojawiają, okrętowe nie Jędrek Jędrek, Myoko już dostępne na Hobbyeasy... Niestety Nagary nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 miałem go w koszyku ale po wielu wewnętrznych rozterkach wyrzuciłem EDIT: przy okazji w hobbyeasy pojawiły się nowości MK1 Design, KA Model m.in. drewniane pokłady w 1:350 do HMS Hood i Admiral Graf Spee (to jest szybkość wydania dodatków!) oraz blaszki i lufy w tej samej skali to Admiral Graf Spee, w 1:700 m.in. drewniane pokłady do HMS Hood z roku 1931 i 1941 Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Jędrek - ciekawy efekt odkryłem na Hobbyeasy Początkowo Myoko był za 812 HKD, po tym jak zamówiłem 2 sztuki cena podskoczyła do 880 HKD. Czyżby moje niewielkie zamówienie podniosło cenę? Pozdrawiam tcl74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 To jest specjalna cena dla spekulantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Też zauważyłem, że model Aoshimy skoczył trochę w górę. W sumie cena Myoko jest jeszcze i tak dość atrakcyjna (z wysyłką ponad 400 PLN), ale niektórym szczęściarzom dodatkowo się udało. No to gratuluję zakupu i życzę, by do paczki nie doczepili się panowie lub panie z wiadomego urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 23 Września 2009 Autor Share Napisano 23 Września 2009 szczęściarze jak pisałem odpuściłem sobie tym razem ale na pociechę wziąłem pokład do Hooda... ostatnio jakoś tak bardziej mnie ciągnie by przybywało dodatków do modeli, które mam niż przybywało modeli do których potrzebne byłyby kolejne dodatki (i tak w kółko) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Dzieki , że wspomnielicie o pokładach do Hooda w 1/700 , spadł mi ciężar z serca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 i w 1:700 i 1:350 - to lubię EDIT: pojawiła się recenzja Prinz Eugen Trumpeter na modelwarships klik, można też poczytać wcześniejszą Admiral Graf Spee Academy klik (oba 1:350) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Tutaj można zobaczyć wypraski Colombo Express od Revella w 1:700, http://www.revell.de/de/produkte/modellbau/service/info_channel/bildergalerien/colombo_express/?id=874 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 taki pokraczny, że aż fajny Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 (edytowane) Patrząc na fotki Yahagi mam mieszane uczucia... Nie jest chyba tak najgorzej... Zdjęcia z: http://www.dragonmodelsusa.com http://www.hasegawa-model.co.jp/ Edytowane 7 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Października 2009 Super Moderator Share Napisano 4 Października 2009 Nie jest chyba tak najgorzej... Na tych zdjęciach wygląda zupełnie inaczej bardzo apetycznie... Ile znaczy dokładne wykończenie modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Ja go chcę! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Ja go chcę! ooo Maciej! a Ty jeszcze coś robisz? jak tak to pokazuj nam tu szybko Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Musiałeś to napisać, co..? Teraz znów przez najbliższe dwa lata nie pokażę się tu... Pozdrawiam, Maciej P.S. Troche klecę Yamaciaka i kupuję te nowe piękności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi